Εἰσαγωγή μεταναστῶν= κατάργησις ἐργασιακῶν κεκτημένων.

Εἴπαμε, σήμερα μὲ ἔπιασε τὸ ἀριστερίστικό μου. Βέβαια βοήθησε κι ὁ φίλος Περικλῆς ἀρκετά, θὰ ἔλεγα, γιατί ἐγώ ἀπό μόνη μου, ὅλα αὐτὰ τὰ «μανιφέστα» τὰ διαβάζω μὲ μεγάλο κόπο! Πάντως ὅ,τι μαθαίνῃς, καλό εἶναι!!!

Προσωπικῶς θὰ ἐκτυπώσω τὸ ἀρθρίδιο καὶ θὰ τὸ διακινήσω σὲ φίλους μου ἀριστερούς, ποὺ ἐπιμένουν σὲ ….κόμματα! Ἀντιθέτως, τοὺς παραδοσιακούς ἀριστερούς φίλους μου, ποὺ ἐκτιμῶ βαθύτατα, δὲν χρειάζεται νὰ τοὺς ἐνημερώσω… Τὰ γνωρίζουν! Γιὰ ἐτοῦτο κι ἔχουν ἀποχωρήσει ἀπὸ κάθε κομματικό μαντρί!

Φιλονόη.

ΚΑΡΛ ΧΑΙΝΡΙΧ ΜΑΡΞ : Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ…!!!

Σε μία εποχή που η λαθρομεταναστευση αποτελεί και θέμα αλλά και πρόβλημα στην ταλαιπωρούμενη από πολλά προβλήματα Ελλάδα, πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να μάθουμε
τη θέση του Μαρξ περί του συγκεκριμένου θέματος :


• Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.


• Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο.
Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.• Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της.
Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία..
• Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.

• Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.• Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.


Ερωτημα λοιπόν αποτελεί το για ποιό λόγο κάποια “Αριστερά” κόμματα υποστηρίζουν τη συλλήβδην νομιμοποίηση των μεταναστών, αντίθετα στις “διδαχές” του Μαρξ.

(tsipiraskostas)…

 

(Visited 22 times, 1 visits today)
Leave a Reply