Χρῆμα «μαῦρο» γιά κάποιους (μεγαλο)δημοσιογράφους;

Τι με ρωτάς, «εμπιστευτικά» και καλά στο inbox, ρε π@πάρα αν έχω στοιχεία, που ν’ αποδεικνύουν ότι τα έπαιρναν μαύρα από τον Αλαφούζο, ο Καρτερός, ο Χατζηνικολάου ή ο Βαξεβάνης.

Κάθε 25 του μηνός τους έβλεπα, να κάθονται στην σειρά και να περιμένουν την «γκομενάρα» του λογιστηρίου στο Σκάι, να τα βγάζει από την μαύρη σακούλα, να τα μετράει και να τους τα δίνει στα χέρια.
Κακαουνάκης, Τράγκας, Κούλογλου, Ρουμπάτης, Βαξεβάνης, Καρτερός, Χατζηνικολάου, Στάη, Κιμπουρόπουλος, Μαλέλης, ήτανε πρώτοι στην σειρά, γιατί έπαιρναν τα πολλά.
Κάποιοι άλλοι, όπως εγώ, που είχαν υποχρεωθεί να παίρνουν το 1/3 των χαμηλών αποδοχών τους μαύρα, είμασταν οι τελευταίοι στην σειρά.

Τι άλλα στοιχεία θες ρε παπάρα;
Εισαγγελέας είσαι;

Ῥούσσης Νῖκος

Υ.Γ.1. Σκίζονται, λοιπόν, σήμερα κάτι Καρτεροί από το Μαξίμου, κάτι Χατζηνικολάδες και κάτι Βαξεβάνηδες, για τις offshore που είχε στο εξωτερικό ο Αλαφούζος.
Τον καιρό, όμως, που τα έπαιρναν μαύρα από τον Αλαφούζο, ήταν απλώς δύο δεκαετίες πριν.
Όχι σε εμένα λαμόγια, όχι σε εμένα….

Υ.Γ.2. Ποιά καταγγελία και μάλιστα «σόκ» ρε κουμπάρε;; Αφού και οι ίδιοι το ξέρουν…

Υ.Γ.3. Θ’ αρνηθει, δηλαδή, ο Γιάννης Ρουμπάτης ότι, όταν με πήγε στον Γιάννη Αλαφούζο, να με συστήσει για τον νέο του συνεργάτη στην εκπομπή «Κι’ άύριο ημέρα είναι» στο ραδιόφωνο του Σκάϊ, το αφεντικό με υποχρέωσε, με το χαμόγελο μπροστά του, ν’ αποδεχθώ τον «κανόνα» της επιχειρήσεως:
Το 1/3 των αποδοχών μισθός με κρατήσεις, το άλλο 1/3, με ΔΠΥ και το υπόλοιπο 1/3 ΜΑΥΡΑ.
Εκατό χιλιάδες δραχμούλες ήταν τα δικά μου «μαύρα» και υπέκυψα, γιατί είχα και τον πατέρα μου με καρκίνο.
Ή μήπως θ’ αρνηθεί ο Νίκος Τσαγκρής και ο Αντώνης Μαλάμης (διευθυντής λογιστηρίου), πως όταν με συνέστησαν (Οκτώβριος 1988) στον Χρήστο Καλογρίτσα, σαν τον νέο συνεργάτη της ΠΡΩΤΗΣ, ο τελευταίος μου είπε μειλίχια πως θα μου δίνει το 1/3 των αποδοχών που συμφωνήσαμε «μαύρα», για να μην πάρουν χαμπάρι και αντιδράσουν, οι μεγάλοι ρεπόρτερς της εφημερίδας, όπως ο Τάσος Τέλλογλου, ο Γιώργης Κρεμμυδάς και άλλοι τινές;
Μπορεί και ν’ αντιδράσουν, όλα είναι πιθανά αλλά η αλήθεια αυτή είναι και βάλτε την όπου θέτε…

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply