Χρεώγραφα Σῶῤῥα ποὺ ἀπειλοῦν τὴν Ἐθνικὴ Ἀσφάλεια

Ας θυμηθούμε μίαν παλαιά ιστορία.

Αυτό το πλαστό χρεώγραφο διακινήθηκε ως δείγμα από το email του Σώρρα προς ανθρώπους που προσπαθούσε να πείσει εκείνον τον καιρό. Φέρει τον αριθμό 2009-0500-SLW-0010-0216 και εκδόθηκε από τον Stephen Louis Wozny στις 7 Αυγούστου 2009. Ακριβώς 21 ημέρες αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου 2010, ο Stephen Louis Wozny δήλωσε στην πολιτεία της Washington, μέσω κώδικος UCC, την πρώτη εκχώρηση του συγκεκριμένου χρεωγράφου, το οποίο ήταν μέχρι τότε στην κατοχή του Σώρρα.

Η εκχώρηση έγινε στον νέο δικαιούχο του χρεωγράφου, στην τουρκική εταιρεία Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi, με έδρα στην Κωνσταντινούπολη. Πρόεδρος της τουρκικής εταιρείας είναι ο Mehmet Ali Tuksavul. Η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, στην εκμετάλλευση ορυκτών πλούτων και κτηματικών περιουσιών, στην εξαγορά άλλων εταιρειών και σε αγορά πολυτίμων λίθων.

Έναν μήνα αργότερα το ίδιο χρεώγραφο εκχωρήθηκε στην εταιρεία Panther Continental S.A., μια θυγατρική της Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi, με γραφεία στην Ελβετία και στις Βρεταννικές Παρθένους Νήσους και με πρόεδρο τον αδελφό του Mehmet Ali Tuksavul, τον Nezih Umut Tuksavul.
Μία ερευνα για τον Mehmet Ali Tuksavul στο διαδίκτυο φανερώνει ότι ο ίδιος είναι λάτρης του Κεμάλ και των Ρόθτσιλντ με αναμνήσεις παλαιών Οθωμανικών εποχών.

Ο κ. Σώρρας μέχρι στιγμής έχει αποκρύψει από τον Ελληνικό και Κυπριακό λαό την συνεργασία του με τον κ. Wozny αλλα και με τους δύο Τούρκους. Η επικινδυνότητα του εγχειρήματος του Σώρρα για την ασφάλεια της Ελλάδος και της Κύπρου είναι υπαρκτή. Τα νέα αυτά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η απαίτηση του Σώρρα για ανταλλαγή των χρεωγράφων IBOE με ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ονομαστικής αξίας $600 δισεκατομμυρίων, ίσως να αποτελεί Δούρειο Ίππο που μπορεί να οδηγήσει στην υποδούλωση της χώρας από Τούρκους επιχειρηματίες.

Ῥῆνος Ἐλευθέριος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply