Δὲν θὰ ξεχάσουμε ΠΟΤΕ τὴν βράβευσι τοῦ ῬΑΤΣΙΣΤΗ Τούρκου ὑπουργοῦ!!!!!!!!!!

Οἱ διαμαρτυρίες πρέπει νὰ ἐξακολουθήσουν!  Εἶναι ἀπαράδεκτον νὰ ὑπάρχουν κάποιοι ποὺ μὲ τὴν ἀνοχή μας ἐξακολουθοῦν νὰ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ!!

 Νέα Υόρκη – Η ιστορία του πως οι Άρχοντες κάτω από την επίβλεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου βράβευσαν τον Τούρκο ρατσιστή υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς στ΄ονομα της «θρησκευτικής ελευθερίας» δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους Ελληνοκύπριους. Μέχρι σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεν απάντησε στις εκκλήσεις των ηγετών της κοινότητας Φίλιπ Κρίστοφερ, προέδρου της ΠΣΕΚΑ και Πανίκου Παπανικολάου, προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής που ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο να ονομάσει εκείνους που ευθύνονται για με ποία κριτήρια εκτέλεσαν μια τέτοια πράξη ντροπής. Ο Μπαγίς επικαλείται ότι η Κύπρος δεν αποτελεί κράτος και χρησιμοποιώντας ρατσιστικές ορολογίες που θα έκαναν περήφανους τον Χίτλερ και τον μέντορα του Ατατούρκ, είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν αποτελούν ούτε φυλή, και έχει χαρακτηρίσει τα θύματα των τουρκικών εγκλημάτων «νομάδες» και «μπάσταρδους».

Την περασμένη Κυριακή το Παρόν στην Αθήνα, μια από τις μεγαλύτερες κυριακάτικες εβδομαδιαίες στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό πρωτοσέλιδα, και στην Κύπρο αυτήν την εβδομάδα το εβδομαδιαίο μεγάλης κυκλοφορίας Κυπριακό Ποντίκι έχει αφιερώσει σχεδόν μια ολόκληρη σελίδα προβάλλοντας τις καταγγελίες για την κατάπτυστη βράβευση Μπαγίς. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να ενημερώνετε τα ΜΜΕ που βρίσκονται κοντά σας, και να συνεχίσετε να στέλλετε επιστολής διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για αυτήν την αποτρόπαια πράξη η οποία δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Για περισσότερη ενημέρωσή σας πιο κάτω σας δίδονται οι διευθύνσεις επικοινωνίας τις οποίες ακολουθούν ο σύνδεσμος για την αναφορά  στο Παρόν της Αθήνας, και ορισμένες νεότερες, επιλεγμένες επιστολές που στάλθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο  Δημήτριο.

CONTACT INFO FOR ARCHBISHOP DIMITRIOS:
8 East 79th Street , New York , NY 10075-0106 • Telephone: (212) 570-3500  Fax: (212) 570-3569
• e-mail: [email protected]

CONTACT INFO FOR ARCHONS:
The Order of Saint Andrew,Archons of the Ecumenical Patriarchate, 8 East 79th Street
New York , NY 10075 ,Phone: 212 570 3550  Email: [email protected]

πηγή: μήνυμα καὶ cana

Πάντα τέτοια, Άγιε Αμερικής..

Στα βήματα του Παπανδρέου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. Βράβευσε τον γνωστό τούρκο υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς, που ουκ ολίγα έχει πει εναντίον της Ελλάδας και μεταξύ άλλων ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι τουρκική, ότι πρέπει να μοιράσουμε το Αιγαίο και πρόσφατα, όταν ήταν στην Αθήνα, ότι αναγκάστηκε να πάει στις Βρυξέλλες για να κάνει την προσευχή του, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει τζαμί – αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους Ελληνοκύπριους που μένουν στα Κατεχόμενα και δεν υπάρχει εκκλησία να πάνε, γιατί όλες τις έκαναν στάβλους και μπαρ! Μόλις τα Χριστούγεννα σφράγισαν εκκλησίες και αφαίρεσαν τα άμφια από ιερείς αστυνομικοί του «ψευδοκράτους». Για όλα αυτά βραβεύσατε τον κ. Μπαγίς, Αρχιεπίσκοπε Αμερικής; Δώσατε πιστοποιητικό, κύριε Δημήτριε, στον τούρκο υπουργό για να το περιφέρει παντού και να λέει ότι οι Έλληνες αναγνωρίζουν και μας βραβεύουν για το… φιλελληνικό και φιλοχριστιανικό έργο μας… Κι άντε μετά να τρέχεις να πείσεις για τα 36 χρόνια κατοχής και παραβιάσεων στο Αιγαίο, ή για τις απειλές για πόλεμο και κυπροποίηση της Θράκης. Πήρε όμως την απάντηση ο κύριος Δημήτριος. Όλη η ομογένεια έχει ξεσηκωθεί εναντίον του. Θεωρούν τη βράβευση του Μπαγίς πράξη ντροπής.

Το Παρόν

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply