Ὁ λόγος γιὰ τὸν Σωτήρη Σοφιανόπουλο.

Ἔκανα λόγο γιὰ τὸν Σωτήριο Σοφιανόπουλο στὸ «τὸ μεγαλύτερο χρέος μας μήπως τό ἔχουμε στὴν Μιχαλοῦ;;;»

Θὰ πρέπει ὅμως νὰ κάνω  κάποια ἀναφορὰ γιά τὸν μεγάλο αὐτὸν Ἕλληνα ποὺ τόσο πολύ διώχθηκε ἀπὸ κάθε «ἑλληνικὴ» κυβέρνησι τὶς τελευταῖες δεκαετίες…

Μία «μικρή» εἰσαγωγὴ γιὰ τὸν Σοφιανόπουλο ἀπὸ τὸν Ἄθρησκο καὶ ἔπεται συνέχεια….

κι ἐδῶ τὸ βιογραφικό του: βιογραφικὸ Σοφιανοπούλου Σωτηρίου.

Φιλονόη.

«όλβιος όστις της ιστορίας έσχε μάθησιν»

Ευριπίδης

«Μεταξύ δύο ανθρώπων, εριζόντων περί του πόθεν ανατέλλει ο ήλιος, εξ ανατολών ή από δυσμάς, δίκαιον έχει ο οπλοφορών»

Εμμανουήλ Ροίδης

Ο τίτλος της νέας θεματικής ενότητας του «ΑΘΡΗΣΚΟΥ» δεν είναι τυχαίος. Αναφέρεται στην αντίφαση που διαχρονικά αιωρείται στην κοινή γνώμη της πατρίδος μας, θα ’λεγα ακόμη και από την κατάκτηση της υποτιθέμενης ανεξαρτησίας της. Από την μία πλευρά η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, κατάλληλα γαλουχημένη από τους πραγματικούς αφέντες του τόπου και τους ντόπιους συνεργάτες τους (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), νομίζει ότι η Ελλάς είναι μια φτωχή χώρα η οποία  κυρίως διαθέτει μια ντόπια δυνατή «βιομηχανία», τον τουρισμό, και πρέπει αναγκαστικά να κάνει τεράστιες εισαγωγές, ακόμα και για το γάλα των παιδιών της, να έχει ξένο αφέντη, και το πολύ-πολύ να διαπραγματεύεται, ενίοτε και πάντα με φειδώ, το αντίτιμο της εθελούσιας εξάρτησής της.

Από την άλλη πλευρά και κατά την διαδρομή της νεοελληνικής ιστορίας υπήρξαν διάφοροι Έλληνες, σπουδαίοι άνθρωποι, επιστήμονες και αγωνιστές της ζωής, ανιδιοτελείς πατριώτες, δυστυχώς όμως λίγοι, που πάλεψαν να «ξυπνήσουν» τους εκάστοτε ηγέτες και την λαϊκή μάζα, εκφράζοντας την μεγάλη, αλλά καλά κρυμμένη αλήθεια, ότι δηλαδή

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΖΑΠΛΟΥΤΗ

Οι Έλληνες αυτοί είτε έπεσαν θύματα της ίδιας της σκληρής ζωής, είτε χάθηκαν σε πολέμους, εμφυλίους σπαραγμούς, είτε έσβησαν «άγνωστοι» για το πολύ κοινό και τέλος πάντων το έργο που άφησαν όσον αφορά το αντικείμενο που εξετάζουμε είναι και παραμένει άγνωστο από κάποιο αόρατο χέρι.

Υπάρχουν όμως και σήμερα κάποιοι τέτοιοι, «λησμονημένοι» και «θαμμένοι» από το ντόπιο και ξένο κατεστημένο και τους μικρομεσαίους υπηρέτες του. Οι άνθρωποι αυτοί, η ζωή και οι απόψεις των οποίων πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία, να παρουσιάζονται στην τηλεόραση και με κάθε τρόπο να προβάλλονται, αποτελούν, μαζί με τους εθνικούς ευεργέτες και τους πεσόντες στα πεδία των μαχών, το Εθνικό μας Κεφάλαιο, την τιμή και την συνείδηση της πατρίδας μας.

Ο «ΑΘΡΗΣΚΟΣ» ξεκινά, με την συνδρομή και συμμετοχή των αναγνωστών του όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω,  μια προσπάθεια  να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα επιτεύγματα και οι απόψεις αυτών των ανθρώπων, όχι για μια ιστορική γνωριμία του κοινού με τα σπουδαία αυτά πρόσωπα, αλλά κυρίως για 5 λόγους:

1) να γνωρίσουν οι περισσότεροι Έλληνες τα λάθη που έγιναν ώστε αυτά να μην ξαναγίνουν

2) Να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ (με την μαθηματική έννοια του όρου) ότι η Ελλάδα είναι ζάπλουτη

3) να γίνει αυτή η ενημέρωση – απόδειξη διαρκής (να εμπλουτίζεται δηλαδή και με νέα στοιχεία) μοχλός για την διαμόρφωση της συνείδησης του ελληνικού λαού και επομένως να ασκείται σοβαρή πίεση στους κυβερνώντες.

4) να γίνει κτήμα των κυβερνώντων (χθεσινών, σημερινών και μελλοντικών), ώστε όσοι δεν είναι αδιάφοροι, ηλίθιοι, προδότες ή άσχετοι, να μάθουν, να προβληματιστούν, να μελετήσουν και τελικά να αγωνιστούν για την ανόρθωση της χώρας.

5) να αποδοθεί, έστω και με αυτόν τον ελάχιστο τρόπο, τιμή στους σπουδαίους αυτούς Έλληνες.

Η πολυετής ενασχόλησή μου  με τα κοινά, κάποτε μέσω κομματικών σχηματισμών, αλλά από ένα σημείο και πέρα εκτός αυτών, μου γέννησε  την θέληση να μάθω ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες αυτής της χώρας, και αν είναι κάπου αυτές καταγεγραμμένες, ώστε να αναδειχθεί μία κοινή «Ιθάκη» στην οποία να κατευθύνονται όλες οι κοινωνικές ή πολιτικές ομάδες του πληθυσμού μαζί φυσικά με τις επί μέρους απόψεις τους. Διότι είναι καλύτερα να διαφωνούμε για κάποια επί μέρους αναπτυξιακή συνιστώσα μιας πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητης και πλούσιας χώρας, από το να αναλώνουμε την ενέργειά μας σε διαφωνίες για την μοιρασιά ελαχίστων ή και δανεικών αγαθών. Οι λίγες προσεγγίσεις που είχα κάνει σε αυτόν τον τομέα, μου άφηναν διαρκώς την αίσθηση του κενού, ότι δηλαδή κάτι συμβαίνει εδώ ή κάτι μας κρύβουν χρόνια τώρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έπεσαν στα χέρια μου, μεταξύ των άλλων, δύο σπουδαία βιβλία, «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» του Δημ. Μπάτση (1947) και «Η δόξα της αμάθειας και τα αίτια της κακοδαιμονίας του ελληνικού κράτους» του Νέστορα Παπαχρήστου – Πλαπούτα (1958) (προσφέρεται δωρεάν εδώ). Τα βιβλία αυτά, παρ’ όλη την παλαιότητά τους, με μάγεψαν, μου δημιούργησαν την αίσθηση της διαχρονικότητάς τους και φυσικά της μεγίστης σπουδαιότητάς τους για τον σύγχρονο Έλληνα πολίτη. Όπως καταλαβαίνετε τα βιβλία αυτά, αλλά και άλλα γεγονότα και πληροφορίες, όξυναν την περιέργειά μου για περαιτέρω έρευνα.

Τύχη αγαθή βοήθησε να γνωρίσω έναν από τους επιφανείς ζώντες συμπατριώτες μας σε αυτόν τον τομέα. Τον κ. Σωτήρη Σοφιανόπουλο, επιστήμονα χημικό, πρώην ιδιοκτήτη της «ΧΡΩΠΕΙ», γόνο παλαιάς και ιστορικής οικογένειας με επίσης  μεγάλη επιχειρηματική ιστορία. Το βιογραφικό του, όπως το παραθέτει ο ίδιος, βρίσκεται εδώ.

 

Οι διάφορες περιπέτειές στο διάστημα της θυελλώδους ζωής του και ο διακαής πόθος του για την ριζική στροφή των εξελίξεων στην πατρίδα μας, τον οδήγησαν στην απόφαση για ίδρυση ενός  νέου κόμματος, με το όνομα «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»,  το οποίο, μετά από μία μικρή και ελαχίστης εμβέλειας ιστορική διαδρομή κατέληξε στα αζήτητα. Το κύριο όμως πακέτο δεν είναι η ίδρυση αυτού του κόμματος σαν ένα παραπάνω στην πολιτική ζωή της χώρας. Είναι η δράση, η προσωπικότητα του ιδρυτή του και των ολίγων άλλων στελεχών που τον πλαισίωσαν.

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, κυρίως από την μεταπολίτευση και μετά, αφιερώθηκε σε έναν τιτάνιο αγώνα να αποδείξει στην Ελληνική κοινωνία ότι η Ελλάδα είναι ζάμπλουτη και μπορεί κάλλιστα να τα καταφέρει μόνη της. Με τρόπο αυστηρά επιστημονικό και κυρίως με πλήθος αδιάσειστα επιχειρήματα, όσον αφορά τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τα νούμερα σε χρήματα που βρίσκονται πίσω από αυτές, προσπάθησε να διαδώσει αυτά που με μεγάλο κόπο έμαθε και συγκέντρωσε.

Όσα δεν  ανακάλυψε ο ίδιος με την προσωπική ενασχόλησή του σε πλήθος παραγωγικών διαδικασιών, τα άντλησε, με την περιέργεια και πολυμάθειά του, από προγενέστερους «λησμονημένους» Έλληνες. Όλα αυτά τα παρουσίαζε μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, συγκεντρώσεων, ραδιοφώνου και σε κάθε βήμα που μπορούσε να του δοθεί. Ήταν αδιανόητο γι’ αυτόν να μην εκμεταλλευθεί την όποια ευκαιρία θα του δινόταν για να συμβάλλει στο «ξύπνημα» της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και στο ανελέητο «μαστίγωμα» των υπευθύνων για την κατάντια αυτού του τόπου. Έτσι θα τον δούμε: υποψήφιο με διάφορα άλλα  μικρά κόμματα, μεμονωμένο τροβαδούρο σε κάθε μικρό επαρχιακό κανάλι, υποψήφιο και τροβαδούρο με το κόμμα «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», σε τακτική εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού ο οποίος έκλεισε γρήγορα με «περίεργο» τρόπο, υποψήφιο πάλι και εκλεγμένο σε Νομαρχιακές εκλογές κλπ, κλπ. Ακόμα και η «κουτσή Μαρία» να τον καλούσε στο σπίτι ή στο κόμμα της     ο Σοφιανόπουλος θα έσπευδε «αφθορί και παραχρήμα» για να διαδώσει τις απόψεις του για την αφύπνιση του προδομένου Ελληνικού λαού.

Είναι ο πρώτος (& ο μόνος;) Ελλην που εξώρυξε πετρέλαιο, στο «ΚΕΡΙ» Ζακύνθου και διώχθηκε (!!!) γι’ αυτό. Η ύπαρξη πετρελαίων  βέβαια είναι από παλιά γνωστή σε όλους τους Έλληνες που δεν βυζαίνουν το δάχτυλο και αυτό τους το θυμίζει από το 1974 και εντεύθεν ο ήχος των τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων. Σήμερα το τονίζω ιδιαίτερα διότι έχει αρχίσει από ορισμένους κύκλους, κυρίως του τηλεοπτικού κατεστημένου, να γίνεται της μόδας η αναφορά σε πιθανή ύπαρξη πετρελαίων σε διάφορα μέρη της χώρας, με κίνητρο πιστεύω την μισή αλήθεια, δηλαδή την συσκότιση.

Ο Σοφιανόπουλος όμως δεν αρκέστηκε σε ορισμένα, έστω και σπουδαία, ζητήματα. Έχει τεκμηριώσει αποδεδειγμένη και πλουσιοπάροχη παραγωγική πρόταση για ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ της Ελλάδος. Αποδεικνύει ότι κάλλιστα στην χώρα μας μπορεί να προκόψει αρκετά πολλαπλάσιος αριθμός κατοίκων με βάσει τις έως τώρα διαπιστωμένες πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Καταλαβαίνετε πόση πρόοδος μπορεί να γίνει με την εφαρμογή της ραγδαία αναπτυσσόμενης τεχνολογίας.

Πιθανόν να σας έχει δημιουργηθεί η απορία. Τι πολιτικές απόψεις έχει ο Σοφιανόπουλος; Αν θεωρήσουμε σαν καθρέφτη του το πρόγραμμα του κόμματός του «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» (εδώ), δεν θα δούμε τίποτε άλλο παρά την ατελείωτη προσπάθειά του για την παράθεση προτάσεων και εξεύρεση τρόπων προόδου της χώρας και της ευτυχίας των Ελλήνων. Διαρκή αγωνία και έρευνα για θρίαμβο της αξιοκρατίας και της επιστήμης. Αν τον εξετάσει κανείς με βάσει τις εξορμήσεις του στον λαό, μέσω των μικρών ΜΜΕ ή των πάμπολλων ιδιωτικών ή δημόσιων συζητήσεων που προκαλούσε, θα διακρίνει έναν θαυμαστή του Μπάτση (εκτελέστηκε με τον Μπελογιάννη), του Μποδοσάκη, του Κοντογούρη (του κατασκευαστή του πρώτου βραβευμένου ελληνικού φορτηγού εκτός δρόμου) και πολλών άλλων σπουδαίων δημιουργών και διανοητών, πολλάκις αντιδιαμετρικών πεποιθήσεων και κοινωνικών καταβολών ο καθένας, οι οποίοι θέλησαν με διαφορετικό τρόπο ή από άλλο μετερίζι έκαστος να προοδεύσει αυτός ο τόπος και να πληροφορηθούν οι Έλληνες την αλήθεια που τους κρύβουν επιμελώς. Ο Σοφιανόπουλος σαν ακούραστη μέλισσα εργάτρια έπαιρνε την γύρι από τον καθένα τους την επεξεργαζόταν επιστημονικά και την ενέτασσε στο όραμά του. Μια σύγχρονη, πλούσια, αξιοπρεπή και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα αυτού του «περίεργου» κόμματος, το οποίο εν τη γενέσει του είχε την προσωπική σφραγίδα του ιδρυτού του,  δεν θα βρείτε γενικολογίες, ανώδυνα ευχολόγια, λοιπές μπουρδολογίες, «συμβόλαια με τον λαό» τύπου «πάρε κόσμε», λάγνα μουσική στ’ αυτιά των ανθρώπων, ούτε διακηρύξεις του κάθε κου Καλοχαιρέτα. Θα βρείτε πρακτικούς τρόπους ανάπτυξης του τόπου, τεχνικές προδιαγραφές, παραγωγικές διαδικασίες, νούμερα και αναλυτικές υποδείξεις, κάτι δηλαδή σαν εμπεριστατωμένο εγχειρίδιο λειτουργίας ενός πολύπλοκου μηχανήματος. Και αυτό διότι αυτά δεν γράφτηκαν από έναν χαρτογιακά ή άεργο τροβαδούρο που θέλει να δημαγωγήσει, αλλά από έναν αγωνιστή της επιχειρηματικότητας, μεγάλο επιστήμονα τεχνοκράτη, γνώστη εκ των ένδον της πλούσιας  Ελληνικής γής, (πανίδας, χλωρίδας και ορυκτού πλούτου) και άδολο πατριώτη. Θα δείτε βέβαια και γενικότερες πολιτικές απόψεις με τις οποίες μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε και τέλος πάντων να κρίνετε με κάθε τρόπο, όχι όμως με προκατάληψη. Φυσικά ποτέ ο ίδιος ο Σοφιανόπουλος δεν διεκδίκησε το αλάθητο αλλά ήταν μια διαρκής μηχανή αναζήτησης και επεξεργασίας, νέων μορφών και ιδεών για την πραγμάτωση του ονείρου του. Μια περήφανη και ζάπλουτη Ελλάδα.

Ο Σοφιανόπουλος  όμως στην πολυσχιδή πορεία του στην επιχειρηματική και πολιτική ζωή του τόπου κατέληξε και σε ένα σπουδαίο συμπέρασμα που τον κάνει να διαφέρει από όλους τους προηγούμενους, αλλά και από σχεδόν (;) όλους  τους επόμενους. Το συμπέρασμα αυτό στάθηκε η αιτία για το «κάψιμό» του από τις Τράπεζες και το επίσημο Ελληνικό κράτος. Ότι δηλαδή όλη αυτή η χθεσινή και σημερινή κατάντια του Ελληνικού κράτους δεν είναι προιόν τύχης ή έστω προιόν κάποιων λανθασμένων επιλογών ή πολεμικών καταστάσεων. Με ατσάλινη λογική, στοιχεία και επιχειρήματα οικοδομεί την θεώρησή του για την βαθύτερη αιτία των πραγμάτων. Και αυτό τον αναδεικνύει σε γίγαντα της σκέψης και της δράσης. Η προσφορά του στο Έθνος είναι κολοσσιαία και αυτό θα εκτιμηθεί από τους μεταγενεστέρους (αν γλυτώσουν την μετάλλαξη της παγκοσμιοποίησης). Κατά την γνώμη του γράφοντος αυτό το σημείωμα, τρία είναι τα κακά (σχηματικά) που συνοδεύουν την Ελλάδα από την «ανεξαρτησία» της. Η Αγγλία (ως ο κύριος εκφραστής της διαχρονικής εξάρτησης από τον ξένο παράγοντα), η Τουρκοκρατία και ο βυζαντινισμός (με την έννοια της σχεδόν γονιδιακής κληροδότησης της διαφθοράς, του ωχαδερφισμού, του κοτζαμπασισμού, του μπαξισιού, της κουτοπονηριάς, της θεοκρατίας, της μοιρολατρίας και της βλακείας) και οι Τράπεζες (ο διαχρονικός ντόπιος ή ξένος «σαράφης» και πραγματικός αφέντης της οικονομίας και πολιτικής του τόπου). Ο Σοφιανόπουλος στάθηκε πρωτοπόρος, πάντα ανάλογα με τις δυνάμεις του, απέναντι και στα 3 αυτά κακά, προσπάθησε να τα απομυθοποιήσει, να τα ξεγυμνώσει στον Ελληνικό λαό, για τα οποία τελικά πλήρωσε αδρά και ο ίδιος, προτείνοντας όμως και τις μεθόδους απαλλαγής της χώρας και των Ελλήνων από  αυτά τα βαρίδια  που την συνοδεύουν. Μια εμβριθής περιήγηση στα ντοκουμέντα που παραθέτουμε  θα σας πείσει για του λόγου το αληθές και φυσικά θα μάθετε για την βαθύτερη και πολύ καλά κρυμμένη αιτία των πάντων.

Η γνωριμία μου με τον Σοφιανόπουλο εξελίχθηκε σε μία από μέρους μου βαθιά σχέση εκτίμησης και φιλίας, όμως λόγω απόστασης δεν υπήρχε μεταξύ μας συχνή επαφή. Για μένα  αποτελεί μια όαση στη ζωή μου, διότι τι άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος όταν καθίσταται μύστης της αλήθειας για τις καλά «κρυμμένες» παραγωγικές δυνατότητες του τόπου του. Κάθε φορά που αναλογίζομαι ότι παρά την τεράστια πρόοδο της τεχνολογίας οι άνθρωποι στην χώρα μου φτωχαίνουν, σχετικά αλλά και απόλυτα, κάθε φορά που η χώρα μου υποβαθμίζεται διεθνώς από εχθρούς και «φίλους», η σκέψη μου πάει στον Σοφιανόπουλο και στο τεράστιο «κρυμμένο» έργο του. Κάθε επαφή μαζί του ήταν για μένα μια ευκαιρία να αντλήσω από τον ευφυέστατο αυτόν ΕΛΛΗΝΑ «νέκταρ και αμβροσία» από την «ζάπλουτη» επιστημονική του μόρφωση και εμπειρία, και να διαπιστώσω  επίσης την άπειρη αγάπη του για αυτόν τον τόπο. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ από που κρατάει η σκούφια μου, κοινωνικά ή πολιτικά. Ένα ήταν και είναι γι’ αυτόν το αγωνιώδες του ζητούμενο:

Τι μπορείς να κάνεις για την Ελλάδα; Πάλεψε και κάν’το.

Από ένα σημείο και πέρα σκέφθηκα να ταξινομήσω το υλικό που είχα στα χέρια μου. Τώρα αισθάνομαι  ότι έχω χρέος απέναντι στην παρούσα και στην μελλοντική γενιά να το δώσω στην δημοσιότητα εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του διαδικτύου. Ζητώ από σας, ότι υλικό έχετε που προέρχεται από τον Σοφιανόπουλο, αλλά και από άλλους σημαντικούς Έλληνες, να το προωθήσετε στον «ΑΘΡΗΣΚΟ» για να το δώσουμε στην δημοσιότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε αυτή η θεματική ενότητα να γίνει πραγματικά «ζάμπλουτη» από προτάσεις για την ανεξαρτησία και προκοπή αυτού του τόπου. Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, την οποία προέβλεψε ο Σοφιανόπουλος με μεγάλη ακρίβεια και πριν πολλά χρόνια,  είναι τέτοια που χρειάζεται ριζικά μέτρα και κυρίως ραγδαία μεταβολή των κοινωνικοπολιτικών απόψεων των Ελλήνων. Από τα  λίγα αλλά φοβερά ντοκουμέντα που σας παραθέτουμε θα καταλάβετε ότι και οι λίγες φωνές που σήμερα αναφέρονται σε ψήγματα της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας μας, έχουν αντιγράψει στοιχεία κυρίως από τον Σοφιανόπουλο. Τίμιο θα ήταν να τον αναφέρουν. Αυτό όμως  είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό του. Η αποσιώπηση του μεγάλου αυτού ΕΛΛΗΝΑ και του συνολικού έργου του, έχει την αιτία του στο ότι κανείς από αυτούς δεν θέλει ή δεν τολμά να θίξει την κυρίαρχη δύναμη και αιτία των συμφορών της πατρίδας μας την οποία αποκαλύπτει, με μαθηματική ακρίβεια  ο Σοφιανόπουλος. Νομίζω όμως ότι και ο ίδιος πρέπει να είναι ικανοποιημένος διότι προσπάθησε και πλήρωσε, όσο ελάχιστοι, για  να εμπεδώσει στους Έλληνες την μόνη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Ότι δηλαδή,

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΖΑΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, στην προφανή απορία,  γιατί δηλαδή όλα αυτά τα στοιχεία δεν είναι γνωστά, απαντά ο ίδιος ο Σοφιανόπουλος λεπτομερέστατα μέσα από τα παρατιθέμενα ντοκουμέντα, αλλά και από αυτά που θα παρατεθούν αργότερα στον διαρκή εμπλουτισμό αυτής της θεματικής ενότητας. Εσείς και μόνο εσείς θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, τις πιθανές διαφωνίες σας ή και ακόμη καλύτερα, τις προτάσεις σας. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις ας θυμόσαστε το ρητό του αείμνηστου Λασκαράτου:

“Μην με κατακρίνετε προτού διαβάσετε. Και αφού διαβάσετε σκεφθείτε. Σκεφθείτε όμως χωρίς προκατάληψη. Η προκατάληψή σας θα ζημιώσει περισσότερο εσάς παρά εμέ.”

Από την στήλη αυτή ευχαριστούμε τον κο Σωτήρη Σοφιανόπουλο  για την συγκατάθεσή του στην πρωτοβουλία μας να προσφέρουμε τα ντοκουμέντα αυτά στο πλατύ κοινό μέσω της ιστοσελίδας. Στον χώρο αυτό θα έχουν πάντα θέση όλα τα σπουδαία πονήματα, γνωστά και άγνωστα, που πρέπει να γίνουν κτήμα του κάθε ελευθερόφρονα Έλληνα πολίτη  που θέλει να μάθει την αληθινή παραγωγική ιστορία της Ελλάδος που του κρύβουν επιμελώς τα κάθε λογής κατεστημένα και σκοτεινές δυνάμεις. Επίσης έχουν θέση και κριτικά σημειώματα που θα αφορούν τα έργα που παρουσιάζονται.

Σ’ αυτή μας την προσπάθεια δεν έχουμε και ούτε επιδιώκουμε κανένα όφελος. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν και παρ’ όλο που πολλοί από μας έχουν επιλέξει, προς το παρόν, την σοφή παραίνεση του «λάθε βιώσας», κάνουμε απλώς το κέφι μας. Είμαστε ελεύθεροι Έλληνες, μαθητές του μεγαλύτερου πνεύματος του γνωστού ανθρώπινου βίου, του Επίκουρου, είμαστε τέκνα της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ» του «Ανωνύμου», λάτρεις της αλήθειας, της ελευθερίας,  της παιδείας, και της ηδονής που αυτές  φέρνουν στους ανθρώπους. Ελπίζουμε να γίνετε και σεις.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

Μάιος 2010

Δ.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ

1) βιογραφικόΣωτ. Σοφιανόπουλου

2) «Οι άγνωστες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδος και η πολιτική τους σημασία»,    Σοφιανόπουλος-2003

3) Πρόγραμμα του κόμματος «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»,    Σοφιανόπουλος -1993

4) Παγκόσμια Κίνηση Συνενώσεως του Ελληνισμού (ΠΑ.ΚΙ.Σ.Ε.),(Σοφιανόπουλος 1971-2001, ιστορικό των προσπαθειών του Σοφιανόπουλου για δημιουργία Παγκόσμιας Τράπεζας του Ελληνισμού, Παγκόσμιας Ασφαλιστικής εταιρείας του Ελληνισμού και  επαναφορά των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοιτίδα τους)

5) Ντοκουμέντα – τόμος 1, Σοφιανόπουλος (μελέτες, έγγραφα, ομιλίες κλπ)

6) Ντοκουμέντα – τόμος 2, Σοφιανόπουλος (μελέτες, έγγραφα, ομιλίες κλπ)

7) Ντοκουμέντα – τόμος 3, Σοφιανόπουλος (μελέτες, έγγραφα, ομιλίες κλπ)

8) «Ωρα μηδέν της Ελληνικής παραγωγής  και οικονομίας»,           Σοφιανόπουλος -1997. (Το σημαντικότερο ως τώρα «άγνωστο» πόνημα-κόλαφος για τις Τράπεζες και τον καταστροφικό ρόλο τους σε συνεργασία με το Ελληνικό κράτος και τις πολιτικές εξουσίες που το κυβέρνησαν, φυσικά συνοδευόμενο με συγκλονιστικά ντοκουμέντα).

9) «Η δόξα  της αμάθειας – τα αίτια της κακοδαιμονίας του Ελληνικού κράτους», Νέστωρ Παπαχρήστου – Πλαπούτας   – 1958, (συγκλονιστικά προφητικό βιβλίο και δυστυχώς επίκαιρο).

10) «Μια πολύτιμος ύλη εις την υπηρεσίαν του ανθρώπου (σόγια)», Ιορδάνης Δημητριάδης,  στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, -1947 (η μόνιμη λύση του πρωταρχικού και παγκόσμιου προβλήματος των ζωοτροφών και επομένως του επισιτιστικού προβλήματος της Ελλάδος και όλου του κόσμου). Το βιβλίο αυτό μου το προμήθευσε ο ίδιος ο Σοφιανόπουλος και παρά τις προσπάθειές μου δεν το έχω βρεί πουθενά ως τώρα.

11) «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», Δημ. Μπάτσης -1947, ο οποίος εκτελέστηκε  από το μετεμφυλιακό καθεστώς μαζί με τον Μπελογιάννη (το βιβλίο δεν δίνεται ηλεκτρονικά διότι νομίζω ότι μπορεί να αναζητηθεί στα βιβλιοπωλεία σε πρόσφατη έκδοση – το παραθέτουμε όμως λόγω της τρομακτικής του σπουδαιότητας, σαν αρχειακό υλικό)

Επίσης τα κάτωθι τηλεοπτικά αποσπάσματα με ομιλίες και βίντεο (όσα μπόρεσα να συγκεντρώσω από τα πολλά που ο Σοφιανόπουλος έκανε σε διάφορους σταθμούς, υποσχόμαστε όμως και πολλά άλλα, μεταξύ αυτών και ραδιοφωνικές εκπομπές)

Οι περισσότεροι από σας, θα αναρωτηθούν αν όλα αυτά είναι αληθινά. Θα πρέπει καλύτερα να αναρωτηθούν πόσα δυστυχώς ακόμα αγνοούμε.

ΣΗΜ γράφοντος: Για όλα τα πιθανά λάθη και την αταξία στις παρουσιάσεις  ευθύνεται ο γράφων και η βιασύνη να δοθούν τα ντοκουμέντα στην δημοσιότητα λόγω των κατακλυσμιαίων γεγονότων στην χώρα μας

Α) βίντεο

–       Αρχείο 1: 2.2.03 (πετρέλαια Ζακύνθου)

–       Αρχείο 2: 29.12.02 & 5.1.03

–       Αρχείο 3: Γενάρης  – Μάης 2007 (1)

–       Αρχείο 4: Γενάρης  – Μάης 2007 (2)

–       Αρχείο 5: Γενάρης  – Μάης 2007 (3)

–       Αρχείο 6: 8.12.02 & 15.12.02

–       Αρχείο 7: Γενάρης  – Μάης 2007 (4)

–       Αρχείο 8: 3.3.03 & 10.3.03

–       Αρχείο 9: Γενάρης  – Μάης 2007 (5)

–       Αρχείο 10: 8.9.02 & 27.9.02

–       Αρχείο 11: 22.10.02 & 17.11.02

–       Αρχείο 12: 31.3.03 & 7.4.03

–       Αρχείο 13: 24.11.02, 1.12.02 & 8.12.02

–       Αρχείο 14: 25.4.01, 9.5.01 & 16.5.01

–       Αρχείο 15: -ΗΠΑ (ανάλυση εκλογών)

  • Ισραηλινή κοινότητα

–       Αρχείο 16: 7.2.01, 14.2.01 & 21.2.01 (NAMCO)

–       Αρχείο 17: 9.2.03 & 16.2.03

–       Αρχείο 18: 14.2.03 &  3.2.03

–       Αρχείο 19: 31.12.00 (Σημαία), 29.11.00 & 17.1.01 (Απόρρητα έγγραφα)

–       Αρχείο 20: 24.11.00 (ζωοτροφές)

–       Αρχείο 21: 1.8.02 &  7.8.02

–       Αρχείο 22: 5.7.00 (Κύπρος), 9.7.00 (πυρόσβεση) & 16.5.01

–       Αρχείο 23: 9.3.03 & 13.4.03

–       Αρχείο 24: 9.6.02 & 23.6.02

–       Αρχείο 25: 23.2.03 & 2.3.03

–       Αρχείο 26: 30.6.02, 4.7.02  &  9. 7.02

–       Αρχείο 27: 13.7.02, 4.9.02,  & 20.10.02

–       Αρχείο 28: 17.2.02, 24.2.02, 3.3.02  & 10.3.02

ΣΗΜ: Σε μερικά από τα βίντεο ο Σοφιανόπουλος εμφανίζεται με συνεργάτες του ή δημοσιογράφους

Σοφιανόπουλος Σωτήρης

Σοφιανοπούλου  1

Κάτω Πατήσια (Πλησίον ηλεκτρικού σταθμού)

Τηλ. 210 2281603

Ὅλες οἱ ἀναφορὲς προέρχονται ἀπό τὴν σελίδα γνῶμες καὶ ἐπιστήμη

καὶ ἄθρησκος, ὅπου μπορεῖτε νὰ βρεῖτε πλούσιο ὑλικὸ καὶ πληροφορίες….

σχετικὰ θέματα:

τό μεγαλύτερο χρέος μήπως τό ἔχουμε στὴν Μιχαλοῦ;

Στεῖλε μίαν κάρτα στό Καστελλόριζο!

ΑΟΖ; Τί εἶναι αὐτό;

Ἓνα ἂριστα δομημένο σχέδιο χρεωκοπίας τῆς Ἑλλάδος! Τώρα τί μένει; (παραπομπές)

Τά κοιτάσματα πετρελαίου στὸ Αἰγαῖο καὶ ἡ ἑλληνοτουρκικὴ κρίσις τοῦ Μαΐου 1974.

Α.Ο.Ζ. καὶ τὶ πρέπει νὰ γνωρίζουμε!

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ὁ λόγος γιὰ τὸν Σωτήρη Σοφιανόπουλο.

  1. που βρισκεται ο σοφιανοπουλος τώρα?ειναι καλά στην υγεια του? πολλα αρχεια του ντοκουμεντα που υπηρχαν στο διαδυκτιο έχουν σβυστει!!!

Leave a Reply