Γενοκτονία μνήμης καὶ ἔγκλημα εἰρήνης!

Ἀναδημοσιεύω ὅπως ἔλαβα, γιατὶ πρέπει ὅλοι μας νὰ ἀντιληφθοῦμε τὸ βᾶθος τῆς στρατηγικῆς ποὺ ἔχουν χρησιμοποιήσει καὶ ποὺ χρησιμοποιοῦν, τόσες δεκαετίες γιὰ νὰ μᾶς ἀκυρώσουν!

Μὴν τὸ ἀφήσετε νὰ συνεχίσῃ Ἕλληνες!

Μὴν ἀκυρώνεστε!

Δὲν τελειώσαμε! Τώρα ξεκινᾶμε!

Φιλονόη.

Υ.Γ.Ὁ Νίκος Λυγερὸς ὅπως πάντα, ἐκπληκτικὸς!

Το Αντίβαρο δημοσιεύει τη διάλεξη του Νίκου Λυγερού σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στις 12/02/2007. Το ηχητικό ντοκουμέντο δέθηκε με πλήθος φωτογραφιών από τα γεγονότα του 1922 και παρουσιάζεται με τη μορφή βίντεο.

Βιβλίο Ιστορίας της Στ Δημοτικούhttp://www.antibaro.gr/special/subjec…
Αντιδράσεις http://www.antibaro.gr/special/docume… 

Διάλεξη του Ν. Λυγερού στη Θεσσαλονίκη στις 12/02/2007

http://www.antibaro.gr/library/video/…

Μία γενοκτονία υπάρχει, όχι επειδή υπάρχει, επειδή αναγνωρίζεται. Κατά συνέπεια, οι γενοκτονίες υπάρχουν μόνο μετά το 1948. Aυτό είναι το Διεθνές Δίκαιο. Το Διεθνές Δίκαιο έχει αποκτήσει εργαλεία που του επιτρέπουν να καταπολεμήσει τις γενοκτονίες. Όμως αυτά τα εργαλεία δεν τα εφοδιάζει με ζητήματα που προϋπάρχουν και εμφανίζονται πριν από τη λεγόμενη γενοκτονία η οποία αναλύεται σε οχτώ φάσεις, όπως λέει και ο ειδικός Stanton. Σε αυτή τη φάση έχουμε την πόλωση. Θα εξηγήσω βέβαια το πλαίσιο για να καταλάβετε πώς εμφανίζεται με το βιβλίο της ιστορίας.

Η ιδέα είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε μία γενοκτονία ex nihilo ούτε με tabula rasa. Δεν γίνεται αυτό, σας χρειάζεται ένα υπόβαθρο. Για να δημιουργήσετε λοιπόν αυτό το υπόβαθρο, προετοιμάζετε το έδαφος. Το έδαφος έχει προετοιμαστεί εδώ, έχει προετοιμαστεί στα πανεπιστήμια. Όχι σε όλα, όχι με τον ίδιο τρόπο, άλλωστε το δίκτυο υπάρχει. Μετά ποια είναι η επόμενη φάση; Είναι η εφαρμογή της πόλωσης που έχει γίνει. Η εφαρμογή, εδώ αναφέρομαι συγκεκριμένα στο βιβλίο της ιστορίας, είναι στην ουσία μια νέα μορφή παιδομαζώματος. Δηλαδή εσείς όλοι έχετε παιδιά αλλά δεν αντιλαμβάνεστε πόσο κινδυνεύετε και θα μου πείτε: γιατί να κάνουμε πόλεμο; Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε τίποτα. Είναι πράγματα που τα γνωρίζουμε μόνο εκ των υστέρων. Ποιος ήξερε ότι θα γίνει κάτι ακριβώς το 15, το 18, το 22, το 23, το 55, το 64, το 74; Το πρόβλημα με αυτές τις ημερομηνίες είναι ότι υπάρχουν, θέλετε δεν θέλετε, θέλετε δεν θέλουν. Υπάρχουν και θα υπάρξουν κι άλλες. Και αν δεν είστε προετοιμασμένοι, γιατί δεν έχετε ασχοληθεί με το θέμα, θα είστε επιπλέον συνεργάτες της επόμενης ύπαρξης. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είστε εφοδιασμένοι με ένα εργαλείο αντίστασης εφόσον αυτό το εργαλείο σάς το έχουν αφαιρέσει.

πηγή: μήνυμα καὶ  HellenicRevenge

(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply