Θά γυρίσουμε καί τό ἂλλο μάγουλο;

Ενώ στην Ελλάδα κάποιοι εξοφλούσαν τις ανταποδοτικές υποσχέσεις τους  επιτρέποντας την  δημόσια προσευχή των Μουσουλμάνων και μάλιστα σε χώρους κατεξοχήν συνδεδεμένους με την Ελληνική Ιστορία και Παιδεία, στην σκλαβωμένη Κύπρο δεν επετράπη η τέλεση της Λειτουργίας των Χριστουγέννων και στην Νιγηρία ανήμερα τα Χριστούγεννα σκοτώθηκαν με την ίδια αφορμή 37 Χριστιανοί.

Τελικά στην Νιγηρία χθες οι Χριστιανοί πήραν τα όπλα .

Ανεξάρτητα από την θρησκευτική πτυχή του θέματος η συμπεριφορά των μουσουλμάνων ήταν και είναι διαχρονικά επιθετική. Σήμερα ο αριθμός τους στην Ελλάδα πλησιάζει το κρίσιμο σημείο των οργανωμένων επιθετικών διεκδικήσεων  απέναντι στους Έλληνες πολίτες,  αδιαφορώντας προκλητικά για τον νόμο και τα όργανά του ( ήδη όπως πληροφορήθηκα την προηγούμενη εβδομάδα μετανάστες κυνήγησαν στην Πάτρα αστυνομικό).

Το κέντρο της Αθήνας κατά την εκτίμηση των μεταναστών έχει ήδη “αλωθεί”.

Η οργή των Αθηναίων Δημοτών είναι καζάνι που βράζει. Το μόνο που λείπει είναι η οργάνωση.

Αντιδράσεις υπάρχουν πολλών ειδών εκτός της βίας.

Αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι αν από την αρχή του χρόνου η Αθήνα θα γίνει πόλη Καμίνη (προσφέροντας γη και ύδωρ στους μετανάστες εις βάρος των Αθηναίων) ή πόλη καμίνι ( από την έκρηξη  αντίδρασης των δημοτών).

Βεβαίως και οι μετανάστες είναι συνάνθρωποι και αξίζουν καλύτερη ζωή.

Βεβαίως και μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στην οικονομική ανάπτυξη, αφού κάποιοι από εμάς τους έδωσαν ή τους δίνουν δουλειά. Αλλά πόσοι;

Και σε τελική ανάλυση κύριοι της εξουσίας αλλάξτε τις προτεραιότητές σας. Συνάνθρωποι οι μετανάστες, αλλά πρώτα οι Έλληνες. Άλλωστε περισσότερα είναι τα χέρια των Ελλήνων που μπορούν να πετάξουν σάπιες ντομάτες, παρά των μεταναστών που μπορούν να σας ράνουν με λουλούδια.

Σκεφθείτε το σοβαρά!

Ιωάννης Δέμος
Έλλην Οικονομολόγος

ξένος στον τόπο του

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply