Ζωῆς (ξεχασμένες) …ἐξαφανίσεις!!!

Ἰούλιος 2015

Είναι ημέρες που παίρνω καθημερινά τηλέφωνο στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής (210-370.80.11) και σήμερα εδέησεν να το σηκώσει ένας ταλαίπωρος – φρεσκοδιορισμένος -αν κατάλαβα καλά- υπάλληλος.

Σας μεταφέρω την …απομαγνητοφώνηση του διαλόγου:

  • Υπάλληλος: Παρακαλώ, γραφείο Προέδρου της Βουλής.
    Νίκος Ρούσσης: Καλημέρα, είμαι ο Νίκος Ρούσσης, ανταποκριτής του Καναλιού της Βουλής στο Στρασβούργο. Είναι εκεί η Πρόεδρος.

    Υπάλληλος (αιφνιδιασμένος): Αυτήν την στιγμή δεν είναι εδώ, τι ακριβώς θέλετε;
    Νίκος Ρούσσης (ειρωνευόμενος) : Μα ποτέ δεν είναι εκεί, τι πρέπει να κάνω, δηλαδή, για να μιλήσω μαζί της;
    Υπάλληλος (σοβαρός): Πέστε μου τι θέλετε κύριε και θα της το μεταβιβάσω
    Νίκος Ρούσσης (ολίγον έξαλλος): Κοίταξε αγαπητέ, εσύ δεν μου φταίς τίποτα, αλλά να μεταβιβάσεις στην πρόεδρό σου και με το ύφος που στα λέω, ότι της έχω στείλει μία επιστολή εδώ κι ενάμισυ μήνα, με την οποία την ρωτούσα να μου πεί πότε θα πάρουμε τα λεφτά μας οι απλήρωτοι του Καναλιού της Βουλής, πότε θα ανανεώσει τις συμβάσεις μας και γενικά τι πρόκειται να κάνει με το μαύρο που έχει ρίξει στο Κανάλι της Βουλής. Και απάντηση δεν έχω πάρει…
    Υπάλληλος (ελαφρώς …χαμένος): Ρούσσης είπατε, ανταποκριτής του Καναλιού της Βουλής στο Στρασβούργο; Δώστε μου ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
    Νίκος Ρούσσης (εντελώς έξαλλος): Δηλαδή ρε μπάμια, τόσην ώρα που μιλάς μαζί μου, δεν έχεις συγκρατήσει ούτε το όνομα μου. Και σε πληρώνει η κυρία πρόεδρος, όπως λές, για να κάνεις αυτή την δουλειά;
     Υπάλληλος (εντελως χαμένος): Σας παρακαλώ κύριε Ρούσση, θα της μεταβιβάσω το αίτημα σας και θα σας απαντήσουμε….
    Νίκος Ρούσσης (στα όρια της τρέλλας): Με δουλεύεις ρε χαχόλε; Τι θα μου απαντήσετε μου λες; Να της πείς ότι θέλω μία έγγραφη απάντηση στο ερώτημα μου και να της πείς να πάψει να κρύβεται, γιατί μας έχει φάει τα λεφτά και κρύβεται.
    Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να οργανώσουμε κάνα Αθενς Πράϊντ στο προαύλιο της Βουλής, για να κατέβει να την δούμε και να μιλήσουμε;
    Υπάλληλος (σε πλήρη απόγνωση): Εντάξει, εντάξει θα της τα μεταφέρω….
    Μπίιιιιμπ, μπιιιμπ, μπίιιμπ…

Άντε, από Δευτέρα πάλι….

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply