Τί ἔχουν νὰ κρύψουν;


Ἡ πληροφορία σοβαροτάτη! Δὲν μπορῶ νὰ διανοηθῶ κάτι τέτοιο! Ἀλλὰ μᾶλλον κάποιοι φαίνεται μποροῦν καὶ καταστρέφουν ἔγγραφα ποὺ δεικνύουν τὰ αἴτια τοῦ φονικοῦ στὴν Κύπρο. 

Σαφῶς καὶ δὲν εἶναι ἠ πρώτη φορά. Ἐλπίζω μόνον νὰ εἶναι ἡ τελευταῖα.

Φιλονόη.

φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ

Αποκάλυψη ΣΟΚ- Παραποιούν έγγραφα στο ΓΕΕΦ

Νέες αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive αναφέρουν ότι προσωπικό του ΓΕΕΦ, χωρίς να αναφερόμαστε σε βαθμούς και αξιώματα, παραποιεί έγγραφα, εκθέσεις και στοιχεία που αφορούν το τραγικό περιστατικό, επιστρέφοντας τα εκ των υστέρων στο αρχείο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αυτά τα παραποιημένα στοιχεία, θα στηριχτούν έρευνες και θα βγουν πορίσματα. «Αυτό είναι κοινό μυστικό όλων όσοι βρίσκονται μέσα στο ΓΕΕΦ», μας είπε χαρακτηριστικά,  έγκυρα πληροφορημένη πηγή.

Εξάλλου, σε αποκάλυψη σοκ προέβη ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, το πρωί στο Ράδιο Πρώτο. Ο κ. Δίπλαρος αποκάλυψε πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες μέχρι τις 4.30 τα χαράματα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας συγκέντρωναν έγγραφα στο γραφείο του Υπουργού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sigmalive, από τη

Δευτέρα το Υπουργείο Άμυνας δέσμευσε το μεγαλύτερο μηχάνημα καταστροφής εγγράφων από το Υπουργείο Οικονομικών.
Οι δύο πληροφορίες κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών για την ποινική έρευνα αφού όπως από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει ακόμη και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστροφής πολύτιμων στοιχείων.

Εξάλλου, κατά την διάρκεια της χθεσινοβραδυνής εκπομπής 60 λεπτά, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Γιώργος Βαρνάβα κατήγγειλε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην όλη ιστορία με τα εμπορευματοκιβώτια, δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στα αρχεία – μαρτυρικό υλικό. Δεν αποκλείεται, επομένως να επιχειρήσουν καταστροφή κάποιων επιστολών/εγγράφων που ενδεχομένως να τους «καίνε».
“Συγκεντρώστε άμεσα το υλικό”

Την ίδια στιγμή, τα κόμματα σπεύδουν και σήμερα να καλέσουν το Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει άμεσα σε συγκέντρωση εγγράφων και φακέλων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ιωνάς Νικολάου καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα  άμεσα να συγκεντρώσει και να διαφυλάξει όλα τα έγγραφα, στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που σχετίζονται με την υπόθεση, από τον Φεβρουάριο του 2009, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα γραφεία και υπηρεσίες, μεταξύ άλλων στο Προεδρικό- Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου, Υπουργείο Εξωτερικών, Πρεσβείες, Υπουργείο Άμυνας, ΓΕΕΦ, Αστυνομία. Καλείται ο Γ. Εισαγγελέας, τονίζει ο κ. Νικολάου, να ζητήσει από την Αστυνομία που διεξάγει σήμερα τις ανακρίσεις, την συγκέντρωση του πιο πάνω υλικού εγγράφων και την άμεση παράδοση τους στο γραφείο του ώστε ο ίδιος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διαφύλαξη του. «Πρόκειται για καθαρά εγκληματική πράξη της οποίας ο ίδιος αυτοπροσώπως οφείλει να αναλάβει την καθοδήγηση των ανακρίσεων και την πλήρη διερεύνηση της», καταλήγει ο κ. Νικολάου.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος και οι δηλώσεις από πλευράς ΕΔΕΚ, η οποία τονίζει ότι  επιβάλλεται άμεση έναρξη ποινικής έρευνας κατά παντός υπευθύνου από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με διορισμό ταυτόχρονα ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών υψηλού νομικού κύρους και εγνωσμένης αντικειμενικότητας.

Διαψεύδει το ΥΠΑΜ

Το ΥΠΑΜ από την πλευρά του, διαψεύδει τις καταγγελίες και σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «Ολα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα φυλάγονται στο αρχείο του Υπουργείου, σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση δεν καταστρέφονται ούτε παραποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο ούτε εντός ούτε εκτός του Υπουργείου Αμυνας”.

Όπως σημειώνεται, όλο το έγγραφο υλικό που αφορά τη φύλαξη του φορτίου στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» έχει δεσμευτεί στο Κεντρικό Αρχείο και από το πρωί παραδίδεται στους ποινικούς ανακριτές. (sigma live)

(Visited 10 times, 1 visits today)
6 thoughts on “Τί ἔχουν νὰ κρύψουν;

  1. Φρονῶ Φιλονόη, ὅτι δὲν εἶναι ἀνάγκη νὰ ξύνουμε τὶς πληγὲς τῆς Κύπρου. Ἀρκετὰ ἔχει ὑποστῆ ἡ μαρτυρικὴ Μεγαλόνησος καὶ περαιτέρω ἀναμόχλευσις καὶ ὄξυνσις τῶν δεινῶν της εἰς οὐδὲν ὠφελοῦν.. Ἡ ὑπόθεσις αὐτή, νὰ τὸ ἐπαναλάβω, εἶναι καραμπινάτη περίπτωσις όργανωμένης δολιοφθορᾶς εἰς τὴν ὁποίαν φαίνεται νὰ ἐμπλέκονται -δυστυχῶς, δυστυχέστατα – καὶ κύπριοι ἀξιωματοῦχοι. Ὅμως ἡ Κύπρος δὲν εἶναι Ἑλλαδοξεφτιλιστὰν, εἶναι ἕνα πολὺ σοβαρὸν κράτος καὶ εἶμαι βέβαιοςὅτι ἡ περίπτωσις θὰ ἐρευνηθῃ καὶ οἱ ὑπέυθυνοι θὰ πληρώσουν.

  2. Ἐγώ ἔτσά καί μόνο ἀπό περιέργεια θά ν ἤθελα νά μάθω γι ἄν ἐμέτρησενε κιανείς μπάρε μου γ’ ἐρασιτέχνης ἴδια κειά στό ντόπο πράμα μπεκερέλια γἤ ἀπό κείνανά τά διαολομιλιρέμια.
    ‘Υστερις οὕλα τ ἄλλα εῖναι ὑψηλῆς κατασκοπεῖας ἀναγνώσματα.

    • Πολὺς πόνος Μιχάλη. Πολὺς πόνος! Καὶ οἱ μνῆμες ζωνταντεύουν, κι ἂς μὴν εἶναι δικές μας,προσωπικές. Ἀλλὰ γράφτηκαν στὰ γονίδιά μας πλέον.

Leave a Reply