Διαφωτισμοῦ μας ἐκστρατεῖες

Νά είστε προετοιμασμένοι…

Μέσω της ναυαρχίδας της καθεστωτικής ενημερώσεως (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και των «ακτοπλοϊκών» που την συνοδεύουν (Εφημερίδα Συντακτών, Αυγή, Documento), θα ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα εκστρατεία διαφωτίσεως του πόπολου, ότι στον δρόμο είναι κι’ έρχονται επενδύσεις, από αμερικάνικα φάντς, σε τουρισμό, υγεία και ιδιωτική παιδεία.

Το «μότο» που θα περάσει στην αγέλη των συριζογκαγκανόβλαχων, για προώθηση της σχετικής προπαγάνδας στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως θα είναι:

«Ο Τσίπρας τα κατάφερε να έχουμε την πλήρη στήριξη των Αμερικανών! Οι Αμερικανοί επενδυτές θα μας πνίξουν στο δολλάριο και θα βγούμε από την φτώχεια και την μιζέρια.! Τι στο διάολο τρώγεσθε μαζί του;
Τι να έκανε δηλαδή; Να τα βάλει με τον Πλανητάρχη και να το παίζει σαν μαλάκας αριστερός, ενώ εδώ υπάρχει κονόμα;»

Έτσι ή κάπως έτσι θα είναι η διατύπωση.
Και δεν πρόκειται να βγώ ψεύτης….

Φάτε στην μάπα κι’ ένα προ 5ετίας δημοσίευμά μου και αναρωτηθείτε, τι περισσότερο ή λιγότερο κάνει σήμερα η ομάδα Καρτερού-Παπά-Ψύλου και Βαξεβάνη

«Παπάρια λαδορίγανη»

Εκεί, λοιπόν, στα υπόγεια του Μαξίμου, βρίσκεται ένας Γιώργος Μουρούτης.
Που, απ’ ότι φαίνεται, συνεννοούμενος καθημερινά με τα επικοινωνιακά εξαπτέρυγα του Σαμαρά, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη, υφαίνει τον ιστό της κυβερνητικής προπαγάνδας προκειμένου, ο ηλίθιος Έλληνας, να ξεχάσει την πείνα του, να λησμονήσει την ανεργία του, να αγνοήσει τον ιδιοκτήτη του που του λέει ότι θα τον πετάξει έξω από το σπίτι αν δεν πληρώσει το νοίκι και να ασχοληθεί με τα «μεγάλα θέματα» που, σε αγαστή σύμπνοια με τα καθεστωτικά ΜΜΕ και βέβαια με το αζημίωτο, προωθεί ο Μουρούτης.

Έτσι, το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις Έλληνες νέους είναι άνεργος, σκιάζεται από την διοχετευμένη αποκάλυψη, ότι βρέθηκε μέσα στην λίστα Λαγκάρντ το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Το γεγονός ότι η μερίδα του λέοντος από την δόση-μαμούθ (όταν και όποτε την πάρουμε) θα δοθεί στις τράπεζες, έρχεται σε …τρίτη μοίρα, από τον επικείμενο ανασχηματισμό που ετοιμάζει, λέει, ο Σαμαράς, προκειμένου, επιτέλους, να υπάρξει ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα.

Κι’ εδώ, όλοι οι βουλευτές της τραβεστί κυβερνήσεώς μας, γλείφουν πατόκορφα τον Μουρούτη, προκειμένου τα ονοματάκια τους, να φιγουράρουν στην λίστα του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Μεγάλη μούρη ο …Μουρούτης.
Μπορεί να τον μάζεψαν, από τις οργίλες δηλώσεις που έκανε δημοσίως και να τον υποχρεώσουν να αφιπεύσει από το καλάμι της εξουσίας που πήρε ελέω Σαμαρά, άλλα ο άνθρωπος δεν παίζεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι.
Έτσι νομίζει αυτός τουλάχιστον…

Φουντάρει λοιπόν μία παρόλα στο διαδίκτυο, ότι αποφυλακίζεται, λόγου χάρη, η Βίκυ Σταμάτη, παίρνουν φωτιά τα δίκτυα κοινωνικής δικτυώσεως για την αδικία, και ο ηλίθιος-πλην διαδικτυωμένος Έλληνας- εξαντλείται σε «κοινοποιήσεις» του λίνκ, σε σχόλια του κώλου για το επικείμενο γεγονός και δεν βλέπει δίπλα του, έξω από την πόρτα του, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε και κοιμούνται στον δρόμο.

Ο Μουρούτης όμως, ως σύγχρονος Γκαίμπελς, εξακολουθεί να κάνει την δουλειά του.
Γι’ αυτήν, άλλωστε, χρυσοπληρώνεται.
Σηκώνει τα τηλέφωνα και παίρνει τον Ψυχάρη και τον Θέμο και δίνει γραμμή.
Αύριο, τους λέει, θέλω να δώ δημοσιεύματα να τα «ρίχνουν στους κακούς Ευρωπαίους» και το θέμα της δανειοδοτήσεως σας προχωράει.
Όπερ και εγένετο και ο Μουρούτης τρίβει τα χέρια του, εκεί στα υπόγεια του Μαξίμου.
Παίρνει τηλέφωνο τα κανάλια. Τρεμοπρετεντέρηδες και λοιπούς ανεξάρτητους δημοσιογράφους.
Γιατί δεν παίζεται «ψηλά» σήμερα τον επικείμενο ανασχηματισμό. Θα σας δώσω εγώ την λίστα των υποψηφίων.
Φωνάξτε εκεί και κάνα δυό «μαϊντανούς» από την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και βάλτε στην γωνιά έναν του ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να μιλήσει.

Για να μην σας κουράζω άλλο…
Σ’ ότι με αφορά, τον Μουρούτη και το επικοινωνιακό του παιχνίδι, το έχω πάρει χαμπάρι.
Από την βόλτα μου εδώ μέσα, όμως, αντιλαμβάνομαι ότι, το παραμύθι του το έχετε φάει αμάσητο κοροϊδα.
Και το ανέχεστε….

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply