Διανοούμενες πόρνες!

Μία ὁμολογία τοῦ Τζόν Σουίντον, κατά τὴν τελετή ἀποχαιρετισμοῦ του ἀπό τοὺς συναδέλφους του, ἦταν μία στιγμή εἰλικρινίας γιὰ ὅλους τοὺς χρόνους ποὺ πέρασε ὡς δημοσιογρᾶφος. Ἡ μοναδική του!

Στὴν Ἑλλάδα φυσικά μὴν περιμένουμε νὰ φθάσῃ ΠΟΤΕ καὶ γιὰ ΚΑΝΕΝΑΝδημοσιογρᾶφο μία τέτοια στιγμή. Διότι ΠΟΤΕ δὲν συνταξιοδοτοῦνται αὐτοί. Ἔως τό τέλος τους, «πληρώνουν» ἐπιταγές καὶ  ἀμοίβονται ἀναλόγως.

Σῆμα.

Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!

“Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια”

O Τζον Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.

Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, και ο Σουϊντον διέκοψε και συμπλήρωσε :

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.
Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε …

να…. γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο..
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο..Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.

πηγή: μήνυμα καὶ UDemand

(Visited 27 times, 1 visits today)
Leave a Reply