Ψαχουλεύει ἡ Microsoft τούς ὑπολογιστές μας;

Πῶς «ψαχουλεύει» ἡ «μαμά» Microsoft τόν σκληρό δίσκο τοῦ ὑπολογιστοῦ σου;

Καὶ ξαφνικὰ ἀντιλαμβάνεσαι ὅτι τὸ PC (ἣ τὸ λᾶπ-τὸπ κλπ) «σέρνεται», ἐκεῖ ποὺ μέχρι πρὸ ὁλίγου ἐδούλευε κανονικὰ ἢ «πήγαινε σφαίρα»…

Καὶ ὅταν λέμε «σέρνεται» ἐννοοῦμε ὅτι ἀκόμη καὶ μία ἁπλῆ φωτογραφία νὰ προσπαθήσῃς νὰ ἀνοίξῃς, στὴν «ἐπιφάνεια ἐργασίας», αἰσθάνεσαι πὼς πρέπει νὰ κάνῃ «αἴτηση»…
Κατάστασις «χελῶνος»!!!

Ὁπότε, ἐὰν εἶσαι καὶ λίγο «ὑποψιασμένος» χρήστης, πατᾶς τὸ γνωστὸ «control – alt – delete» γιὰ νὰ ἀνοίξῃ τὸ παράθυρο τοῦ μενοῦ «Διαχείρισις Ἐργασιῶν» ἢ «Task Manager»…
…καί, ὅταν τελικὰ ἀνοίξῃ κι αὐτὸ (εἴπαμε, «σέρνεται» τὸ σύστημα!) τί βλέπεις;

Διαπιστώνεις ὅτι χωρὶς νὰ σὲ ἔχῃ κάποιος ἐρωτήσει (!!!) τὸ μηχάνημά σου ἔχει λάβει ἐντολὴ ἀπὸ «ἀπομεμακρυσμένο κέντρο / χειριστή» καὶ ἐκτελεῖ μίαν ἀσυνήθιστο «ἐφαρμογή», ἡ ὁποία ὀνομάζεται «Microsoft Compatibility Telemetry»!!!

«Telemetry», γιὰ ὅσους κι ὅσες δὲν κατέχουν τὴν ἀγγλική, τηλεμετρία καὶ αὐτὸ σημαίνει τεχνικά, ἀπομεμακρυσμένος χειρισμός!!!

Εὐτυχῶς, ἔχεις τὴν δυνατότητα, πατώντας ἐπάνω στὴν ἐφαρμογή, μὲ «δεξὶ κλίκ», νὰ τὴν ἀπενεργοποιήσῃς, ὁπότε καὶ ἀμέσως διαπιστώνεις ὅτι τὸ μηχάνημά σου ἐπανέρχεται καὶ λειτουργεῖ κανονικά!!!

Θὰ Ψάξω νὰ ἐντοπίσω τὸ πῶς κι ἐὰν μπορῇ κάποιος νὰ διαγράψῃ τὴν ἐν λόγῳ ἐφαρμογὴ καὶ θὰ ἐπανέλθω…!!!

Μορφεὺς Πλάτων

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

6 thoughts on “Ψαχουλεύει ἡ Microsoft τούς ὑπολογιστές μας;

  1. Κατεβάζετε όλα τα προγράμματα που θα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, και τα αποθηκεύετε σε έναν δεύτερο σκληρό ή σε κάποιο άλλο partition.
    Φορμάρετε τον υπολογιστή βάζωντας μέχρι και τα 7. Οτιδήποτε άλλο δεν συνηστάται. Εγκαθιστάτε το SP1 (service pack 1), και φυσικά έχετε απενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις (είναι απάτη).
    Μετά εγκαθιστάτε τις εφαρμογές σας σε κάποιο διαφορετικό partition, και αφού τελειώσετε, εγκαθιστάτε στο c: το πρόγραμμα Deep Freeze. Απο την στιγμή που θα τελειώσει η εγκατάσταση του, δεν χρειάζεστε όλη την σαβούρα των antivirus, malware, spyware, και οτιδήποτε ανήκει σε αυτόν τον σκουπιδότοπο.
    Το deep freeze δεν επιτρέπει μή εξουσιοδοτημένες αλλαγές στο partition το οποίο του έχετε πεί να προστατέψει. Στην περίπτωση του browser, θα κατεβάσετε τον αγαπημένο σας, αλλά προσοχή να είναι μόνο η portable έκδοση. Γιατι?
    Διότι όταν κάνετε ένα bookmark, ο browser γράφει σε κάποια αρχεία την δημιουργεία που εσείς κάνατε. Μετά την επανεκκίνηση και με τον deep freeze ενεργοποιημένο, ότι αλλαγές κάνατε απλά δεν υπάρχουν. Υπάρχει το λειτουργικό έτσι όπως ακριβώς ήταν πρίν την αλλαγή.
    Ο Portable βροςσερ όμως, δημιουργεί με διαφορετικό τρόπο το bookmark, καθώς είναι και εγκατεστημένος σε άλλο partition, το bookmark θα είναι στην θέση του χωρίς να χρειαστεί να ξεπαγώσετε τον υπολογιστή.
    Με τον τρόπο αυτόν θα έχετε εναν υπολογιστή που θα λειτουργεί όπως ακριβώς την πρώτη ημέρα, για πολλά χρόνια (μέχρι να χαλάσει κάποιο hardware).
    Φανταστείτε μόνο οτι η registry του υπολογιστή δεν πρόκεται να ξεχυλώσει ποτέ.
    Οταν θα θέλετε να εγκαταστήσετε κάποιο άλλο πρόγραμμα, το κατεβάζετε και το αποθηκεύετε στο partition που ήχατε βάλει και τα υπόλοιπα προγράμματα.
    Το εγκαθιστάτε με το df ενεργοποιημένο. Κάνετε την παραμετροποίηση που θέλετε, και ελέγχετε εάν λειτουργεί σωστά. Εφόσον λειτουργεί έτσι όπως πρέπει, απενεργοποιείτε το df, και εγκαθιστάτε το πρόγραμμα στο partition Που έχετε βάλει και τα άλλα προγράμματα. Ξεκινάτε τον υπολογιστή με το df ενεργοποιημένο, και συνεχίζετε την δουλειά σας χωρίς ΠΟΤΕ να ασχοληθείτε με τεχνικούς αμφιβόλου ποιότητας.

  2. Τα παραπάνω που έγραψα, επιτρέπουν στον υπολογιστή να λειτουργεί 25 ώρες το 24ωρο χωρίς κανένα φόβο να χαλάσει κάποιο απο τα προγράμματα ή το λειτουργικό, και χωρίς να κολλάει καθόλου. Κοινώς δεν θα χρειαστεί να σας επισκευθεί κανένας τεχνικός, και ο υπολογιστής θα λειτουργεί όπως την πρώτη ημέρα που στήθηκε.

    • Κατανοητὸ καὶ σεβαστὸ ὅλο αὐτὸ (κι εὐχαριστοῦμε), ἀλλὰ γιὰ νὰ τὰ κάνῃ κάποιος πρέπει νὰ τοῦ …κόβῃ ὀλίγον!

Leave a Reply