Δικαιολογοῦνται οἱ πλημμῦρες, ἐὰν ἑστιάσουμε στὶς λεπτομέρειές (τους)

Οἱ πλημμῦρες ἐξηγοῦνται ἐὰν ἑστιάσουμε στὶς λεπτομέρειες

Aν αναλύσουμε την τρέχουσα κοινωνική κατάσταση, θα καταλάβουμε γιατί έγινε η καταστροφή στην Μάνδρα. Τα ΜΜΕ δείχνουν συνεχώς εικόνες καταστροφής και εστιάζουν στην δυστυχία των πληγέντων στην Μάνδρα. Ξεχνούν όμως παράλληλα να δείξουν τις συνθήκες διαβιώσεως των «λαθρομεταναστών» στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνθρωποι ευρίσκονται στο έλεος των φυσικών φαινομένων για διαφορετικούς λόγους,αλλά η δυστυχία τους είναι παρόμοια σε μέγεθος. Οι κυβερνώντες αλλά και οι πολίτες αγνοούν στην δραστηριότητά τους τα κοινά προβλήματα και εστιάζουν σε προσωπικές λύσεις. Το αποτέλεσμα είναι οι «φυσικές» καταστροφές. Η ταλαιπωρία των λαθρομεταναστών στα νησιά μπορούσε να αποφευχθεί, αν τους φερόμασταν ανθρώπινα. Κονδύλια για αυτούς έχουν δοθεί και τα μασουλούν οι ημέτεροι. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που μασουλήθηκαν τα κονδύλια για την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας, από τους ιδίους ανθρώπους και την ίδια εξουσία.

Η χώρα μας τον Ιούνιο ετοιμαζόταν να πουλήσει 300.000 βλήματα πυροβολικού στην Σαουδική Αραβία για να χρησιμοποιηθούν για βομβαρδισμό αμάχων στην Υεμένη, με σκοπό να εξασφαλίσουμε έσοδα αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση της χώρας δεν ασχολήθηκε με το πόσο ηθικό είναι μία χώρα που φιλοξενεί πρόσφυγες να διευκολύνει πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον αμάχων σε άλλες χώρες.

Δεν ασχολήθηκε κάποιος, γιατί θα πουλούσαμε μόνο 200 δολλάρια μία οβίδα των 105 mm, που θα μας στοίχιζε να την αγοράζαμε 220 δολλάρια το λιγότερο.

OI TIMΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΑΓΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ.

ΠΗΓΗ

Σε μία χώρα, που πουλά «διακρατικά» οβίδες με έκπτωση τουλάχιστον 10% χρειάζεται μία «θεομηνία» για να ξυπνήσει. Αν δεν καταλάβουν όλοι οι πολίτες ότι μία θεομηνία μπορεί να οφείλεται στα λάθη τους στον παρόντα και τον παρελθόντα χρόνο, ας μην απορήσουν για την μεγαλύτερη καταστροφή που έρχεται οσονούπω.

Τελικά. ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει για την ηθική αδράνειά του απέναντι στα μικρά ή μεγάλα εγκλήματα, που διαδραματίζονται σήμερα…

John Drake

Σημείωσις

Οι κροκόδειλοι των καναλιών κλαίν για τις καταστροφές στην Μάνδρα και για τους πνιγμένους…
Ξέχασαν όλους τους υπολοίους ‘Ελληνες που αργοπεθαίνουν στην μιζέρια και στην ανεργία.
Για να ξεχασθεί ένα εικονικό πλεόνασμα, που θα μοιραζόταν σαν καθρεπτάκια στους ιθαγενείς, χρειάζονταν μία φυσική καταστροφή μεγάλων διαστάσεων.

Ερώτημα προς απάντηση:
Xάρηκαν για την φυσική καταστροφή, που τους χαρίζει την δυνατότητα να τρομοκρατούν τους πολίτες ή ετοιμάζονται να καλέσουν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα για αποζημιώσεις;

Mάλλον συμβαίνουν και τα δύο…

Aν αναλύσουμε την τρέχουσα κοινωνική κατάσταση με λογική φράκταλ, θα καταλάβουμε γιατί έγινε η καταστροφή στην Μάνδρα.

ΠΗΓΗ

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που μασουλήθηκαν τα κονδύλια για την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας, από τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια εξουσία.
Αν δεν γίνει αντιληπτό ότι η θεομηνία οφείλεται στα λάθη μας στον παρόντα χρόνο, μην απορήσετε για την μεγαλύτερη καταστροφή που έρχεται οσονούπω…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply