Ἐπίδομα ἀνεργίας; Σὲ ποιόν;

Τ νέα θ τ μάθατε φαντάζομαι!

λι έν μολόγησε πώς πρέπει ν ξοικονομηθον 500 κατομμύρια ερόπουλα πό τ πιδόματα νεργίας!! Κα πό πο θ ξεκινήσουν ο περικοπές; Γιά ν διαβάσουμε πό τ newsit:

«….Ο Φινλανδός επίτροπος απάντησε χωρίς περιστροφές πως από το 2012 θα εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά καθώς θα γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας.

Δηλαδή για να το πούμε απλά το επίδομα ανεργίας θα το στερηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων και θα το δικαιούνται όσοι θα περιλαμβάνονται στα κριτήρια ελάχιστων απαιτούμενων μέσων διαβίωσης.

Συνεπώς θα ελεγχθούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ των ανέργων και από το ”κόσκινο” μετά θα περάσουν ελάχιστοι….»

Ποιοί θ μποροσαν ν περάσουν πό ατό τ κόσκινο;  Μήπως κάποιοι πο διαθέτουν να σπίτι; (Κι ς εναι  γονική παροχή ποθηκευμένο!!!) Μήπως κάποιοι πο χουν να χωράφι στ χωριό το παππο; (Κι ς χει πενήντα χρόνια ν καλλιεργηθ😉 μήπως κάποιοι πο χουν ςτω κι να μοτοποδήλατο; Φυσικά χι!!!

Ατο πο θ περάσουν πό τ κόσκινο θ εναι ο γνωστοί σκηνίτες κα δενδρίτες!! Τος θυμστε; Ατοί πο εχαν λάβει τ πιδόματα ναξιοπαθούντων; Να, νακενοι πο μεναν στ δένδρα, στ πουρνάρια, στὶς σπηλις κα στ ντίσκηνα!!!

Φυσικά, λοι τους, μ λοι τους, μ λοι τους, πιδίδονταν στν μαύρη ργασία, δίχως ν παρέχουν ΕΝΑ ΕΥΡΩ στ δημόσια ταμεα… λοι τους καναν δύο κα τρες ργασίες τατόχρονα!!!πίσης δίχως παραστατικά κα ποδείξεις!!! (Ἐξακριβωμένον!!!)

Θυμστε μήπως τί κόμη γινε κείνην τν περίοδο; Συνταξιοχοι μ σύνταξι πο μετ βίας γγιζε τ 700 ερ, δέχτηκαν κάποιες «θαυμάσιες» περικοπές κα φυσικά δν λαβαν τό πίδομα ναξιοπαθούντων γιατί δν περίσσευε!! Τ εχαν ρπάξει τ σκηνόπαιδα κα τ σπηλαιόπαιδα!!!

Γι ν δομε λοιπόν; Σ ποιος πευθύνονται ο περικοπές το πιδόματος νεργίας; Μήπως στος λληνες μόνον; Κα ποιοί θ τ λαμβάνουν; Μήπως ο νεο-«λληνες»;

Ν ζήσουμε ν μς χαιρόμαστε!

ρθότερα, ν ζήσουμε ν τος χαιρόμαστε!! Κι ατος πο νομοθετον, κι ατος πο μς κατσαν στν σβέρκο κα κουνον τ ποδάρια, κα ατος πο καναπές τους χει γίνει προέκτασις το κώλου τους!

Φιλονόη.


Ὅλη ἡ εἴδησις ἀπό τὸ newsit:

Eπίδομα ανεργίας ΤΕΛΟΣ για την συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων

– Απάντηση βόμβα του Όλι Ρεν σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή
– Στο Μνημόνιο περιλαμβάνεται δέσμευση εξοικονόμησης 500 εκ. Ευρώ από επιδόματα ανεργίας
– Για σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας κάνουν λόγο οι εργατολόγοι
– Έρχεται η περικοπή και άλλων κοινωνικών παροχών

Η είδηση σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ανέργους δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης αφού προέρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη, του κοινοτικού επιτρόπου δηλαδή για οικονομικά θέματα.
Ο Όλι Ρεν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή να διευκρινίσει τι σημαίνει η δέσμευση στο πλαίσιο του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.
Ο Φινλανδός επίτροπος απάντησε χωρίς περιστροφές πως από το 2012 θα εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά καθώς θα γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας.
Δηλαδή για να το πούμε απλά το επίδομα ανεργίας θα το στερηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων και θα το δικαιούνται όσοι θα περιλαμβάνονται στα κριτήρια ελάχιστων απαιτούμενων μέσων διαβίωσης.
Συνεπώς θα ελεγχθούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ των ανέργων και από το ”κόσκινο” μετά θα περάσουν ελάχιστοι.

Η εξέλιξη αυτή μας οδηγεί σε σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας δηλώνει στο newsit ο εργατολογος Δήμητρης Μπούρλος. Όπως χαρακτηριστικά είπε “αν πλέον τα εισοδηματικά δεδομένα αποτελουν το βασικό κριτήριο για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, είναι βέβαιο ότι ο αριθμος των δικαούχων θα περιοριστεί δραστικά και έτσι το επίδομα ανεργείας θα πάψει να επιτελεί τον ρόλο που έπαιζε σαν παροχή κοινωνικής ασφάλισης,  την κάλυψη δηλαδή της απώλειας εισοδήματος λογω της ανεργίας. Ετσι λοιπόν, μια θεσμοθετημένη παροχή που στηρίζεται σε ασφαλιστικές εισφορές με τις οποίοες βαρύνεται και ο εργαζομενος θα καταλήξει ένα βοήθημα προνοιακού τύπου περιορισμένης χρήσης και αξίας. Εχω την αίσθηση ότι οδηγουμαστε σε σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργείας με τη σημερινή τους μορφή και θα καταλήξουν να αποτελούν προνοιακά βοηθήματα που βέβαια θα τα παίρνουν ελάχιστοι καθώς είναι σίγουρο ότι ελάχιστοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις των εισοδηματικών κριτηρίων που θα απαιτούνται.

Ακούστε τι είπε στο newsit ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος.

Μάλιστα η Κομισιόν μας προετοιμάζει για ακόμα χειρότερα καθώς προαναγγέλει την δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους.
(Visited 26 times, 1 visits today)
Leave a Reply