Ἄντί νὰ σταλῇ σὲ Ἕλληνες, πάει στὸν Πούτιν!!!

Μία ἐκπληκτική ἐπιστολή, δύο γεμάτων ἐτῶν,  ποὺ ἐστάλη ἀπό τὸ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ στὸν Πούτιν γιὰ εὐνοήτους λόγους. Τὴν ἔλαβα πρό ὁλίγου ἀπό φίλο καὶ συγκινήθηκα.

Θά ἤθελα εἰλικρινῶς νὰ ἔβλεπα κάπου  ἕναν Ἕλληνα πολιτικό ποὺ νὰ ἔκανε κάποιαν κίνησι πρὸς αὐτήν τὴν κατεύθυνσι. Δῆλα δή τὰ αὐτονόητα. Δῆλα δή τό χρέος του.

Ἐκτός κι ἐὰν δὲν τὸ θεωροῦν χρέος τους!!!

Σὲ αὐτήν τὴν περίπτωσι, τὴν ἔξοδο τὴν γνωρίζουν;

Πάντως μοῦ κακοφαίνεται. Γιατί ἡ Ἑλληνική Πολιτεία ἀδιαφορεῖ καὶ πρέπει νὰ στραφοῦμε στούς Ῥώσσους; (Μεταξύ μας, καὶ πρὸ τῆς ἐπαναστάσεως, στοὺς Ῥώσσους στραφήκαμε, ἀλλά καταλήξαμε μόνοι μας!!!) Τὸ θεωρεῖ ἀξιοπρεπές;;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἀκούσατε στὰ ΜΜΕ κάτι γιὰ τὸ θέμα; Ἐγώ ὄχι…..

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΚΟΣΣΟΒΟ»

Φωτογραφικό Ντοκουμέντο της Ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου 1914

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΤΩΝ Μ. ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΡΩΣΣΙΑΣ, ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΟ 1946

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ

Δια της Ρωσσικής Πρεσβείας

Εξοχώτατε κύριε Πρέσβη,

μαζί με τις θερμές και εγκάρδιες ευχές μας, παρακαλούμε να μεταφέρετε άμεσα στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση της Ρωσσίας τα παρακάτω, που αφορούν ειδικούς χειρισμούς των Βαλκανικών Θεμάτων και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση της Αμερικανοκίνητης Ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου, μέσω της επανεργοποίησης των προβλέψεων για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, που υφίσταται διεθνώς και νομίμως στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των 4 Δυνάμεων Νικητριών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, είναι το Ελληνικό «Κόσσοβο», με δικαιώματα κατοχυρωμένα διεθνώς, όχι μόνο ιστορικά αλλά και πολιτικά και νομικά!

Για την Ιστορία αναφέρουμε εν συντομία, πως οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου απελευθερώθηκαν τρεις φορές από τον Ελλαδικό Στρατό και άλλη μία αυτοαπελευθερώθηκαν με ένοπλη Επανάστασηυποχρεώνοντας και την ίδια την Αλβανία και τις Μεγάλες Δυνάμεις να αναγνωρίσουν την Αυτονομία τους!

Συγκεκριμένα, μετά την επιτυχή Επανάσταση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και τηνΑνακήρυξη Αυτόνομης Δημοκρατίας στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 και τις επιτυχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ελλήνων (όπως «περίπου» ο UCK πρόσφατα στο Κόσσοβο), υπογράφηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις και την ίδια την Αλβανία το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας 17 Μαϊου 1914, που αναγνώριζε την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και το σχηματισμό ιδίας ένοπλης Ελληνικής Αστυνομικής Δυνάμεως, με τη ρητή απαγόρευση εισόδου Αλβανικού Στρατού στην Ελληνική Αυτόνομη Περιοχή, με τις υπογραφές Ρωσσίας, Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Γαλλίας και της ίδιας της Αλβανίας! Οι Βορειοηπειρώτες ζητούσαν βέβαια την Ανεξαρτησία και την Ένωση κατόπιν με την Ελλάδα!

Η Ελλάδα, με την προτροπή των Δυνάμεων, θα μπει και πάλι στη Β. Ήπειρο στις 14 Οκτωβρίου 1914, οπότε και της παραδίδεται από την Αυτόνομη Κυβέρνηση Β. Ηπείρου, ολόκληρη η Β. Ήπειρος, η οποία και ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στην πράξη και 16 Έλληνες Βορειοηπειρώτες Βουλευτές της, συμμετέχουν στο Εθνικό Κοινοβούλιο στην Αθήνα από το 1916!!!

Δυστυχώς οι μηχανοραφίες Ιταλίας και άλλων, δεν επέτρεψαν τη συνεχή παραμονή ελληνικού στρατού και τελικά επέβαλαν τη Β. Ήπειρο στην Αλβανία.

Οι Έλληνες ωστόσο της αδίκως αποκομμένης Βορείου Ηπείρου δεν έπαψαν ποτέ να διεκδικούν και να αγωνίζονται για τα δίκαιά τους! Έτσι το 1935, προσφεύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Αλβανίας και δικαιώνονται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων χρήσης της μητρικής ελληνικής γλώσσας!!!

Το 1940, η Φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι επιτίθεται μαζί με 14 Αλβανικά Τάγματα στην Ελλάδα, η οποία με την ψυχική δύναμη και τη βοήθεια της ίδιας της Θεοτόκου, κατατροπώνει την Αυτοκρατορία και απελευθερώνει ολόκληρη την Βόρεια Ήπειρο, αλλάζοντας την πορεία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό, γεμίζοντας ελπίδα όλα τα σκλαβωμένα και τα λιγοστά ελεύθερα έθνη και αναγκάζοντας τον Χίτλερ να αναβάλει την «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα», το Σχέδιο Επίθεσης δηλαδή κατά της Ρωσσίας, με αποτέλεσμα να της δώσει πολύτιμο χρόνο προετοιμασίας, την ώρα που η Γερμανία εισέβαλε μαζί με τη Βουλγαρία στα Βορειοανατολικά σύνορα της Ελλάδος, ενώ ο κύριος Στρατός μας στη Βόρεια Ήπειρο πετούσε τους Ιταλούς στην Αδριατική Θάλασσα και αργότερα στην Κρήτη, ανάγκαζε τον Χίτλερ να χάσει για πάντα 4.000 δεινούς Αλεξιπτωτιστές και πάνω από 170 πολεμικά Αεροσκάφη!!!

Τότε ήταν που μετέδιδε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μόσχας:

«Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήτο δυνατόν να γίνει άλλως, διότι είσθε Έλληνες. Εκερδίσαμεν χρόνον διά να αμυνθώμεν. Ως Ρώσσοι και ως άνθρωποι σας ευγνωμονούμε»!

Τότε ήταν που ομολογούσε ο Ρώσσος Στρατάρχης Γεώργης Ζουκώφ:

«Εάν ο Ρωσσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, που καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό που θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα της Ελληνικής προσφοράς»!

Ενώ ο ηγέτης της τότε Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν τόνιζε:

«Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν διά να ευγνωμονώ τον Ελληνικό Λαό, του οποίου η αντίστασιςέκρινε τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο»!

Αλλά ως και οι Ιαπωνικές εφημερίδες παιάνιζαν το Δεκέμβριο του 1940:

«Η χώρα μας, εις την οποίαν ιδιαιτέρως τιμάται η ανδρεία, παρακολουθεί με θαυμασμόν τον αγώνα των Ελλήνων εις την Αλβανίαν, ο οποίος μας συγκινεί τόσον ώστε, παραμερίζοντες προς στιγμήν παν άλλο αίσθημα, αναφωνούμεν«Ζήτω η Ελλάς»!

Ακόμη δε και πολλοί ανώτεροι Γερμανοί Αξιωματικοί που κατέθεσαν μετέπειτα στη Δίκη της Νυρεμβέργης, ομολόγησαν ως βασική αιτία της αποτυχίας της Γερμανικής Επίθεσης κατά της Ρωσσίας, την αναγκαστική Εκστρατεία κατά της Ελλάδος!

Χαρακτηριστικά ο Γερμανός Στρατάρχης Keitel κατέθεσε:

«Η απροσδόκητη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων εβράδυνε την επίθεση κατά της Ρωσσίας για περισσότερο από δύο μήνες. Αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση αυτή, η εξέλιξη του πολέμου θα ήτο διαφορετική, τόσο εις το Ανατολικό μέτωπο όσο και εις τον πόλεμο γενικά, και άλλοι σήμερα θα ήσαν εις την θέσιν του κατηγορουμένου»!

Αλλά και αυτός ο ίδιος ο Χίτλερ, ομολόγησε στη λεγόμενη “Πολιτική του Διαθήκη”, την οποία υπαγόρευσε στον ιδιαίτερο γραμματέα του Μάρτιν Μπόρμαν, το Φεβρουάριο του 1945 στο Βερολίνο:

«Η κακή τροπή του πολέμου για τον Άξονα άρχισε από την περιττή και ανόητη επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδος…….Άνευ των δημιουργηθεισών υπό των Ιταλών δυσκολιών εκ της εκστρατείας των κατά της Ελλάδος, θα είχονεπιτεθή εναντίον των Ρώσσων εβδομάδας τινάς ενωρίτερον»!

Παρομοίως, η Λένι Ρίφενσταλ, η έμπιστη προσωπική φωτογράφος και σκηνοθέτης του Χίτλερ, στην αυτοβιογραφία της, αναφέρει ότι ο ίδιος της είχε εκμυστηρευτεί σε συνάντησή τους στις 30 Μαρτίου 1944 ότι:

«Εάν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δε χρειάζονταν τη βοήθειά μας, ο Πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε αποφύγει το ρωσσικό χειμώνα κατά αρκετές εβδομάδες και θα είχαμε καταλάβει το Λένινγκραντ και τηΜόσχαΔε θα υπήρχε Μάχη του Στάλινγκραντ» !!!

Πράγματι λοιπόν, η ολέθρια εκείνη καθυστέρηση του Χίτλερ εξ αιτίας της Βορείου Ηπείρου, απεδείχθη πράγματι μοιραία, καθώς τον κύκλωνε πια ο βαρύς Ρωσσικός Πολεμικός Χειμώνας, που θα πάγωνε για πάντα τα εφιαλτικά του σχέδια!

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την Γερμανική Επίθεση κατά της Ελλάδος χρησιμοποιήθηκε το πλέον απαραίτητο καιζωτικό για την «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα» VIII Αεροπορικό Σώμα της Λουφτβάφε, που αποτελούσε το 35% των συνολικών Γερμανικών Αεροπορικών Δυνάμεων κατά της Ρωσσίας και κατάφερε να ολοκλήρωση την επανένταξή του στην προετοιμασία της Επιχείρησης, πετώντας από την Ελλάδα στην Πολωνία, μόλις δύο μέρες πριν την καθυστερημένη εξαπόλυσή της και μάλιστα φανερά καταπονημένο!

Το ίδιο ίσχυσε και για τα Γερμανικά Τεθωρακισμένα Άρματα Μάχης που θα επιτίθονταν στη Ρωσσία, αφού περίπου το35% αυτών είχε δαπανηθεί στη Βαλκανική Εκστρατεία και ιδιαίτερα στην Εκστρατεία κατά της Ελλάδος! Έτσι ο Γερμανός Διοικητής τους Στρατάρχης φον Κλάιστ δήλωσε μετά τον Πόλεμο:

«Ο όγκος των αρμάτων, που ετέθησαν υπό τις διαταγές μου για την επίθεση εναντίον του Ρωσσικού Μετώπου στη Νότια Πολωνία, είχαν λάβει μέρος στην επίθεση των Βαλκανίων και είχαν ανάγκη επισκευής των μηχανών, ενώ τα πληρώματα είχαν ανάγκη αναπαύσεως. Μέγας αριθμός από τα άρματα αυτά είχε
κινηθεί μέχρι της Πελοποννήσου
και αναγκάστηκαν να επανέλθουν από την ίδια οδό»!

Αν δεν ήταν λοιπόν η Βόρειος Ήπειρος, η Γερμανία δεν θα επιτίθονταν στην Ελλάδα, δεν θα καθυστερούσε να χτυπήσει τη Ρωσσία με 3.700.000 Στρατιώτες, 7.000 Πυροβόλα, 3.200 Άρματα Μάχης και 1.945 Αεροσκάφη και σήμερα η ανθρωπότητα πιθανότατα θα ήταν ολοκληρωτικά σκλαβωμένη στη Χιτλερική Ναζιστική Αυτοκρατορία!

Και αυτή η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ζητά σήμερα τα ΔΙΚΑΙΑ της, τα οποία εκκρεμούν ενώπιον και της Ρωσσίας, αφού χάρη σε αυτή, ατενίζουμε σήμερα ελεύθεροι το φως και τη χαρά της νίκης!

Η Βόρεια Ήπειρος, η πανάρχαια ελληνική πέτρα που σκόνταψε και καταστράφηκε τελικά ο Φασιστικός Άξονας,ζήτησε όμως και τότε τα Δίκαιά της, στο τέλος του νικηφόρου Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, όπου ετέθη επανηλειμμένως το δίκαιο ελληνικό αίτημα για την επανένωση της Βόρειου Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα, που είχε δώσει στεφανωμένη στην Ανθρωπότητα 13.676 νεκρούς και 42.485 τραυματίες Αξιωματικούς και Στρατιώτες και συνολικά 750.000 θύματα κατά τη διάρκεια και της τριπλής εχθρικής κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, το 10% δηλαδή του συνολικού πληθυσμού της, μαζί με 1.700 ολοκληρωτικά κατεστραμμένα χωριά και απόλυτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, τις συνέπειες των οποίων υφίσταται ακόμη και σήμερα η έντιμη χώρα μας!

Τελικά, αποφασίζεται από τις Δυνάμεις να επιλυθεί το Ελληνικό ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ (της απόδοσης της ελληνικής Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα) από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των 4 Μεγάλων Δυνάμεων (Ρωσσίας, ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας), μετά όμως τη λύση του Αυστριακού και του Γερμανικού Ζητήματος!

Το Αυστριακό λύθηκε προ πολλού το 1955, ενώ το Γερμανικό Ζήτημα (επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας) λύθηκε τελικά πριν δεκαέξι περίπου χρόνια, από το αυτό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των Μ. Δυνάμεων, όπου εκκρεμεί νομίμως και διεθνώς η Επίλυση του Βορειοηπειρωτικού (επανένωση της τρις απελευθερωθείσης Βορείου Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα)!!!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, αυτή τη δύσκολη ώρα των Βαλκανίων, όπου ετοιμάζεται η διεθνής αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου προς μονόπλευρο όφελος των Αλβανών, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, που ειρηνικά, μαρτυρικά, καρτερικά αναμένει τη διεθνή δικαίωσή της και προηγείται κατά έναν αιώνα σε σχέση με την επίλυση του Κοσσυφοπεδιακού!

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ!

Ανατρέποντας και εξουδετερώνοντας ή στην χειρότερη περίπτωση εξισορροπώντας την Ανεξαρτησία του Κοσσόβου που έρχεται υπό την Αμερικανική καθοδήγηση και προστασία, με όλες τις γεωπολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται!

Υπενθυμίζουμε δε ότι το 1960 ο Νικήτα Χρουτσώφ, ηγέτης της τότε Σοβιετικής Ενώσεως, ζήτησε από το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα να παραχωρήσει Αυτονομία στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, αίτημα το οποίο, ο Αλβανός στυγνός Δικτάτορας δεν έκανε δεκτό και η άρνηση του αυτή ήταν και ένα από τα ζητήματα που τον οδήγησαν σε βαθιά ρήξη με την τότε Σοβιετική Ένωση!!!

Σημειώνεται μάλιστα ότι ακόμα και αυτή η σημερινή ελληνοαλβανική μεθόριος δεν είναι σαφώς καθορισμένη, αφού εκκρεμεί η επίλυση του Βορειοηπειρωτικού. Το οποίο είναι Διεθνές Ζήτημα!

Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ και ρεαλιστική! ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ή ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΟΣΣΟΒΟ, ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ή ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, η οποία με ευγνωμοσύνη, θα επεικτείνει την ΕλληνοΡωσσική Στρατηγική, Γεωπολιτική και Οικονομική Συνεργασία μέχρι τα Στενά του Οτράντο, μέχρι τη θαλάσσια πύλη της Κεντρικής Ευρώπης!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΑΚΟ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ!

Αυτή άλλωστε ήταν η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης το 1990-1993, που συνοψίζονταν στη φράση «ό,τι ισχύσει για το Κοσσυφοπέδιο, θα ισχύσει και για τη Βόρεια Ήπειρο»!

Αυτή είναι η θέση των Βορειοπηρωτών, όπως την εξέφρασε η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο ίδιος ο Έλληνας Δήμαρχος της Χειμάρρας στη Βόρεια Ήπειρο Βασίλης Μπολάνος, ζητώντας να ισχύσει για τη Βόρειο Ήπειρο ό,τι ζητούν οι Αλβανοί για το Κόσσοβο!

(Στο παράρτημα υπάρχουν και σχετικές δηλώσεις Ελλήνων Πολιτικών)

Σήμερα, παραμονή των εκρηκτικών εξελίξεων, η θέση αυτή είναι νηφάλια, δίκαιη, ρεαλιστική και έτοιμη να δρομολογηθεί με πρωτοβουλία μιας ή περισσοτέρων των 4 Μεγάλων Δυνάμεων, νικητριών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ!!!

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Ο περίφημος, μετέπειτα Έλληνας Πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου, σε σχετική ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων στις12/6/1960 (31/5) σφράγισε για πάντα τα Ελληνικά Δίκαια τονίζοντας κατά λέξη:

«Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα (της Βορείου Ηπείρου) υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος….. Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο…η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος»!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2:  ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 16-18/10/1992 Αθήνα:

«Αποφασίζουμε να υποστηρίξωμε και να προωθήσωμε την Αυτονομία της Β. Ηπείρου, όπως αυτή απορρέει από τις διατάξεις του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914, το οποίον απεδέχθη και υπέγραψε και η Αλβανία»!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Δήλωση ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ, Προέδρου Παγκοσμίου Ηπειρωτικού Συμβουλίου, στα ΝΕΑ 23-8-1993«η Αυτονομία είναι η λύση για τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών και ιδιαίτερα αυτά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 4: Η ΟΜΟΝΟΙΑ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της στις 5 Απριλίου 1998, διακηρύσσει από τους Αγίους Σαράντα, επισήμως προς τις Αρχές της ελεύθερης Ελλάδος (Πρόεδρο Στεφανόπουλο, Πρωθυπουργό Σημίτη,  Αρχηγό Αξ. Αντιπολίτευσης Καραμανλή) κατά λέξη πως:

«οποιαδήποτε αλλαγή του σημερινού ΣΤΑΤUS QUO των Εθνικών Μειονοτήτων στα Βαλκάνια, βάσει των Διεθνών Συμβάσεων, να συμπεριλαμβάνουν και την δική μας Εθνική Ελληνική Μειονότητα»!!!

Η απόφαση αυτή παραμένει σε απόλυτη ισχύ! Και σημαίνει πως ό,τι είναι να ισχύσει για το Κόσσοβο, πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί για τη Βόρεια Ήπειρο!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 5: ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΛΑΝΟΥ στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι TopChannel, 22 Απρίλιου 2007:

«Δεν ζητούμε κάτι περισσότερο απ’ ό,τι η Αλβανία ζητά στο Κοσσυφοπέδιο»! Την ιστορική αυτή δήλωση επανέλαβε και επιβεβαίωσε απόλυτα στα τέλη Νοεμβρίου 2007 και στην εφημερίδα Λαϊκό Βήμα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 6: Ακολουθούν ενδεικτικές, σχετικές ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

1.       ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Δ. στο 5ο Πανηπειρωτικό Συνέδριο και Βουλευτής Ν.Δ. Πρέβεζας κα Μερόπη Καλδή, Πρέβεζα 22-8-1993 Συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε δημόσια και ευθέως θέση «υπέρ της άμεσης διεκδίκησης Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου»!!!

2.       ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ στο ίδιο 5ο Πανηπειρωτικό Συνέδριο και Βουλευτής, πρώην Υπουργός κ. Στέφανος Τζουμάκας,Πρέβεζα 22-8-1993 Συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ευθέως και επισήμως ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της Αυτονομίας, αλλά θα στηρίξει το αίτημα αυτό εφόσον τεθεί από τους Βορειοηπειρώτες»!!!

3.       ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, Βιέννη  18-6-1998 (Διεθνής Διάσκεψη για Κόσσοβο): «Αν οι Αλβανοί του Κοσσόβου επιμένουν στο αίτημα της ανεξαρτησίας, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν το ίδιο καθεστώς στους Έλληνες που ζουν στην Αλβανία»!!!

4.       Ευρωβουλευτής ΠΟΛ. ΑΝΟΙΞΗΣ Νικήτας Κακλαμάνης (νυν Δήμαρχος Αθηναίων) με καταθέσεις ερωτήσεων προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών  Ε.Ε. ζητά τη θέση τους για την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, για να λάβει την απάντηση του Βρετανού Προεδρεύοντας του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χέντερσον, ο οποίος ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε: «Η Αλβανική Κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι μέσα στα σύνορά της υπάρχουν ειδικές καταστάσειςπου πρέπει να κατοχυρωθούν για την Ελληνική Μειονότητα που διαβιεί στο νότιο τμήμα της Αλβανίας»!!!

5.       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, πρώην Πρωθυπουργός, Διδυμότειχο 16-6-1998: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει το θάρρος να πει στην Αλβανία, ότι εκείνο που ζητά εκείνη για το Κοσσυφοπέδιο, το ζητάμε και εμείς για την Ελληνική Μειονότητα που ζει στη Βόρειο Ήπειρο, που είναι η πιο παλαιά και διεθνώς ανεγνωρισμένη»!!!

6.        ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (νυν Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας) στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Φλάς, τον Ιούνιο του 2002  επεσήμανε από τότε ότι οι Αλβανοί «Ουτσεκάδες» είχαν τρεις στόχους. Οι δύο ήταν το Κοσσυφοπέδιο και τα αλβανόφωνα χωριά των Σκοπίων και κατάφεραν να τα πάρουν. Ο τρίτος ήταν η Τσαμουριά (Θεσπρωτία), τόνιζε τότε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωρίζοντας πολύ καλά το τι έλεγε δημόσια!!! Στην ίδια εκείνη συνέντευξη ο Ηπειρώτης πολιτικός, που διετέλεσε επί σειρά ετών Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμιζε πολύ σοβαρά και με φανερή ανησυχία πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά αντίθετα πρότεινε τότε να πάρουμε πρωτοβουλίες, φτάνοντας μέχρι και σε παρεμβάσεις, ακόμη και στρατιωτική, προς τα Τίρανα!!! (Θυμίζουμε δε πως ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, αποχώρησε επιδεικτικά και απόλυτα δίκαια από επίσημη συνάντηση στην Αλβανία, όταν διαπίστωσε ότι γινόταν άλλη μια προπαγανδιστική οργανωμένη διαδήλωση «Τσάμηδων» στο χώρο της συνάντησης με τον Αλβανό ομόλογό του, ώστε να τεθεί «θέμα» και να δημιουργηθούν «εντυπώσεις»)

Ακολουθεί παρακάτω το Παράρτημα 2

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Ενώ στο Κόσσοβο οι Αλβανοί απολάμβαναν επί Τίτο ευρεία αυτονομία τόσο στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στον εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό τομέα με σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους, είχαν ανεξάρτητη από την κεντρική εξουσία εκπαίδευση, ακόμη και Πανεπιστημιακού επιπέδου, δικές τους εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ συμμετείχαν σε μεγάλο ποσοστό και στα Όργανα Τάξης & Ασφάλειας (αν και περιορίστηκαν από τον Μιλόσεβιτς πολλά προνόμια και δικαιώματα), στη μαρτυρικήΒόρειο Ήπειρο αντιθέτως ισχύουν ακόμη τα εξής τραγελαφικά και ετεροβαρή σε σχέση με αυτά που απολαμβάνουν οι Κοσσοβάροι:

1)      Δεν έχει γίνει ακόμη μετά από 16 χρόνια «Δημοκρατίας» επίσημη και ουσιαστική Απογραφή που θα επέτρεπε τη συστηματική καταγραφή των Βορειοηπειρωτών (ελληνοφώνων, αλβανοφώνων και βλαχοφώνων)

2)     Οι Αλβανοί στηριγμένοι σε φασιστικούς Χοτζικούς νόμους αναγνωρίζουν ως μειονότητα (και πάλι όχι με πλήρη δικαιώματα όπως προβλέπονται από τη ΔΑΣΕ και τον ΟΗΕ) μόνο 99 χωριά σε 3 Νομούς της Βορείου Ηπείρου. Όλες οι άλλες περιοχές (ενδεικτικά οι πόλεις Αργυρόκαστρο, Κορυτσά, Χειμάρρα, Πρεμετή, Λεσκοβίκι, Άγιοι Σαράντα…) δεν αναγνωρίζονται, με συνέπεια να μην δικαιούνται τα Ελληνόπουλα να μαθαίνουν τη γλώσσα και την ιστορία της πατρίδας τους, ενώ επί Χότζα δεν επιτρέπονταν ούτε η ομιλία στα ελληνικά1   Χαρακτηριστική είναι η συνεχιζόμενη άρνηση των Αλβανών για άνοιγμα Ελληνικού Σχολείου στη Χειμάρρα, ενώ στην Κορυτσά δόθηκε η άδεια, αλλά με καθεστώς ιδιωτικού σχολείουγια να μη θεωρηθεί ως αναγνώριση ύπαρξης Ελλήνων στην περιοχή!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply