Φιλοσοφία καὶ «ἀνεξιθρησκεία»! Ἐδῶ γελᾶμε!

Φιλοσοφία καὶ «ἀνεξιθρησκεία»! Ἐδῶ γελᾶμε!2Στὴν Ἑλλάδα δὲν χρειάζεται ἡ φιλοσοφία!

Χρειάζονται τὰ σκυλάδικα, γιὰ νὰ …δια-σκεδάζουν οἱ «πολίτες»…

Χρειάζονται οἱ φυλακὲς,  γιὰ νὰ φυλακίζονται κάτι πεινασμένα καὶ ἄθλια γεροντάκια τὰ ὁποῖα ὅμως χρήζουν προστασίας!!! (Θλιβερὲς λεπτομέρειες στὸν ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟ γιὰ τὴν ἀπαράδεκτη περιπέτεια ἑνὸς γέροντος ποὺ …φυλακίστηκε γιὰ ἐπαιτεία!!!)

Xρειάζονται οἱ τούρκικες σειρὲς στὴν τηλεόρασι, πρὸ κειμένου νὰ ….προσαρμοζόμαστε στὰ ἀκούσματα τῆς γείτονος!!!

Χρειάζονται τὰ ἀγγλικὰ ἀπὸ τὴν πρώτη τοῦ δημοτικοῦ, πρὸ κειμένου νὰ ξεχάσουν τὰ παιδιὰ μας καὶ τὰ τελευταῖα ἑλληνικὰ ποὺ ἔμαθαν!!!

Χρειάζονται οἱ εἰδήσεις περὶ παραδόσεως τοῦ Αἰγαίου, γιὰ νὰ προετοιμαζόμαστε νὰ σκύψουμε διὰ παντὸς τὴν κεφαλὴ!!!

Χρειάζονται ἐκδηλώσεις μνήμης ὁλοκαυτώματος τῶν …..ἑβραίων πρὸ κειμένου νὰ παραλείψουμε διὰ παντὸς τὶς ἐκδηλώσεις μνήμης πρὸς τοὺς ἥρωες μας καὶ νὰ διαγράψουμε κάθε δικὴ μας ἀνάμνησι ἀπὸ τὰ δικὰ μας ὁλοκαυτώματα!!

Στὴν Ἑλλάδα, ἤ ὀρθότερα στὸ Ἑλλαδιστὰν, κατὰ τὴν κρίσι τῆς «πολιτείας» καὶ κάποιων κρατούντων, ὀφείλουμε νὰ ζοῦμε ὡς ζῶα, ἄσκεφτα, ἄβουλα, ἀπροβλημάτιστα καὶ σὲ ὅλα καθοδηγούμενα!

Ὅμως Ἑλλὰς εἶναι ΦΩΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΣΚΕΨΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ!!! Ἐμεὶς αὐτὰ χρειαζόμαστε κύριοι! Ὅσα κι ἐὰν κάνετε, ὅσα ἐμπόδια κι ἐὰν δημιουργήσετε, ὅσα «ἀπαγορεύεται» κι ἐὰν θεσπίσετε, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!! Τὸ ΕΜΠΡΟΣ σημαίνει κάτι ποὺ δὲν θὰ καταλάβαιτε ΠΟΤΕ!!!

Ἐμεὶς προχωροῦμε! Καὶ σὲ ἐσᾶς …καλὰ στερνὰ!

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Τὸ παρακάτω κείμενον παρέλαβα ὡς μήνυμα ἀπὸ τὸν Κῶστα Φίλιππο Τουρνίδη. Τὸν εὐχαριστῶ.

Υ.Γ.2. Παρακαλῶ πολύ τὴν κάθε «ἱερὰ μητρόπολι» νὰ ἀφαιρέσῃ ἀπὸ τὸν γραπτὸ καὶ προφορικὸ της λόγο κάθε λέξι σχετικῶς μὲ τὴν ἀνεξιθρησκεία! Ἄς εἶναι τοὐλάχιστον ἔντιμοι! Νὰ ὁμιλοῦν μόνον γιὰ τὶς θρησκεῖες ποὺ ἀνέχονται ἢ διαφορετικῶς γιὰ τὶς ἑβραιογενεὶς! Ξέρουμε πὼς ὁ μεγαλύτερὸς τους ἐχθρὸς εἶναι ὁ Ἑλληνισμὸς! Ἂς τὸ παραδεχθοῦν ἐπὶ τέλους!

Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου….και πως η Ελλαδα θα παραμεινει στο σκοταδι και στη φτωχεια!!!

Ο Δημος Γαυδου, η μητροπολη και η  αστυνομια διεκοψαν τις εργασιες για την ανεγερση του κτιριου. Σκεφτειτε υπαρχουν εκει στο μικρο αυτο νησακι ανθρωποι με ποιοτητα και ενεργεια και θελουν να ιδρυσουν ” Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών”, και οι τοπικοι “αρχοντες” τι κανουν??? Αντι να αξιοποιησουν την πρωτοβουλια αυτων των ανθρωπων για ερευνα και πολιτισμο στο ξεχασμενο νησι τους και να προωθησουν το εγχειρημα, ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ???  Πηγαν και σταματησαν τις εργασιες παροτι ειχαν λαβει επιστολες απο το  συγκεκριμενο ινστιτουτο, τις οποιες μπορειτε να διαβασετε παρακατω…Βεβαια οι αντιδραστικοι σε καθε επιστημονικη , φιλοσοφικη και ελληνικη πρωτοβουλια ειναι οι γνωστοι ανθελληνες της Εκκλησιας…Τι φοβουνται αραγε ??? Εχουν δωσει την αδεια τους οι παπαδες για μουσουλμανικα τεμενη και αντιδρουν με μανια σε καθε τι ελληνικο…Γ Ι Α Τ Ι ???

Φιλοσοφία καὶ «ἀνεξιθρησκεία»! Ἐδῶ γελᾶμε!1

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΉΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΓΑΎΔΟΥ

Με αυτό το γράμμα, σας προτείνουμε την ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου – Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. – στη Γαύδο. Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα όπου οι Θεοί με τους Ανθρώπους συνυπήρχαν. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας πέρα από το μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ τέχνης και θεατρικά μυστήρια.
Ιδρυτές του Ινστιτούτου θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών της παγκόσμιας κοινότητας. Ήδη, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αμερική, την Ελβετία και τη Ρωσία έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.
Στα παραπάνω πλαίσια και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Ινστιτούτου, χρειάζεται να κατασκευαστούν ένα νέο κτιρίο με συνεδριακή αίθουσα και ένας νέος αρχαιοελληνικός ναός, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι θεατρικές παραστάσεις.
Η ίδρυση του Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α. θα δώσει τη Γαύδο τη μοναδική ευκαιρία να γίνει το πολιτιστικό κέντρο της πυθαγόρειας φιλοσοφίας παγκοσμίως. Επιπλέον, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόνωσης και υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, μέσω του πολιτιστικού τουρισμού. Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου θα  συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο έτος και θα αποτελέσουν πόλο έλξης επιστημόνων και καλλιτεχνών, αλλά και του ευρύτερου κοινού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Γαύδου να υποστηρίξετε σύσσωμοι αυτή την πρωτοβουλία. Θα είναι μεγάλη μας τιμή ο Δήμος της Γαύδου να είναι ανάμεσα στα πρώτα μέλη του Ινστιτούτου.

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΚΡΉΤΗΣ ΚΥΡΙO ΑΡΝΑΟΥΤΆΚΗ

Αξιότιμε Περιφερειάρχη Κρήτης Κύριε Αρναουτάκη,
Είμαστε μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και αλλού. Ζούμε στη Γαύδο για πάνω από 10 χρόνια και σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίναμε Έλληνες. Έτσι τώρα ανησυχούμε προσωπικά για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στη Γαύδο το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου- ΠΙΦΕΑΑ.
Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, υπήρξε μια περίοδος στην Ελλάδα όπου οι Θεοί συνυπήρχαν με τους ανθρώπους. Το Ινστιτούτο θα μελετήσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας, πέρα από το μύθο, να αποτελέσει σύγχρονο τρόπο ζωής. Στα πλαίσια των τακτικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου, θα πραγματοποιούνται διεθνή επιστημονικά και φιλοσοφικά συνέδρια και συμπόσια, φεστιβάλ τέχνης και θεατρικά μυστήρια.
Η ίδρυση του Ινστιτούτου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτιρίου με συνεδριακή αίθουσα για την διεξαγωγή σεμιναρίων και συνεδρίων και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνα για τη θεατρική αναβίωση αρχαίων μυστηρίων.
Το νησί της Γαύδου προσφέρεται για την οργάνωση τέτοιων συναντήσεων. Σας ζητάμε να γίνετε ο προστάτης του εγχειρήματός μας και  επίτημος πρόεδρος του Συμβουλίου των Ιδρυτών του Ινστιτούτου. Επίσης, σας ζητάμε να παρέχετε υλική και οργανωτική υποστήριξη σε αυτό το εγχείρημα.
Ελπίζουμε ότι το ΠΙΦΕΑΑ θα βοηθήσει τη Γαύδο να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα έλξει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών από την Ευρώπη.
Με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να οργανώσουμε, στην αρχή του καλοκαιριού, ένα συνέδριο με θέμα “Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός: Η πηγή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού”. Οι διασυνδέσεις μας στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο δίνουν την ευκαιρία να καλέσουμε σε αυτές τις συναντήσεις τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο, ώστε να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωής.
Με εκτίμηση,

 
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΠΙΦΕΑΑ

ΠΡΟΣ ΣΕΒΆΣΜΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗ ΚΙΣΆΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΊΝΟΥ ΑΜΦΙΛΌΧΙΟ

Σεβάσμιε Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιε,

Ευλογείτε!

Επικαλούμαστε τη χριστιανική σας ευσπλαχνία.
Ανήκουμε στην ενορία της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας. Ζητούμε την ευλογία και την προστασία σας για την κατασκευή μιας νέας τοποθεσίας πολιτισμού, το Ναό του Απόλλωνα στη Γαύδο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση για την ιστορία της Ελλάδας κι έτσι αποφασίσαμε να ανεγείρουμε ένα μνημείο στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, πάνω στον οποίο βασίζεται η ενότητα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Αλοίμονο, η Γαύδος είναι το πιο φτωχό μέρος της Ευρώπης. Ζητούμε την βοήθειά σας  για την υλοποίηση των προθέσεών μας με τα μέσα της Εκκλησίας.
Είθε η Παναγία να βοηθήσει στο να επικρατήσει η Ειρήνη και η Γαλήνη στην Ελλάδα.
Με εκτίμηση,
Οι ενορίτες της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας

ΕΝΤΟΛΉ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΓΙΑ “ΔΙΑΚΟΠΉ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΏΝ ΕΡΓΑΣΙΏΝ”

Καντε κλικ να μεγαλωσει η εικονα να δειτε και την επιστολη της μητροπολης προς το Οικουμενικο Πατριαρχειο

Καντε κλικ να μεγαλωσει η εικονα να δειτε και την επιστολη της μητροπολης προς το Οικουμενικο Πατριαρχειο

ἀλεποῦ τοῦ Ὀλύμπου

(Visited 26 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Φιλοσοφία καὶ «ἀνεξιθρησκεία»! Ἐδῶ γελᾶμε!

 1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Πυθαγόρειες φιλοσοφίες ἢ ἀνθελληνικὲς δράσεις; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

 2. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΕΠΟΥ! ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΪΒΑΝΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ (http://filonohpontou.wordpress.com/2011/04/30/pifeaa/)
  Η ΑΛΛΙΩΣ :Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ, ΔΥΟ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ
  Η ΑΛΛΙΩΣ : ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ
  H ΑΛΛΙΩΣ : ΜΗ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΩ Η ΓΛΩΤΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ,ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ κλπ, κλπ , κλπ.

 3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Πυθαγόρειες φιλοσοφίες ἢ ἀνθελληνικὲς δράσεις; {Μ.Κ.Ο. και Ανθελληνισμός} « Διαγγελέας

 4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Πυθαγόρειες φιλοσοφίες ἢ ἀνθελληνικὲς δράσεις; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply