Ὅταν αἰσθάνεσαι «Τοῦρκος», λεφτὰ ὑπάρχουν!

Όταν περικόπτονται κονδύλια από την Παιδεία, όταν περικόπτονται κονδύλια από την Υγεία, όταν πετσοκόβονται οι δαπάνες για τον Ελληνικό Πολιτισμό, όταν πετσοκόβεται το εισόδημα του Έλληνα, όταν οι Δήμοι αδυνατούν να καταβάλλουν δεδουλευμένα, όταν η Τρόϊκα ζητά να περικοπούν κατά 30% οι δαπάνες του στρατιωτικού προσωπικού υποβαθμίζοντας την άμυντική ικανότητα της χώρας,  το “Ελληνικό” Υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει 4.000.000 ευρώ για επισκευές  μουσουλμανικού τζαμιού στο Διδυμότειχο. Βεβαίως τοΤζαμί αποτελεί  πολιτιστικό θησαυρό, βεβαίως υπάρχουν πολλοί βάσιμοι λόγοι που πρέπει να διατεθεί το ποσό, υπάρχει όμως μόνον ένας λόγος που δεν πρέπει να διατεθεί το ποσό τώρα: η ευθύνη των Κυβερνώντων απέναντι στους δοκιμαζόμενους από την ανέχεια, που είναι και αισθάνονται Έλληνες.

Ιωάννης Δέμος

Λεφτά υπάρχουν… για την επισκευή ανενεργών μουσουλμανικών τζαμιών!

Όπως αναφέρει η μειονοτική εφημερίδα Μπιρλίκ σε δημοσίευμα της το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να ξεκινήσει το έργο για την επισκευή του ιστορικού τζαμιού του Σουλτάνου Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.

Το συνολικό ποσό για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο Τζαμί φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ που αποτελεί το μεγαλύτερο σε κόστος έργο του ΕΣΠΑ στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Τα έξοδα για την επισκευή του τζαμιού θα διατεθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για τις εργασίες θα υπογραφεί και συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την σχολή μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου και τον δήμο Διδυμοτείχου.
Από όσο είναι γνωστό το συγκεκριμένο Τζαμί δεν είναι σε λειτουργία. Αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου, αλλά η χρονική συγκυρία της έναρξης των εργασιών επισκευής προκαλεί ερωτηματικά, όταν οι χαμηλοσυνταξιούχοι κάτοικοι του ακριτικού Διδυμότειχου, που πιθανόν να ζούν και δίπλα στο Τζαμί, δεν είχαν αρκετά χρήματα για την θέρμανση τους αυτό το χειμώνα.
Τελικά σε αυτή την χώρα λεφτά όντως υπάρχουν, αλλά χάνονται στους δαιδαλώδεις διαδρόμους των λανθασμένων προτεραιοτήτων του ελληνικού κράτους. Αυτά για να γνωρίζουμε γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια εκεί που τα χρήματα θα έκαναν τη διαφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών ή πιθανώς θα έσωζαν τη ζωή ενός αστυνομικού, ενός πυροσβέστη, ενός πολίτη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18399&Itemid=160

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply