Ὁμαδικοί τάφοι; Ποιός τούς ἐγέμισε;;;

Ὑπάρχει κάποιος ποὺ ἔχει ἀμφιβολίες γιὰ τὴν καταγωγή κάποιων  πτωμάτων ποὺ βρέθηκαν στὴν Τουρκία πρόσφατα;

Ὑπάρχει κάποιος ποὺ ἀναρωτιέται ποιός γέμισε αὐτοὺς τοὺς ὁμαδικοὺς τάφους μέ πτώματα;

Ὑπάρχει κάποιος ποὺ θὰ ἔλθῃ νὰ μᾶς μιλήσῃ γιὰ τοὺς «καλοὺς» καὶ ἀδικημένους τούρκους;

Ἂς ἐλπίσω πώς ὄχι… Καὶ καλό θὰ ἦταν νά μὴν μιλήσῃ καθόλου, γιατί θὰ πῇ βλακεῖες…

Ἐκεῖ, μέσα στὰ χιλιάδες πτώματα, κι ὅπου ἀλλοῦ ποὺ ἀκόμη δὲν ἔχουμε μάθει, εἶναι ἴσως καὶ κάποιοι δικοί μου πρόγονοι, καὶ δικοί σου, καὶ δικοί του…

Κι αὐτό κύριοι δὲν μπορεῖ ἕνας λογικὸς νοῦς νὰ τὸ διαγράψῃ ἀπό τὴν μνήμη του….

Τὶς φιλίες σας λοιπόν, στὰ συρτάρια… Δὲν μᾶς ἀφοροῦν… Ὄχι τώρα τοὐλάχιστον.. Ποὺ μᾶς φρεσκάρανε οἱ ἀποκαλύψεις τὴν μνήμη…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἀλήθεια, οἱ ὁμαδικοί τάφοι τῶν δικῶν μας προγόνων θὰ ἀποκαλυφθοῦν κάποτε; Ἤ μήπως κάποιοι πρόγονοί μας εἶναι μέσα σὲ αὐτά τά πτώματα;

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ¨ΣΠΑΡΜΕΝΑ¨

Ανακοίνωση από τον ιατρικό σύλλογο για τους μαζικούς τάφους Τουρκικός ιατρικός σύλλογος (TTB) :

Σε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από το Χακκάρι ως το Τούντζελι υπάρχουν χιλιάδες άγνωστα πτώματα. Ανησυχούμε για την συσκότιση των στοιχείων.

ΑΓΚΥΡΑ – Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε την σύσταση επιτροπής έρευνας των ισχυρισμών για τους μαζικούς τάφους που απασχολούνε την κοινή γνώμη. Αναφέρθηκε πως κατά τις έρευνες που έγιναν σε σκουπιδότοπους και σε αγροτικές περιοχές, σε τάφους που είχαν ανοιχτεί νωρίτερα και σε άλλους 7 που δεν είχαν ανοιχτεί, διαπιστώθηκε η ύπαρξη χιλιάδων αγνώστων πτωμάτων, και πως η αλήθεια είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο φαινόταν.

Στην γραπτή ανακοίνωση του TTB αναφέρεται πως η επιτροπή έρευνας στις 19-20 Φεβρουαρίου 2011 με την συμμετοχή του τοπικού συλλόγου πήγε στις πόλεις Μπίτλις, Μούγλα, Σίιρτ, Μπάτμαν, Ντιγιαρμπακίρ, Κόζλουκ, Χάζρο και Σίλβαν όπου συναντήθηκε με αυτόπτες μάρτυρες, με μέλη της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και με τον Σύλλογο Συγγενών Αγνοουμένων Μεσοποταμία.

Ανακοινώθηκε πως τα μέλη της επιτροπής παρατήρησαν πως στους τάφους -κάποιοι εκ των οποίων είχαν ανοιχτεί και κάποιοι άλλοι όχι- υπήρχαν χιλιάδες πτώματα που είχαν θαφτεί μαζικά και με βιασύνη.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για οστά 1469 ατόμων και για 114 ομαδικούς τάφους και τονίζεται πως η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή.  

¨ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ¨

Στην γραπτή ανακοίνωση του ΤΤΒ, αναφέρεται πως μερικές από τις παρατηρήσεις της επιτροπής έρευνας ήταν οι εξής : ¨Οι ομαδικοί τάφοι εκτείνονται σε μια μεγάλη περιοχή από το Χακκάρι έως το Τούντζελι. Η μη εφαρμογή του διαστήματος των 15 ημερών που προβλέπεται στον κώδικα της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας, το ότι δεν δίνονταν τα σώματα στις οικογένειες, και το ότι θάβονταν μαζικά και με βιασύνη, επέτρεψαν τις δολοφονίες αγνώστων δραστών να αυξηθούνε.

Η μη παράδοση των πτωμάτων στους συγγενείς, και η μη αναγνώριση του δικαιώματος του ¨τελευταίου ασπασμού¨, προκάλεσαν χρόνια τραύματα και μεγάλωσαν τον πόνο των συγγενών.

Οι περισσότερες από τις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους είτε σε δολοφονίες αγνώστων δραστών είτε σε συγκρούσεις ζητούν να ανοιχτούνε οι τάφοι και να τους αποδοθούνε τα σώματα. Κάποιες όμως από τις οικογένειες και από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν προσέφυγαν υπό τον φόβο να μην υποστούνε πιέσεις. Η χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και μπουλντόζων στους τάφους που ανοίχτηκαν μέχρι τώρα καθώς και η μη εφαρμογή των τεχνικών διάνοιξης ομαδικών τάφων και ταυτοποίησης, προκαλεί ανησυχία μήπως αντί για την αποκάλυψη της αλήθειας, εξαφανιστούνε οι αποδείξεις.

Το γεγονός ότι δεν έχουν βγει αποτελέσματα από την ιατροδικαστική παρά το ότι πέρασε αρκετό διάστημα από τότε που στάλησαν τα δείγματα για ταυτοποίηση και ανάλυση του DNΑ, προκαλεί ανησυχία και αντιδράσεις στους συγγενείς των αγνοουμένων¨.

πηγή:μήνυμα καὶ τουρκικά νέα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply