Ἕνα εὐχαριστῶ ἀπό ὅλην τὴν ἀνθρωπότητα!

Ἕνα τοὐλάχιστον εὐχαριστῶ τὸ χρωστοῦμε σὲ αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους, ποὺ μὲ ἀπίστευτο κίνδυνο γιὰ τὴν ζωή τους, πετοῦν ἐπάνω ἀπό τὸν γυμνὸ πλέον ἀντιδραστήρα,  πρὸ κειμένου νὰ σταματήσουν τὴν καταστροφή.

Τοὐλάχιστον ἕνα εὐχαριστῶ. Ἴσως ἐμεῖς ἐδῶ στὴν μακρινή μας Ἑλλάδα νὰ μὴν κινδυνεύουμε… Ἀλλὰ τὸ κάνουν καὶ γιὰ ἐμᾶς. Καὶ γιὰ κάθε ἀνρθώπινο πλᾶσμα ποὺ ζεῖ σὲ αὐτόν τὸν πλανήτη. Εἶτε κοντὰ, εἶτε μακριά.

Φιλονόη.

Ξεκίνησε η επιχείρηση-καμικάζι στους  αντιδραστήρες 
 
ImageMε μια επιχείρηση που έχει πολλά κοινά με τις επιχειρήσεις των προγόνων τους Καμικάζι, τα πληρώματα των ελικοπτέρων του ιαπωνικού Στρατού,  ξεκίνησαν μέσα σε ένα ιδιαίτερα ραδιενεργά επιβαρυμένο περιβάλλον τις ρίψεις νερού στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα,  προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων, που έχουν υπερθερμανθεί, μετά τη βλάβη στο σύστημα ψύξης. Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν 4 φορές, με ποσότητες θαλασσινού νερού και βορίου, την υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων του αντιδραστήρα 3.Ενώ αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα πουεπιχειρούσαν στην περιοχή ώστε να προστατευθούν τα πληρώματά τους από την υπερβολική έκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία, η μείωση των τιμώνραδιενέργειας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην  υλοποίηση της επιχείρησης. Στο μεταξύ, παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου και περίπου 50 εργάτες που επιχειρούν να εμποδίσουν την έκρηξη των 6 αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού.

Ήδη μεταφέρθηκε από το Τόκιο ειδικό πυροσβεστικό όχημα εφοδιασμένο με κανόνι εκτόξευσης νερού, που όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τη νύχτα, θα αρχίσει τις ρίψεις ποσοτήτων ύδατος, στα επικίνδυνα σημεία των αντιδραστήρων, τις επόμενες ώρες.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού ανακοίνωσε ότι μετέφερε καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσεως προκειμένου να επιτύχει την  επαναλειτουργία των αντλιών ύδατος εντός των αντιδραστήρων, έτσι ώστε να ελέγξει τη θερμοκρασία και να αποφευχθεί η τήξη των εμπλουτισμένων ράβδων ουρανίου και η ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή διάσπαση.

Παραμένει πάντως αδιευκρίνιστο αν τελικά έχει καταστραφεί το προστατευτικό κέλυφος των αντιδραστήρων, που προστατεύει από τη διαρροή ραδιενεργού υλικού, ή αν η έκλυση ραδιενέργειας μέχρι τώρα οφείλεται στους ραδιενεργούς ατμούς που εκτονώθηκαν στην ατμόσφαιρα.

Πάντως η πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που ζουν στην  Ιαπωνία να μην πλησιάζουν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων την περιοχή της Φουκουσίμα. Η ομάδα της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας που είχε σταλεί για να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης στη σεισμόπληκτη Ιαπωνία, εγκατέλειψε σήμερα το Σεντάι και αναδιπλώθηκε 350 χλμ βορειότερα, εξαιτίας «της τρέχουσας πυρηνικής κατάστασης και της  αδιενέργειας», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Επικαλούμε «τα προληπτικά μέτρα», το ανακοινωθέν της διεύθυνσης Ασφαλείας του γαλλικού υπουργείου τονίζει ως η ομάδα «εγκατέλειψε τη διμοιρία της περί τις 20.00, ώρα Ελλάδος, για να μεταβεί στην περιοχή της Μισάουα, 50 χλμ βορειότερα του Σεντάι».

«Ενόψει της τρέχουσας πυρηνικής κατάστασης και της ραδιενέργειας και στις δυσκολίες της επιχείρησης, που δεν αθιστούν ευχερή τον εντοπισμό ζώντων θυμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν αποφάσισε να μεταβεί σε  ασφαλή τοποθεσία το γαλλικό απόσπασμα», τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Image
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ραδιενεργός πτήση μελλοθανάτων – Μεγάλα παλληκάρια οι 50 εργαζόμενοι εντός τού πυρηνικού εργοστασίου, καθώς και οι αεροπόροι που κάνουν ρίψεις θαλασσινού νερού στους αντιδραστήρες – Αξίζουν τον σεβασμό ολοκλήρου τής Ανθρωπότητος !

Τις τελευταίες ώρες, πραγματικά ηρωικοί χειριστές του ιαπωνικού Στρατού, πετούν τα ελικόπτερα CH-47 Chinnok, πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σε μία ραδιενεργή κόλαση, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων. Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν 4 φορές με 7,5 τόνους θαλασσινού νερού το πρωί της Πέμπτης τον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 του σταθμού της Φουκουσίμα.
 

Ενώ αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ώστε να προστατευθούν από την υπερέκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία των πληρωμάτων τους η κλιμάκωση των ποσοστών ραδιενεργού ακτινοβολίας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην αναβολή της απόσυρσής τους.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καπνός από την φωτιά στην υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων, εκλύει αρκετά μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.
Πρακτικά τα πληρώματα των ελικοπτέρων, όπως και οι 50 εργαζόμενοι που έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ως “απώλειες”. Οι πιθανότητες επιβίωσής τους τα επόμενα δέκα χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης του κάθενός είναι λιγότερες από 30%…
Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε την ηρωική προσπάθεια των Σοβιετικών συναδέλφων τους πριν ακριβώς από 25 χρόνια και την τραγική κατάληξη ενός από αυτά τα ελικόπτερα (Mil Mi-8) στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς και πάκτωσης με τσιμέντο του πυρηνικού αντιδραστήρα. Τα επόμενα χρόνια δεν επέζησε κανένα μέλος από τα πληρώματα των ελικοπτέρων.

ἐσχάτη γραμμή ἀνασχέσεως

(Visited 10 times, 1 visits today)
Leave a Reply