Δάνεια μὲ ἐγγυητὴ τὸ Δημόσιο γιὰ τοὺς …ῥομᾶ!!!

Και ναι, μόλις ανεκάλυψα, ότι το 2006 με υπουργική απόφαση, εδόθησαν στεγαστικά δάνεια σε αθιγγάνους, με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Πριν λοιπόν ακούσω τα περί ρατσισμού και άλλων ανοησιών (μόνον ρατσίστρια δεν είμαι), να τονίσω ότι διεθνώς, τόσο σε ατομικό οσο και συλλογικό επίπεδο, εγγυητής, μπαίνει κάποιος όταν ο δανειζόμενος είναι αξιόπιστος οικονομικα, έχει αυτό που λέμε στοιχειώδη πιστοληπτική ικανότητα.

Δεν μπήκε το ελληνικό δημόσιο εγγυητής, ούτε στους γονείς μου οταν το 1999 με τον καταστροφικό σεισμό των Αθηνών, έχασαν το σπίτι τους.
Τονίζω, ότι οι δικοί μου ήταν διδάσκαλοι, χωρίς κάποιο δάνειο η άλλη υποχρέωση στην πλάτη τους μέχρι τότε.

Εάν θέλουμε να αλλάξουμε το επίπεδο μιας ομάδας, ας ξεκινήσουμε από ουσιαστικές αλλαγές, στην παιδεία, στην εξεύρεση εργασίας και φυσικά και στην δανειοδότηση για αγορά κατοικίας με διευκολύνσεις ίσως, αλλά όχι και με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, όπερ σημαίνει, ότι εάν ο αθίγγανος δεν καταβάλει τα χρήματά του, οφειλέτης καθίσταται το ελληνικό Δημόσιο που οφείλει να εξοφλήσει τα χρέη του (σε απλά ελληνικά).

Θέλω και εγώ ένα δάνειο ως Ελληνίδα δικηγόρος καταθέτουσα το 90% του εισοδήματός μου στο κράτος, να δανειοδοτηθώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Αφού μου τα παίρνει ούτως η άλλως.

Γεωργοπούλου Ζωή

Γνωρίζετε οτι ο Δήμος Χαλανδρίου πληρώνει αποζημίωση κάθε μήνα στους ιδιοκτήτες των καταπατηθέντων οικοπέδων στο Νομισματοκοπείο;
Συν δωρεάν ρεύμα και νερό;

Μαίρη Δάφνη

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply