ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ – ψέμμα καὶ ὑπέρτατος σαδισμός!

Δέν σχολιάζω….

Ἀπολαμβάνω τόν φίλο ΘΟΡΥΒΩΞ νά τά γράφῃ ὃπως θά ἒπρεπε νά εἶναι… ἐὰν εἲχαμε συνείδησι…

Τό ψέμμα ξεκινᾶ ἀπό ὃταν γεννηθοῦμε  καί  καταλήγουμε νά γίνουμε ψέμα οἱ ἲδιοι!

Φιλονόη

Για τους ανατολικούς, ένας ρακένδυτος τύπος από την Καισαρεία που βοηθάει τους φτωχούς και μοιράζει δώρα τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Για τους Δυτικούς ένας γυαλιστερός υπερήρωας από το βόρειο πόλο ονόματι Σάντα Κλάους. Φορούσε κάποτε κίτρινη στολή, ενώ η coca-cola τον έντυσε στα χρώματά της εδώ και κάποιες δεκαετίες και καθιέρωσε τη γνωστή σημερινή του εικόνα. Ακριβώς ανάλογος του… Σούπερμαν του Σπάιντερμαν του Μπάτμαν και του… Πούλμαν, πετάει με μία ιπτάμενη άμαξα που σέρνουν ιπτάμενα ελάφια, μπαίνει από την καμινάδα σε όλα τα σπίτια τη νύχτα των Χριστουγέννων και μοιράζει δώρα στα παιδιά.

Τα δώρα μοιράζονται καθ’ υπόδειξη των ίδιων των παιδιών, που τον έχουν ενημερώσει γράφοντας ένα γράμμα όπου κάνουν ανασκόπηση της διαγωγής τους τη χρονιά που πέρασε, προσθέτοντας το δώρο που ποθούν.

Στην… μπλεγμένη Ελλάδα, είναι κάτι ανάμεσα στα δύο. Μοιράζει τα δώρα την πρωτοχρονιά, εσχάτως μετά την ενημέρωση μέσω Χόλυγουντ μπορεί να το κάνει και τα Χριστούγεννα, φοράει τη γνωστή γυαλιστερή στολή της coca-cola και έρχεται από την Καισαρεία και όχι από το βόρειο πόλο.

Και για τους ανατολικούς και για τους δυτικούς χριστιανούς γονείς και όσους τους έμαθαν να σκέφτονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν δύο εμφανή κοινά σημεία…

ΤΟ ΨΕΜΑ, ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΣΑΔΙΣΜΟΣ!

Το ψέμα στο οποίο μυούν τα παιδιά τους από την πιο τρυφερή ηλικία, αφήνοντάς τα να πιστεύουν στον ασπρομάλλη υπερήρωα.

Ο υπέρτατος σαδισμός, φυσικό επακόλουθο της απότομης δολοφονίας του αγαπημένου παππούλη των παιδιών, αφού είναι υποχρεωμένοι κάποια στιγμή να του αποκαλύψουν πως η ψευδομαρτυρία που απαγορεύει ο θεός τους μπορεί να παρακαμφθεί προκειμένου να χαίρονται πρόσκαιρα και χωρίς κανένα ενδοιασμό για το αν θα πληγωθούν αργότερα.

Υπάρχει ένα ποσοστό ενήλικων που πιστεύουν στον Αϊ Βασίλη και μερικοί δε ντρέπονται να το δηλώσουν.

Και υπάρχει μεγάλο ποσοστό παιδιών που η πρώτη τραγική στιγμή της ζωής τους ήταν η αποκάλυψη πως ο αγαπημένος τους ήρωας δεν υπήρξε ποτέ με τον τρόπο που οι ίδιοι οι γονείς τους τα άφησαν να πιστεύουν.

ΘΟΡΥΒΩΞ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply