Πότε ξεχρεώνουμε;

Πότε ξεχρεώνουμε;Μᾶλλον ποτέ! 

Τὸ παρακάτω μοῦ ἔστειλε ὁ ἀγαπητὸς Στέφανος καὶ κρίνω πὼς πρέπει νὰ τὸ μοιραστῶ καὶ μὲ ἄλλους. Εἶναι μία ἁπλῆ, ἁπλούστατη καὶ ξεκάθαρη παρουσίασις τῶν ὅσων θὰ ζήσουμε. Μὲ ἁπλᾶ μαθηματικά!!! (Μὴν βαρεθῆτε νὰ τὸ διαβάσετε, τοὐλάχιστον αὐτοὶ ποὺ ἀντιλαμβάνονται στοιχειωδῶς τὰ οἰκονομικά. Ἐδῶ τὰ κατάφερα ἐγώ, ποὺ εἴπαμε… πάσχω!!!)

(Ἀπὸ τὸν Γιῶργο Γ. Ἀδαλῆ, οἰκονομολόγο καὶ μηχανικὸ Η.Υ.)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Τι ακριβώς ψήφισαν οι Εθνοπατέρες με το Μνημόνιο; Τι ζητάνε από εμάς με απλά λόγια αλλά με … ακριβείς αριθμούς; Πόσο θα μας στοιχήσει; Και πάνω απ όλα, γιατί πρέπει να ντρέπονται οι 155 που ψήφισαν ΝΑΙ στο μνημόνιο 
Η μακρο-οικονομία ως επιστήμη εξετάζει μεγάλα μεγέθη οικονομικών δράσεων σε επίπεδο κρατών και μεγάλων οργανισμών. Η μικρο-οικονομία αναλύει και αφορά στα νοικοκυριά , του καταναλωτές και τις επιχειρήσεις μιας χώρας σε ένα «ρηχότερο» επίπεδο! 

Για να είμαι πιο ακριβής, η Μακροοικονομία είναι ο τομέας των οικονομικών ο οποίος μελετάει την οικονομία σαν σύνολο, όπως είναι η μελέτη της οικονομίας μιας χώρας ή ενός συνόλου χωρών, σε αντίθεση με την μικροοικονομική η οποία μελετά τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων σε ατομικό επίπεδο.

Το κλασσικό μέτρο της οικονομικής δραστηριότητας μίας χώρας είναι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν (ΑΕΠ). Το ΑΕΠ είναι η αξία των συνολικών αγαθών κα υπηρεσιών τα οποία παράγονται σε μία χώρα.

Πολλοί νομίζουν ότι οι δυο επιστήμες αυτές είναι αντίθετες μεταξύ τους. Ο Ελληνας είναι «μανούλα» στην μικροοικονομία, μιας και γνωρίζει όλες τις τρύπες για να αποφεύγει το βαθύ κράτος και να δραστηριοποιείται στα όρια της νομιμότητας. Δυστυχώς όμως, δεν έχει εκπαιδευτεί ποτέ μα ποτέ από το σχολείο του για τα δεδομένα και την λειτουργία του μακροοικονομικού μεγέθους που ονομάζεται «Ελλάς». Πολύ περισσότερο δεν έχει διδαχτεί τίποτε για το μακροοικονομικό μέγεθος που ακούει στο όνομα «Ευρωζώνη» !

Σαφώς και δεν μπορεί σήμερα, ο μέσος Ελληνας να μάθει οικονομικά από το adalis.gr ! Πρέπει όμως να κατανοήσει επαρκώς, τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα του! Και για να συμβεί αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όρους που κατανοεί και αντιλαμβάνεται! Θα προσπαθήσω λοιπόν να σας περιγράψω τι συμβαίνει στην Ελλάδα, υπεραπλουστεύοντας μεγέθη, πολιτικές και θεωρίες. Φανταστείτε ότι η Ελλάδα, είναι το μαγαζί σας ή αν σας βολεύει καλύτερα, το τσαρδί σας, το νοικοκυριό σας! Και για την απλούστευση θα «στρογγυλέψω» τα νούμερα !

– Το μαγαζί σας εισπράττει κάθε χρόνο 40 (δις ευρώ). Δυστυχώς όμως ξοδεύει 60 (δις)

 • Το μαγαζάκι σας έφτασε μετά από 37 χρόνια λειτουργίας, να χρωστά σήμερα 360 (δις). Τεράστιο χρέος αν αναλογιστείτε ότι κάθε χρόνο κερδίζετε μόνο 40 δις !!!

 • Κάθε χρόνο, χρειάζεστε 20 δις για να πληρώνετε τόκους . Όχι το κεφάλαιο. Τόκους δανείων.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 

– Εκτός τους τόκους πρέπει να πληρώνετε και το κεφάλαιο στους δανειστές σας αλλά και τις αλόγιστες γκλαμουριές που κάνει το ελλειμματικό μαγαζί σας. Τουτέστιν, χρειάζεστε 20(δις) για τόκους, 40 (δις) για το κεφάλαιο και άλλα 20(δις) για το έλλειμμα που έχετε μιας και εισπράττετε 40 από τους πελάτες αλλά ξοδεύετε 60 όπως προείπα.

Συνολικά λοιπόν, κάθε χρόνο χρειάζεστε: 20 για τόκους+40 για κεφάλαιο+20 για το έλλειμμα = 80δις κάθε χρόνο.

Τόσα πρέπει να βρίσκετε κάθε χρόνο για να διατηρείτε το μαγαζί σας.
Δυστυχώς όμως , εσείς εισπράττετε μόνο 40 ενώ χρειάζεστε όπως βλέπετε 80 !!!

Όπως καταλαβαίνετε, όσο συνεχίζεται αυτό το μαγγανοπήγαδο, έχει ως αποτέλεσμα να υπερχρεώνεται το μαγαζί σας και η κατάσταση να χειροτερεύει αφού επί 37 χρόνια η παραγωγή σας αντί να αυξάνεται μειώνεται και η πελατεία σας , σιγά –σιγά σας εγκαταλείπει. 
Θα σας πω τώρα μια μεγάλη αλήθεια. 

Ξεχάστε για λίγο ότι μιλάμε για το μαγαζάκι σας και θεωρείστε ότι πρόκειται για μια χώρα που λέγεται Ελλάδα. Την χώρα μας. Οπου κατοικούν 10.000.000 πολίτες. Νέοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι. Όλοι μαζί είμαστε 10.000.000

Ξεχάστε τα χρέη που έχετε ως ιδιώτες. Ξεχάστε τα χρέη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. 

Η χώρα χρωστάει 360 δις Ευρώ και αν σε αυτό προσθέσουμε άλλα 140 δις που λένε ότι θα πάρουμε ως νέο δάνειο, τότε θα χρωστάμε περίπου στο 500 δις κάποια στιγμή. Αν διαιρέσετε το χρέος με το 10.000.000 που είναι ο πληθυσμός, τότε σε κάθε κεφάλι αναλογούν 50.000 ευρώ. Κάθε παιδί που κυοφορεί ΤΩΡΑ μια μάνα, χρωστά … από την κοιλιά της 50.000 Ευρώ! Και αυτό πριν καν ανασάνει και αρχίσει και αντιμετωπίζει τα βάσανα!

Είναι γνωστό, ότι το δημόσιο χρέος μιας χώρας, το πληρώνουν οι πολίτες. 

Πως γίνεται αυτό;

Είτε με την επιβολή άμεσων φόρων είτε κάθε φορά που βάζετε βενζίνη ή αγοράζετε προϊόντα από τα μαγαζιά! Κάθε τι που κάνετε, φορολογείται άμεσα ή έμεσα με τον ΦΠΑ κυρίως. 

ΣΥΝΕΠΩΣ, αυτά τα 50.000 ευρώ που χρωστά ένα αγέννητο παιδί σήμερα, κάποια στιγμή θα κληθεί να τα πληρώσει. Μέχρι να κάνει δική του οικογένεια, τα πληρώνει ο μπαμπάς και η μαμά!

Για μια τετραμελή οικογένεια λοιπόν, ένα τυπικό ζευγάρι Ελλήνων με δύο παιδιά δηλαδή, υπάρχει ένα κόστος 200.000 πάνω από το κεφάλι του, το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να το πληρώσει. 

Αυτό είναι το Δημόσιο χρέος που αναλογεί σε κάθε πολίτη και για μια τετραμελή οικογένεια ανέρχεται σε 200.000 ευρώ! 

Αν λοιπόν υποτείθεται ότι σας ξαναδανείζουν αυτό το ποσό με 5% , τότε κάθε χρόνο πρέπει να πληρώνετε τόκους ύψους … 10.000 Ευρώ χωρίς να μιλάμε για το κεφάλαιο! Που θα τα βρείτε ;;;

Με απλά λόγια, εκτός τις κάρτες που χρωστάτε, τα στεγαστικά σας δάνεια, τα δάνεια της επιχείρησής σας, τα δανεικά που μπορεί να έχετε πάρει από τους φίλους σας, ΧΡΩΣΤΑΤΕ από την αρχή που γεννιέστε 50.000 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καταβάλλετε πάση θυσία στο κράτος κι αυτό με τη σειρά του στους διεθνείς τοκογλύφους!!! Κι αν δεν μπορέσετε εσείς θα τα πληρώσουν τα παιδιά σας ή πιθανόν τα εγγόνια και τα δισέγγονα σας! Αλλά κάποια στιγμή … κάποιοι θα τα πληρώσουν!!! Το σίγουρο είναι ότι όσο δεν τα έχετε, η τετραμελή οικογένεια θα καλείτε κάθε χρόνο να καταβάλει τόκους ύψους 10.000 ! Αυτό σας ζητάει στην ουσία, κάθε ένας που ψήφισε ΝΑΙ στο μνημόνιο !!!!!

Ο Ελληνας ήξερε πάντα τι να κάνει με το ιδιωτικό του χρέος. Ηξερε πάντα πως θα λύσει τα ιδιωτικά του προβλήματα! Αυτό που δεν ήξερε και για την ακρίβεια δεν είχε φανταστεί ποτέ του, οπότε δεν το είχε συμπεριλάβει στους υπολογισμούς του, είναι ότι κάποια στιγμή θα κληθεί να πληρώσει και το μέρος του δημοσίου χρέους που του αναλογεί! Και αυτό, εδώ και 37 χρόνια μεγάλωνε διαρκώς! 

Δεν είχε φανταστεί δηλαδή ποτέ, ότι σε κάθε ευρώ που θα ξοδεύει για τις ανάγκες και τα αγαθά του, θα χρειαστεί να πληρώνει το 1/4 στο δημόσιο χρέος άμεσα με τον ΦΠΑ και άλλο 1/4 έμμεσα στους διεθνείς τοκογλύφους ! Ενα χρέος για το οποίο δεν φταίει ο ίδιος αλλά οι κάθε λογής Πάγκαλοι που δεν φρόντισαν να τον εκπαιδεύσουν ! Αντίθετα τον οδήγησαν στο σκοτάδι και τον έκαναν να πιστέψει ότι για μια ζωή , το κόμμα θα του βρίσκει δουλειά και το κράτος θα του δίνει δάνεια για «να την βγάζει»! 

Τώρα ξεχάστε το ιδιωτικό σας χρέος πάλι και πάμε ξανά στο μαγαζάκι που λέγεται Ελλάς !!!

Ξαναδείτε τα νούμερα και πάμε να δούμε τι ψήφισαν οι βουλευτές μας με το μνημόνιο. Τι ζητάνε ακριβώς από το μαγαζάκι των 360 δις χρέος που θα φτάσει σύντομα κοντά στα 500 δις !

Πάμε να δούμε τι σημαίνει το μνημόνιο για κάθε σπίτι , για κάθε μαγαζί !!

– 500δις χρέος /10.000.000 = 50.000 ευρώ χρέος το κεφάλι κάθε χρόνο
– 40δις εσοδα/10.000.000 = 4.000 ευρώ έσοδα για κάθε πολίτη το χρόνο
– 80δις εξοδα/10.000.000 = 8.000 ευρώ έξοδα για κάθε χρόνο

Αρα κάθε χρόνο θα πρέπει να βρίσκετε επιπλέον 4.000 για να καλύπτετε την τρύπα ! 

Που θα βρίσκετε 4 χιλιάρικα ; 

Μάλλον θα πρέπει να βρείτε μια νέα δουλειά! Αλλά με την ανεργία να πλησιάζει το 20%, πως θα γίνει αυτό; Αν έχετε μαγαζί πρέπει να αυξήσετε τους πελάτες σας. Αλλά πως θα γίνει αυτό αν η κατανάλωση συρρικνώνεται όλο και περισσότερο;

Η λύση του επιπλέον δανεισμού, το μόνο που κάνει είναι να χειροτερεύει τα πράγματα αφού θα αυξάνονται τα χρεολύσια ενώ επειδή θα μειώνεται η παραγωγή σας, το χρέος ως ποσοστό (επί του ΑΕΠ) θα φαίνεται πιο αυξημένο! Μπορεί δηλαδή να μειώνεται σε απόλυτους αριθμούς το χρέος ή ακόμη και το έλλειμα, αλλά ως ποσοστό θα αυξάνεται διότι θα «πέφτει» το ΑΕΠ! 

Η μόνη περίπτωση που φαντάζει εφικτή είναι η μετάθεση του χρέους από τα επόμενα τρία έτη σε ένα επίπεδο τριακονταετίας! Αλλά θα το επιτρέψουν αυτό οι δανειστές; Κι αν το επιτρέψουν, φαντάζεστε πόσο ληστρικό επιτόκιο θα φορτώσουν στις πλάτες σας; 

Συνεπώς, το Μνημόνιο, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η παραδοχή και η υπογραφή, ότι ο Ελληνας πρέπει από σήμερα να βρίσκει τα διπλάσια λεφτά κάθε χρόνο για να μπορέσει να λειτουργήσει το περίφημο σχέδιο εξόδου από την κρίση! Αυτό υπέγραψαν οι εθνοπατέρες και οι Εθνομητέρες!

Υπέγραψαν δηλαδή κάτι το οποίο ΔΕΝ είναι δυνατόν να συμβεί! 

Αρα γιατί το υπέγραψαν; Διότι στην παρούσα φάση έτσι τους υποχρέωσαν να κάνουν. Για να αγοράσει χρόνο η Ευρώπη και το Ευρώ ως νόμισμα, πριν καταρρεύσει!

Αυτή τη στιγμή Γερμανία και Γαλλία «στήνονται» δομικά για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ζώνης του Ευρώ και ως κυματοθραύστη χρησιμοποιούν την Ελλάδα! Και όσο αντέχει η Ελλάδα αυτοί εργάζονται προς την κατεύθυνση που σας είπα. Μόλις καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταστραφεί και το Ευρώ! Με ότι αυτό συνεπάγεται. Την μπόρα δηλαδή, θα την φάμε εμείς ούτως ή άλλως! Και όλα δείχνουν ότι θα είμαστε απροετοίμαστοι για το ενδεχόμενο αυτό!

Υπολογίζω ότι μετά τον Οκτώβριο του 2011 η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει απίστευτα αρνητικά νούμερα σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, τα οποία όμως θα ανακοινωθούν (όπως πάντα) πολύ αργότερα ! Και μάλιστα σε όλους τους δείκτες είτε Μικροοικονομικούς είτε Μακροοικονομικούς!
Και η περίοδος μέχρι τότε είναι κρίσιμη! Η θα μετακυλήσουν τα πλεονάσματα τους οι Βόρειοι στους Νότιους, και θα σωθεί η Ευρώπη ή πάμε για ολοσχερή καταστροφή του Νότου και το τέλος του Δυτικού Κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα!

Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα πρέπει οι Βόρειοι να επενδύσουν όχι με «πλαστά» ή πλασματικά δάνεια που αποτελούν λογιστικές εγγραφές στις τράπεζες αλλά με νέο ζεστό χρήμα που προέρχεται από την Ανάπτυξη, φέρνοντας στην Ελλάδα εργοστάσια και παραγωγικές δυνάμεις!

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το κάνουν όμως!

Αρα,

Η Ελλάδα, πρέπει να κάνει ΑΜΕΣΑ εκλογές, να προκύψει μια νέα Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να καταγγείλει την σύμβαση του δανείου των 110 δις ευρώ ως παράνομη και αποικιακή και να ζητήσει την από κοινού αντικατάστασή της με μια νέα σύμβαση που δεν θα αναγκάζει τον Ελληνα σε αυτοκτονία, ζητώντας του να ζει με 4.000 το χρόνο και ταυτόχρονα να χρειάζεται 8.000 για να πληρώνει τα σπασμένα!

Οι ευρωπαίοι θα πουν ΝΑΙ! 

Η Δύση μας διάλεξε για πειραματόζωο και πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε τα χειρουργεία των Νεοναζί του Τέταρτου Ράιχ! Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε για τα επόμενα 70 με 100 χρόνια η Ελλάδα θα σέρνεται έρμαιο των διαθέσεων τους!

Εκτός κι αν πιστεύετε ότι οι 155 που ψήφισαν ΝΑΙ στο μνημόνιο θα καταφέρουν να σας βρουν μια έξτρα εργασία έτσι ώστε να βγάζετε, τα επιπλέον 4.000 ! 

Είπε κανένα κομματικό στέλεχος τίποτα;;;

Καταλάβατε τώρα κύριοι εθνοπατέρες και κυρίες Εθνομητέρες τι ψηφίσατε;

Δεν σας ακούω!!! 

Πάρτε το μηδέν γιατί πλέον δεν έχετε … καθόλου σήμα !!!

Ὅπως ἀντιλαμβάνεστε δὲν ξεχρεώνουμε ποτέ! 

Βέβαια, καὶ τὸ θέμα τῶν ἐκλογῶν, ὑπὸ τὸ πρίσμα τῆς κομματοκρατίας, τὸ θεωρῶ ἀπαράδεκτον ὡς προοπτική. Γιατί νὰ ζητήσω ἐκλογές; Γιὰ νὰ ξαναλλάξῃ ῥοῦχα ὀ Μανωλιός; Τὸν βαρέθηκα τὸν Μανωλιό. Μόνον νὰ μὲ ξεπουλᾶ ξέρει. Νὰ μὲ φροντίσῃ μὲ ἦθος κι ἐντιμότητα ἀγνοεῖ. Ἄρα μόνον κακὸ μοῦ κάνει! Δὲν τὸν θέλω λοιπὸν ἄλλο στὴν ζωή μου. Ὅποια ῥοῦχα καὶ στολίδια κι ἐὰν φορέσῃ. 

Φιλονόη.

(Visited 9 times, 1 visits today)
6 thoughts on “Πότε ξεχρεώνουμε;

 1. Φιλονόη σὲ χαιρετῶ
  Συμφωνῶ μαζὶ σου ἀπόλυτα γιὰ τὶς ἐκλογές τους.
  Τὶ δουλειὰ ἔχουν οἱ Ἕλληνες στὰ στημένα παιχνίδια τους.
  Πρέπει νὰ βροῦμε ἄλλους δρόμους, δικούς μας, βγαλμένους ἀπὸ τὴν ψυχή μας.
  Σ΄εὐχαριστῶ γιὰ τὴν Ὤμορφη σελίδα σου.

  Ἀνύπαρκτος

 2. Ωραία λοιπόν , “Ὅπως ἀντιλαμβάνεστε δὲν ξεχρεώνουμε ποτέ!” γράφει ως επιμύθιον.Συμφωνούμε απολύτως.
  Τι δέον γεννέσθαι λοιπόν; σε αυτο ποιός θα απαντήσει ? νομίζω οτι αυτο ειναι η ουσία σήμερα.Το να αναλύουμε πώς “μας φτάσανε” και ποιοί σε αυτη την κατάσταση έχει τη σημασία του αλλά δεν μας δίνει λύση και διέξοδο τουτη τη στιγμή.Ούτε εκλογές ,ούτε τίποτε? να βρούμε δικους μας τρόπους λέτε? ο καθένας θα σκεφτει και εναν
  δικό του τρόπο,για να μην θυμηθούμε οτι 10 έλληνες 11 γνώμες.Αφήστε που κάποιοι έχουν και επικίνδυνες διάφορές ιδέες που ειναι ιδανικές για την εκμετάλευση τους απο ξένους που θα τους βόλευε πολύ μια …..αναταραχή στην Ελλάδα.
  Δεν θα την πατησουμε ξανά με την παραφροσύνη του εμφυλίου.
  Εδω με τους αγανακτισμένους και δεν μπόρεσε να γινει ένας συγκερασμός λαϊκών αιτημάτων.Πάνω πλατεία -Κάτω πλατεία….. άνω κάτω δηλαδή ! (χώρια που νομίζω ήτανε χειραγωγημένο απο την αρχή πέραν της ειλικρινους διάθεσης του λαού να διαμαρτυρηθει)
  Αφήστε που πολύ φοβούμαι οτι μέχρι να βρούμε αυτούς τους δρόμους οι… “μήδοι” (Ξένες funds/τράπεζες οικονομικά συμφέροντα ,λαθρομετανάστες και οι γύρω γύρω αγαπημένοι μας γείτονες ) θα έχουν καταλάβει τη χώρα.
  Πιστεύω οτι πρέπει να αποχωρήσουμε απο το ευρώ.
  Πρίν όμως πραγματοποιήσουμε μιαν πράγματι ηρωική ΕΞΟΔΟ απο το ευρώ ( όπως αυτη του Μεσσολογγίου που έχεις και στην σελίδα σου ) θα έπρεπε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!! ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΑΘΕΙΜΕΝΟΙ να το πραγματοποιήσουμε.
  Η σημειολογία ειναι ακριβώς ή ίδια.¨οσο και μεις μένουμε “εντός των την τειχών” θα πεθάνουμε πεινασμένοι εξαθλιωμένοι και σκλαβοι των ΔΝΤ και όλων των τοκογλύφων.Πρέπει να τολμήσουμε την ΗΡΩΙΚΗ έξοδο..
  Έχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας αλλά οι πολιτικοί μας αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν.
  Συμφωνώ σε πολλές απο τις ιδέες του δημοσιογραφου Σπύρου Χατζάρα που όποιος εχει την περιέργεια μπορει να δει εδω και την ιδέα για τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας να αντιδράσουμε.
  h++p://www.youtube.com/watch?v=I-JIugqILR4&feature=related
  Και τέλος μόνον οι εκλογές ειναι η λύσεις στα αδιέξοδα.Αυτα τα περί αλλαγής συντάγματος και εκβιαστικών δημοψηφισμάτων ειναι εκ του πονηρού ,..για να εκχωρηθει η χώρα στους δανειστές ευχερέστερα.
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
  Καλό απόγευμα

 3. Τὸ ἐρώτημα εἶναι μᾶλλον ἕωλον (ἤ ἔστω αἴολον) διότι τὸ πρόβλημα τῆς Ἑλλάδος ΔΕΝ εἶναι οἰκονομικόν ἀλλὰ πρόβλημα πλήρους ἀπουσίας νοῦ ἤ κατὰ πως λέγει ὁ Δημοσθένης “διὰ ραθυμίαν ἤ μαλακίαν ἐγκαταλείπειν τά τε τῶν προγόνων ἔργα καὶ τὰ συμφέροντα τῆς πατρίδος”. Διότι πῶς εἶναιδυνατὸν γωνιακὸν κατάστημα εἰς τὴν πλέον πολυσύχναστον περιοχὴν νὰ πέσῃ ἔξω; Ἐν τέλει ΤΙ ἀκριβῶς χρεωστᾶ ἡ Ἑλλάς; καὶ εἰς ΠΟΙΟΥΣ; καὶ πόσα ΑΚΡΙΒΩΣ; Ἄς πάυσουμε ρὲ παιδιὰ νὰ ἀσχολούμεθα μὲ μνημόνια καὶ ἄλλες τέτοιες ἀηδίες διότι ὅλοι μᾶ χρεωστοῦν καὶ δὴ προκαταβολικῶς διότι τὸ κατάστημα ΚΟΜΒΟΣ εἰς τὸ σταυροδρόμι τοῦ κόσμου μὲ τὰ 700 τελευταῖα χιλιόμετρα τοῦ δρόμου τοῦ μεταξιοῦ, μὲ τὰ ἀνεξάντλητα ἀποθέματα ὑδρογονανθράκων καὶ ἄλλων στρατηγικῶν ὀρυκτῶν, μὲ τὴν μεγαλύτερη ἡλιακὴ ἡλιοφάνεια καὶ τοὺς ἀσταμάτητους διαολοανέμους, μὲ τὴν πρώτη ποιότητα παγκοσμίως τοῦ ἱεροῦ φαρμάκου τὸ ὁποῖον ἐσχάτως τείνομεν νὰ περιφρονῶμεν τοῦ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ διὰ τὸ ὁποῖον λαοὶ πληρώνουν 30, 40 ἀκόμη καὶ 50 δολλάριο τὸ λίτρον, μὲ τὸν μεγαλύτερον παγκοσμίως ἐμπορικὸν στόλον, άλλά καὶ μὲ τὴν καλύτερη δεξιότητα – πρώτη παγκοσμίως – εἰς τὴν διαχείρησιν τῶν νέων τεχνολογιῶν (κατὰ τὸν παγκόσμιον ὀργανισμὸν τηλεπικοινωνιῶν), ἔ, δι’ ὅλα αὐτὰ καὶ ἄλλα ἀκόμη περισσότερα τὸ κατάστημα προώρισται νὰ τὰ παίρνῃ ἀπὸ ὅλους. Φίλοι μου ΔΕΝ χρωστᾶμε. Μᾶς ΧΡΕΩΣΤΟΥΝ, καὶ διὰ νὰ τοὺς τὰ πάρουμε, θὰ τὸ ἐπαναλάβω καὶ ἄς γίνομαι βαρετὸς. Ἔχοντες κατὰ νοῦν ὅτι τὸ οἰκονομικὸν πρόβλημα τῆς Ἑλλάδος εἶναι ΤΕΧΝΗΤΟΝ προβαίνομεν εἰς κάτι ἁπλοῦν. Ἐπιλέγομεν ἕνα μεγάλον καὶ ὡραῖον σκουπιδοτενεκέν βουτᾶμε ΟΛΟΥΣ τοὺς Πρασίνους, κυανοὺς καὶ ἐρυθροὺς πάσης φύσεως καὶ τοὺς ρίχνουμε μέσα. Κλείνουμε τὸν σκουπιδοτενεκέ, ἀπολυμαίνουμε τὰ χέρια μας ἀπὸ τὶς βρωμιὲς ποὺ ἔπιασαν, καὶ ἐπὶ τὸ ἔργον (πιάνουμε δουλειά). Ὅ,τι δηλαδὴ ἔκαμαν οἱ Τοῦρκοι. Δοκιμασμένη συνταγή!
  Καὶ εἴπαμε: ὄχι πλέον ραθυμία ἤ μαλακία!

Leave a Reply