Κάποιες πολὺ σοβαρὲς ἀλήθειες γιὰ τὸ γάλα.

 Θυμᾶμαι λοιπὸν τὴν γιαγιά μου, τὴν νησιώτισσα, νὰ ἀρμέγῃ τὴν κατσικούλα της, νὰ βράζῃ λίγο τὸ γαλατάκι της καὶ νὰ ἔρχεται ὅλη ἡ οἰκογένεια, γύρω ἀπὸ τὸ τσικάλι, γιὰ νὰ γευθῇ τὸ καταπληκτικὸ ἐτοῦτο ποτό. Μοῦ βρωμοῦσε, ἀλλὰ τότε δὲν ἤξερα. 
Χρόνια ἀργότερα, ὅταν διάβαζα τὴν Ὀδύσσεια, ἔμαθα γιὰ τὸν Εὔμαιο, τὸν χοροβοσκό, ποὺ ἔκανε ἀκριβῶς ὅσα ἔκανε καὶ ἡ γιαγιά μου. Ἄρμεγε τὶς κατσικοῦλες του, ἔβραζε λίγο τὸ γάλα του καὶ σέρβιρε. Βλέπουμε τὸν Ὀδυσσέα νὰ ἀπολαμβάνῃ ἐτοῦτο τὸ θεσμέσιο ποτὸ κι ἀναρωτιόμαστε στὸ τὶ πήγαινε καλὰ τότε, ἀλλὰ δὲν πάει καλὰ σήμερα. 

Πρὸ ἐτῶν ἔπεσε στὰ χέρια μου μία μελέτη ποὺ ἀφοροῦσε στὸ γάλα. Ἀφῆστε τὸ τὶ διάβασα ἐκεῖ μέσα. Τὸ σημαντικότερον, αὐτὸ δῆλα δὴ ποὺ πιστεύω πὼς πρέπει νὰ γνωρίζουμε, εἶναι τὸ ὅ,τι ἐμεῖς, οἱ Μεσογειακοὶ λαοί, πρέπει νὰ καταναλώνουμε ΜΟΝΟΝ αἰγοπρόβεια προϊόντα. Τὸ γιατὶ καὶ τὸ πῶς ἀφῆστε τό… Σημασία ἔχει τὸ τὶ πρέπει νὰ κάνουμε καὶ τὸ τὶ δὲν κάνουμε…

Σήμερα, μετὰ ἀπὸ τόσα χρόνια, ἔχοντας ἀφήσῃ ἔξω ἀπὸ τὴν ζωή μου τὰ γαλακτομικὰ ποὺ προέρχονται ἀπὸ βοοειδή, διαπιστώνω πὼς τὸ σῶμα μου λειτουργεῖ πολὺ καλλίτερα ἀπὸ ὅ,τι στὰ δεκαπέντε μου καὶ στὰ εἰκοσιπέντε μου. Σαφῶς καὶ δὲν εὐθύνεται μόνον τὸ γάλα. Ἀλλὰ σίγουρα ἔχει παίξῃ ἕναν ἀπὸ τοὺς σημαντικοτέρους ῥόλους.
Δοκιμᾶστε το. Ἀξίζει!

Φιλονόη. 

Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλα

Η χειρότερη πηγή ασβεστίου
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο. 
Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.
Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο. Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας της παστερίωσης.
Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 – 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα. Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.
Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.
Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα.
Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου. Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.
Κατεργασμένο γάλα και καρδιά
Άσχημα νέα. Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.Ομογενοποιημένο γάλα και σταθεροποίηση
Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείτε» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία. Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ. Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο. Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών
Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH) που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa. Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα
Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την έλλειψη σιδήρου, αλλεργίες, διάρροια, παραρρινοκολπίτιδα, κράμπες, κρυολογήματα και γρίπη, διαβήτη, μολύνσεις αυτιών, οστεοπόρωση, άσθμα, δυσκοιλιότητα, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους, ακμή, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, ασθένεια του Lou Gehrig, καταρράκτη, αναιμία, γαστρεντερική αιμορραγία, αρτηριοσκλήρωση και άλλες ασθένειες.Η Βιομηχανία Γάλακτος έχει κάνει καλή δουλειά στην πλύση εγκεφάλου μας στο να πιστέψει ότι το γάλα είναι καλό για εμάς. Δεν είναι αλήθεια.Εδώ είναι δύο βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε που θα τεκμηριώνουν τα όσα είπα:
The Deadly Poison, by Robert Cohen
The Milk Book, by William Campbell Douglas.Πηγή: Ira Marxe-CEO, Good Health Supplement

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply