Ἑλλάς Vs Συνωμοτῶν!

Μία ἰδέα, πού ἒφερε ἓναν πολύ καλό διάλογο μέ τόν φίλο ΘΟΡΥΒΩΞ καί τήν παρέα του.
Ἀξίζει κάποιος νά τήν λάβῃ ὑπ’ ὂψιν του!

Στην ανάρτηση ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ όπου θεωρήσαμε μέσες-άκρες πως αν υπάρχουν συνωμότες αυτοί είναι ένα μάτσο πλούσιοι βλαμμένοι που παίζουν με τα τραινάκια τους, η φίλη Φιλονόη σχολίασε:

«Ὑπάρχουν ἢ δέν ὑπάρχουν;
Συνωμοσίες ἐννοῶ!
Κι ὁ Κίσιγκερ τί ἦταν;
Γενικῶς ὃλος αὐτός ὁ ἱστός;»

Ωραίο ζήτημα. Οπότε θα ξεμπροστιάσω την απάντηση. Γενικώς λοιπόν, υπάρχει μία υπόνοια πως γίνονται κινήσεις προκειμένου να σκλαβωθεί ο Έλληνας. Το τι στην πραγματικότητα συμβαίνει, απαντάται εύκολα, αφού η σύγχρονη ελληνική κρατική οντότητα άρχισε να είναι προτεκτοράτο πριν καν τελειώσει η απελευθερωτική παλιγγεννησιακή επανάσταση τού 1821. Ενώ κοντά 70 χρόνια από την έναρξη τού τελευταίου εμφυλίου πολέμου, αυτός δε λέει να λήξει. Οι πάντες έχουν αποβλακωθεί στο δίλημμα των καιρών τής κατοχής. Τίνος προτεκτοράτο πρέπει να είμαστε; Ανατολής ή δύσης; Και ακόμη το ίδιο συζητάμε. Ο πόθος για πραγματική ελευθερία, πουθενά. Η ρωμαιοποίηση, παντού. Οι περισσότεροι πολίτες τής χώρας, πεισμένοι σε μια υποθετική μικρότητα τής Ελλάδας, είναι αρωγοί τής συνέχισης τής σκλαβιάς. Γέμισε ο τόπος γιουσουφάκια με ένα δοχείο βαζελίνη στο ένα χέρι και ένα σταυρό στο άλλο. Και παρακαλάνε “σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω”. Φοβούνται πως θα τους φάει ο Τούρκος, ο οποίος ομαδικά έτρεχε οπλισμένος να κρυφτεί πίσω από τους θάμνους όταν τον πλησίαζε μόνος ο άοπλος Σολωμός Σολωμού. Φοβούνται πως θα τους φάει η Αλβανία γιατί τα ‘χει κάνει καλύτερα πλακάκια με την Αμερική. Πως θα τους φάει η Βουλγαρία, γιατί θέλει να βγει στο Αιγαίο και προφανώς κάποιος θα βρεθεί να τη βοηθήσει. Και η Βαρντάρσκα, η οποία κλέβει την ιστορία και ίσως σε 50 χρόνια να είναι ισχυρή ώστε να διεκδικεί απαιτητικά. Η Ελλάδα, μια από τις πολεμικές υπερδυνάμεις τής Ευρώπης, τρέμει στο άκουσμα οποιουδήποτε γείτονα. Κι αυτό το τρεμούλιασμα υπήρχε προ Κίσινγκερ αν ρωτήσετε τους παππούδες σας. Δεν τολμά ούτε την υφαλοκρηπίδα της να επεκτείνει κατά τα νόμιμα. Αγοράζει S300 και τους αποθηκεύει για να μη θιχτεί ο Αμερικανός και να μην ενοχλείται ο Τούρκος. Γίνεται για πολλοστή φορά από τη γέννεσή της, πιόνι οικονομικών παιχνιδιών και υπερχρεώνεται ξεπουλώντας, ενώ τη χλευάζει όλος ο κόσμος για πονηριές που όλοι κάνουν. Και η επίσημη αντίδρασή της είναι οι χυδαιότητες τού εκλεγμένου Παγκάλου, ο οποίος με βεβαιότητα θα επανεκλεγεί όποτε κι αν γίνουν εκλογές από τον ίδιο το λαό τον οποίο χλευάζει παρέα με τους τζογαδόρους των τραπεζών. Παίζει πριν ακόμη δράσει ο Κίσινγκερ σημαντικό ρόλο στον πόλεμο και δεν προσαρτεί ούτε τα ελληνικά εδάφη όπου έχυσε αίμα, παρά μόνο μερικά νησιά που θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς. Ξαναψηφίζει την ίδια κυβέρνηση ανγοώντας την διακοπή μιας μακρόχρονης με τους Κούρδους σχέσης στην ιστορία τού Οτσαλάν, αγνοώντας χρηματιστηριακές φούσκες, κατεβάσματα σημαίας και “ευχαριστούμε τους Αμερικανούς”.

Επομένως είμαστε ήδη σκλαβωμένοι. Προ και μετά δόγματος Κίσινγκερ. Κι αν για τα μετά φταίει το συγκεκριμένο δόγμα, είτε υπήρξε ποτέ είτε όχι, δεν έχει νόημα να το σκεφτόμαστε. Ότι κι αν προσδοκούσε, έχει ήδη πραγματωθεί. Κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος, ούτε καν οι βλαμμένοι συνωμότες, ώστε να αναλώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να σκλαβώσουν τους ήδη σκλαβωμένους και αυτολοβοτομημένους στην εμπιστοσύνη Πάγκαλων ψηφοφόρους. Κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να πριονίζει τη βάση μιας υποτιθέμενης Ελληνικής σκέψης εκεί που εδώ και 1500 χρόνια δεν υπάρχει. Είμαστε ήδη τόσο σκλαβωμένοι, που αν προεκτείνουμε το απόφθεγμα τού Γκαίτε, που εμπεριέχεται στο σύνδεσμο τής τελευταίας μπλε λεξούλας η γνώση των ενδεχόμενων συνωμοτικών ή μη κινήσεων χαριστικής βολής, το μόνο που μπορεί να πετύχει, είναι μία αντίδραση. Καθ’ ότι, αντίθετα με το απόφθεγμα, προφανώς όσο γνωρίζεις τη σκλαβιά σου, τόσο πιο ελεύθερος γίνεσαι.

Να πάρουμε μήπως την παράδοση; Και τι ακριβώς είναι παράδοση; Ο φασισμός τού παρελθόντος ο οποίος απόλυτα επιβεβλημένος από τους σκυφτόφιλους, έκανε τους Ρωμιούς να αντιδρούν όταν -επιτέλους- ξεφορτώθηκαν τον Καραγκιόζη. Αυτό ήταν ο σύγχρονος Έλληνας και προ Κίσινγκερ. Ένας Καραγκιόζης. Σιγά τον Έλληνα. Κι ενώ μετά Κίσινγκερ χάσαμε τον πλακέ δισδιάστατο σκυμμένο ο οποίος έριχνε σκιές στο ελληνικό φως, ξεσηκώθηκε όλο το “ελεύθερο” διαδίκτυο υπερασπιζόμενο την ελληνικότητά του. Αν έγινε κάτι από την εξουσία υπέρ της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια, αυτό ήταν η ανοχή της στο άδειασμα του Καραγκιόζη. Κι έγινε μετά Κίσινγκερ. Δε μπορεί να κινδυνεύει η ταυτότητα ενός λαού σαν το δικό μας. Γιατί ο λαός τής Ελλάδος, δεν έχει ταυτότητα. Κολλημένος σε ένα άρρωστο, αλλοπρόσαλλο και αντιφατικό ελληνορθόδοξο δόγμα εδώ και 200 χρόνια, για ποια ταυτότητα μιλάμε; Και ποια ιστορία θα θίξει το δόγμα; Τη Βυζαντινή; Ή μήπως την πίστη σε μια υποτίθεται ειδωλολατρική αρχαία Ελλάδα; Σε ένα μόνο μπορεί να οδηγήσει το γκρέμισμα των παραδόσεων της Ρωμιοσύνης. Σε μια πραγματική αυτή τη φορά παλιγγενεσία.

Μη φοβόσαστε τίποτα λοιπόν. Γιατί δε γίνεται να χαθούν τα ήδη χαμένα. Ακόμη κι από την μη δοσμένη τέλεια, την όχι και τόσο εξωραϊσμένη ιστορία που πολλοί ποθούν, ίσως δούμε επιτέλους τα ελαττώματα τού λαού μας και προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Γιατί σε τίποτα δε βοηθούσε η φασιστική υπέρ Ελλήνων τελειότητα που πλάσαραν ίσως τα παλιά βιβλία ιστορίας. Κι άλλωστε, όσο λιγοστεύουν οι σελίδες για το δεύτερο μεγάλο τού γένους εμφύλιο, τον Πελοποννησιακό πόλεμο, τόσο διαπιστώνεται εύκολα πως βρίσκει ο κόσμος το ερέθισμα να μάθει ιστορία με αγάπη και όχι εγκυκλοπαιδικά. Η πραγματική, η κατ’ ουσίαν Ελληνική ιστορία, δε σβήνει. Πάντα κάτι θα τη θυμίζει. Ακόμη και το Χόλιγουντ. Και να ‘μαστε σίγουροι. Φράσεις τύπου “Ωραία, θα πολεμάμε υπό σκιά” και σκηνές με χαμογελαστούς πολεμιστές που αντικρύζουν όντας 300 την υπεράριθμη Περσική στρατιά, μοιάζουν αρχικά σε κάποιον που δε γνωρίζει ως οι γνωστές αμερικανίλες των έξυπνων ηρώων τής δυτικής ακτής. Κι όμως, πολύς κόσμος, τώρα, μετά Κίσινγκερ, έμαθε με ερέθισμα το Χόλιγουντ την ιστορική αλήθεια τους. Δεν κρύβεται ούτε αλλοιώνεται η Ελληνική ιστορία. Η ελληνοχριστιανική παράδοση ας πάει από κει που ‘ρθε.
Και αλήθεια, ούτε η λέξη “κομπιούτερ” όπως αποκαλούσαμε τους Η/Υ στην αρχή τής ζωής τους δεν κράτησε αρκετά. Πόσο εύκολα μπορείς να καταστρέψεις έστω κι αν το θελήσεις μια γλώσσα που βγαίνει από μόνη της στην επιφάνεια επιβάλλοντας την ομορφιά της και τη χρηστικότητά της; Ακόμη και οι Η/Υ όλου του κόσμου, ενσωμάτωσαν εσχάτως ελληνική πολυτονική γραφή όπως πολύ καλά ξέρεις φίλη μου Φιλονόη, αφού καλά τη χρησιμοποιείς.
Μη φοβόμαστε τίποτα λοιπόν. Αν υπάρχουν κατά τής Ελλάδος συνωμότες, ένα πέτυχαν τα τελευταία χρόνια. Δημιούργησαν Έλληνες, εκεί που μόνο Ρωμιοί υπήρχαν. Και αν ευθύνονται αυτοί, τους χρωστάμε πραγματικά ένα μεγάλο ευχαριστώ…

ΘΟΡΥΒΩΞ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply