Πουλημένες πορεῖες;

Γράφει ἡ Στεφανία Λυγεροῦ, πολύ θυμωμένη… Καὶ μὲ τὸ δίκιο της!!!

Ἐὰν δὲν ἀφήσουμε πίσω μας τὸ κομματόσκυλα, τοὺς συνδικαλιστὲς καὶ τοὺς ἐπαγγελματίες σωτῆρες, προκοπή δὲν βλέπουμε!!

Τὴν ἐπομένη φορά, στὴν ἐπομένη πορεία, κρατᾶτε μίαν Ἑλληνική Σημαία. Ὅπως καὶ κάποιοι λιγοστοί στὴν χθεσινή!! Εἶναι σημεῖον ἀναγνωρίσεως. Αὐτή θὰ εἶναι ὁ μοναδικός συνδετικός κρίκος ποὺ θὰ ἀλλάξῃ τὰ πράγματα!! Μὲ αὐτὴν σὰν μέσο θὰ βρεῖτε σύντροφο καὶ συμμαχητή. Ὅλοι οἱ ἄλλοι εἶναι γιὰ τὰ πανηγύρια!!!

Φιλονόη.

Από την πρώτη πορεία που συμμετείχα μου είχε κάνει εντύπωση που μια συγκεκριμένη ώρα, χωρίς λόγο, από το πουθενά, ΟΛΑ τα πανό παρατάσσονται προς την έξοδο.

Εκτός από τα συνδικάτα, κατεβαίνουν και όλες οι ανένταχτες ομάδες, η καθεμιά με το πανό της. Αν έφευγαν μόνο οι ΟΛΜΕ, ΓΣΕΕ κλπ. δεν θα εντυπωσίαζε, ξέρουμε όλοι ότι το έχουν πουλημένο το παιχνίδι, το «παράδοξο» είναι ότι φεύγουν ΚΑΙ όλες οι ομάδες (οι ακομμάτιστες, αχρωμάτιστες, απλών πολιτών) την ίδια στιγμή!!

Για να κατέβουμε στην χθεσινή πορεία μάς είχαν υποσχεθεί αγώνα! Γεγονός που με εντυπωσίασε, όσα μηνύματα έλαβα, από όλες τις ομάδες έγραφαν θα μείνουμε, δεν θα πάμε για περαντζάδα αυτή τη φορά στη βουλή!

Ρώτησα μια φίλη ποια μύγα τους τσίμπησε κι αποφάσισαν να παλέψουν. Και μου απάντησε, έχουν το παράδειγμα της Αιγύπτου και κατάλαβαν ότι πρέπει να μείνουμε για να φέρουμε αποτέλεσμα.. Τι να πω, χρειάζεται να μας το μάθει κάποιος αυτό; Χρειάζεται κάποιος να σου πει ότι φεύγοντας τους δίνεις τη μάχη; Η ώρα της «μάχης»..

Όντως οι «αρχηγοί» φώναζαν από τις ντουντούκες δεν θα φύγει κανείς, ήρθαμε και θα μείνουμε Σύνταγμα!!! Κάποια στιγμή ανακοινώθηκε κιόλας ότι κάποιο συνδικάτο θα έρθει με κόσμο, θα φέρει και μικροφωνική!! Κι εκεί που πίστευες ότι πράγματι δεν θα μείνουν στα λόγια θα το κάνουμε πράξη, έφτασε πάλι η ώρα, η μαγική, που χωρίς κανέναν λόγο (δεν μας έδιωχνε κανείς) έστησαν ΟΛΟΙ τα πανό τους προς την έξοδο…. Η μικροφωνική του συνδικάτου περιττό να πω ότι δεν ήρθε ποτέ.. Θες να μου πεις ότι δεν είναι ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ στημένο το παιχνίδι; Ερωτώ τους ομαδάρχες και περιμένω απάντηση, ποιος ορίζει την ώρα του φευγιού; ΚΑΙ Πώς πέφτει σύρμα και το αποφασίζετε όλοι την ίδια στιγμή;

Λέτε ότι δεν αντιδράει ο κόσμος γιατί κοιμάται, κάθεται σπίτι του και πίνει φραπέ.. 200.000 κόσμου σηκώθηκε από τον καναπέ του χθες για να παλέψει. 200.000 κόσμου είχατε στη διάθεσή σας χθες, που ένα φου να κάναμε είχαμε γκρεμίσει το κτίριο, και τον στείλατε σπίτι!!!!! Και πρόσεξε δεν φεύγει εθελούσια, τρομοκρατείτε αυτόν που σας ακολουθεί και τον στέλνετε σπίτι (τώρα θα μαζευτούν οι αντιεξουσιαστές, θα διαλύσουν την πορεία μας, θα αμαυρωθεί κλπ).

Θα δεχτώ ότι όλοι οι πολίτες δεν είναι εντελώς έτοιμοι. Με την έννοια, δεν έχουν όλοι το ψυχικό σθένος που χρειάζεται, φοβούνται το ξύλο, τη σύλληψη. Εσείς που είστε οι έτοιμοι, οι μάχιμοι, οι δυνατοί, δεν θα έπρεπε να εμψυχώνετε τους πιο αδύναμους για να αντέξουν να μείνουν; Αν αυτό που έχετε ως σκοπό είναι να αγωνιστείτε; ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ; Το ότι τον στέλνετε σπίτι σημαίνει (απλά μαθηματικά) ότι δεν κατεβήκατε για να αγωνιστείτε, ούτε για να κερδίσετε.

Σημαίνει ότι ήταν εξ αρχής δοσμένη η μάχη -για άλλη μια φορά. Τέλος, λέτε ότι ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος ΚΑΙ την επόμενη φορά θα μείνουμε.

Πώς ετοιμάζεται ο κόσμος μπορεί κάποιος από εσάς τους ειδικούς να μου πει; Αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος, πχ να αρχίσουμε γυμναστική, να μας το πείτε να το δουλέψουμε βρε αδελφέ. Α, και επειδή σε κάθε διαμαρτυρία μάς λέτε δεν είναι η κατάλληλη μέρα, γιατί μας καλείτε; Καλέστε μας να κατέβουμε όταν έρθει αυτή η γ@μημένη για σας κατάλληλη ώρα!!!

Η ελευθερία κατακτάται, δεν χαρίζεται. Και κατακτάται με αγώνα. Μέχρι να το αποφασίσετε να αγωνιστείτε πάρτε τη χούντα σας ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ!!

Στεφανία Λυγεροῦ 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply