Τόση ἀγωνία! Τόσο κουκούλωμα!!!

Τὸ παρακάτω ἄρθρο εἶναι δημοσιευμένο στὸ ΤΑΧΑΛΙΑ καὶ τὸ ἔλαβα μόλις μὲ μήνυμα ἀπὸ φίλο. Τὸ ἀναρτῶ γιατὶ  γράφει ἕνας διδάσκαλος, ποὺ ὅπως καὶ νὰ τὸ κάνουμε, κατέχει τὴν ἱστορία καλλίτερα ἀπὸ ἐμένα.

Βέβαια, κάποιων τὸ αὐτὶ δὲν ἱδρώνει καὶ δὲν ἀκούει…

Ἔχουν λάβει τὶς ἀποφάσεις τους καὶ ἐργάζονται συστηματικῶς, διαφορετικῶς δὲν θὰ ὑπάρξῃ “ἀνταμοιβὴ” γιὰ τοὺς κόπους τους….

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ὅσο γιὰ τὴν ἐθνικὴ τράπεζα (πρώην καὶ Ἑλλάδος) καὶ τὴν πραγματικὴ σχέσι μὲ ὅλα αὐτὰ… ἡ ἱστορία ἔχει μίαν παραξενιὰ…. Ὅλα, ὅσο σκοτεινὰ κι ἐὰν εἶναι, κάποια στιγμὴ τὰ φωτίζει… Καὶ τότε….


1821: Γιατὶ δὲν μείναμε ῥαγιᾶδες ἀφ΄ οὖ περνούσαμε τόσο καλὰ;

Του Αναστάσιου Καζαντζίδη

Παρακολουθώντας από την αρχή το σήριαλ του ΣΚΑΙ με τον αρχικό τίτλο ‘1821 η γέννηση ενός έθνους’ που μετά τις διαμαρτυρίες πολιτών, μπλόγκ και ανθρώπων του

πνεύματος, άλλαξε στο πιο πολιτικά ορθό ‘ 1821 η γέννηση ενός έθνους-κράτους’, είδα με μεγάλη μου έκπληξη ως χορηγό του τηλεοπτικού σήριαλ, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Η Εθνική Τράπεζα είναι ταυτισμένη με την Ελλάδα και τον…
απανταχού ελληνισμό ανά την οικουμένη. Αυτό έμαθα από μικρό παιδί.
Ο Θάνος Βερέμης, είναι ο γνωστός υποστηρικτής του βιβλίου ιστορίας της Ρεπούση και από τα εξέχοντα μέλη της ομάδας των αναθεωρητικών καθηγητών της ιστορίας.
Είναι γνωστές οι θέσεις του για τη μη αναγνώριση γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από τους νεότουρκους  – εδώ να σας θυμίσω την επιστολή του κυρίου Άρη Καρατζά προς το ΠΑΡΟΝ για το επεισόδιο στου Ελευθερουδάκη-  όπως επίσης και η θέση του για την ‘αγιοποίηση’ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα βιβλία ιστορίας που διδάσκονται οι Έλληνες μαθητές.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, έχει καταστεί στις μέρες μας, ο σημαιοφόρος του αναθεωρητισμού.
Ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, μαζί με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, μετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια ‘στρογγυλέματος’ της ιστορίας.
Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, από τους ίδιους κύκλους, να προωθείται ο όρος ‘ακροδεξιός’  και η ταμπέλα του ‘χρυσαυγίτη’ σε όποια πατριωτική φωνή αντιδρά.
Ακόμη και τον μέγιστο Μίκη Θεοδωράκη είπανε φασίστα!
Επειδή πήγε κόντρα στα σχέδια της παραχάραξης της ελληνικής ιστορίας!
Και σε όλη αυτή την …’ευχάριστη παρέα’, βλέπουμε να μπαίνει χορηγός σε κάθε της …εκδήλωση, η μεγάλη μας φίλη, η Εθνική Τράπεζα!
Και αναρωτιέμαι ως απλός πολίτης: μήπως η εξαγορά της Finansbank, της γνωστής Τουρκικής τράπεζας, είχε κάποιον …ΜΥΣΤΙΚΟ όρο;
Μήπως εμείς όλοι οι απέναντι, με ξεκάθαρη πατριωτική θέση και εθνική συνείδηση
πρέπει να βρούμε μια άλλη τράπεζα για να βάλουμε τις καταθέσεις μας;
Εφημερίδες μπορούμε να σταματήσουμε να αγοράζουμε, όπως σταματήσαμε να βλέπουμε και τα γνωστά κανάλια του ΔΝΤ.
Μήπως ήρθε καιρός να αλλάξουμε και τράπεζα, μπας και πάρουν οι profitες που τη διοικούν το μήνυμα;
Υ.Γ.
Σταματήσαμε να βλέπουμε συνέχεια ΣΚΑΙ, όμως φυσικά παραμένουμε πιστοί τηλεθεατές των Λυριτζή- Οικονόμου! Γειά σας νεοφιλελεύθερα αδέλφια…
Ο Αναστάσιος Καζαντζίδης είναι εκπαιδευτικός, αρθρογράφος και μέλος της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας
(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply