Ποιοί κόπτονται γιὰ τὴν ἀνεξαρτησία τῆς Κρήτης;

Στὴν ἀρχὴ εἴχαμε ἕνα καλλικρατικό σχέδιο δήμων, ποὺ ὁδηγοῦσε τὴν σκέψι μας σὲ περίεργα μονοπάτια. Κάπου ἐκεῖ ἔπιασαν νὰ ἀκούγονται κάτι περίεργες φωνὲς γιὰ μίαν ἀνεξάρτητη Κρήτη. Καὶ παραλλήλως, διάφορες, ἀκόμη πιό περίεργες κινήσεις σελίδων, ποὺ ἔπιασαν νὰ ἐμφανίζουν τὴν σημαία τῆς ἀνεξαρτήτου Κρήτης.

Λίγο ἐνωρίτερα,  ἔπιασαν κάπου κάπου νὰ ἐμφανίζονται κάποιες σημαῖες σὲ δημοσίους χώρους. Κάποιοι πολίτες, ἀγνώστου σὲ ἐμένα καταγωγῆς, ἅπλωναν κάτι περίεργα συνθήματα, καθαρὰ ποδοσφαιρικά, ποὺ παρουσίαζαν μίαν ἀνεξάρτητη Κρήτη. Μετὰ σὲ διεθνῆ διοργάνωσι, ἐμφανίστηκε πλέον ἡ σημαία τῆς ἀνεξαρτήτου Κρήτης, ὄχι ὄμως κάπου μακρυά. Ἐδῶ, στὴν γειτονιά μας. Στὴν Κορσική.

Πρὸ μερικῶν μηνῶν, ἕνα ταινιάκι ἀπὸ τὴν ΒΟΝΤΑΦΩΝ, τὸ ὁποῖον, κάπου ἐκεῖ πίσω στὸ βᾶθος, παρουσίαζε μίαν περίεργη σημαία. Κάποιοι φωνάξαμε, κάποιοι γράψαμε στὴν ἑταιρεία, κάποιοι τηλεφωνήσαμε… καὶ μετὰ ἀπὸ δύο ἡμέρες, τὸ ταινιάκι ἄλλαξε! Λίγο! Τόσο ὅσο νὰ …χαθῇ ἡ περίεργη σημαία!

Παραλλήλως, διάφοροι σκοπιανολᾶγνοι καὶ σοροχρηματοδοτούμενοι, παρουσιάζουν ὅλο καὶ πιό συχνὰ, τὰ «δίκαια» αἰτήματα τῶν Κρητικῶν γιὰ ἀνεξάρτητη Κρήτη.

Αὐτὴν τὴν περίοδο, ἐμφανίζονται κάποιες ὁμάδες, σὲ σελίδα κοινωνικῆς δικτυώσεως, ποὺ ὑμνοῦν τὴν ἀνεξάρτητη Κρήτη.

Τώρα μαθαίνω πώς ἀκόμη κι ὁ Καρχιμάκης (βουλευτὴς τοῦ μΠΑτΣΟΚ) ἦταν μέλος σὲ κάποιαν ἀπὸ αὐτὲς τὶς ὁμάδες. Μάλλιστα, πρόλαβε καὶ αὐτοδιεγράφη… Λόγῳ κραξίματος φαντάζομαι….

Κι ἐρωτῶ, καλὰ οἱ σκοπιανολᾶγνοι, οἱ τουρκολᾶγνοι, οἱ σοροχρηματοδοτούμενοι… Αὐτὸς ὁ Καρχιμάκης, τί ἀπό ὅλα αὐτά εἶναι;  Καὶ σὲ ποιάν ἀνεξάρτητη Κρήτη ἀποσκοπεῖ;  Κι ἐὰν δεκτῶ πὼς ἔγινε κάποιο «λᾶθος» ἀπὸ τὸν διαχειριστή του, τότε ὁ διαχειριστὴς μὲ ποιὰ κριτήρια παραμένει διαχειριστής; Καὶ τί ῥόλους παίζει; Καὶ ποῦ ἀποσκοπεῖ; Κι αὐτὸς σὲ ἀνεξαρτησία τῆς Κρήτης; Τὴν καταγωγή του τὴν ξέρουμε; Τοὺς χρηματοδότες του;

Γιὰ νὰ μαζευόμαστε λίγο…. Γιατὶ κάποιοι νομίζουν πὼς καβάλησαν τὸν γάιδαρο καὶ κουνοῦν καὶ τὰ πόδια… Γιὰ νὰ σοβαρευόμαστε παρακαλῶ…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἀλήθεια, τούς Κρητικούς τούς ῥωτήσατε; Ὄχι αὐτοὺς σὰν τὸν διαχειριστή. Τοὺς ἄλλους. Τοὺς πραγματικούς Κρητικούς…

Παραθέτω ἕνα ἄρθρο ἀπὸ τὴν σελίδα Ὁ τῆς κοινωνίας Ὠτακουστής, ποὺ παρουσιάζει ἀναλυτικότερα τὸ θέμα.

Κρητική ΠολιτείαΤο τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια κίνηση εντός και εκτός Κρήτης σχετικά με το θέμα της λεγόμενης «Κρητικής Πολιτείας» και την εκ νέου εγκαθίδρυσή της.
Για να εξηγήσω τι είναι η Κρητική Πολιτεία: ήταν το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην Κρήτη μετά την Κρητική Επανάσταση του 1896 (Συνθήκη Βερολίνου) όταν κατάφερε να αποκοπεί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την προστασία βεβαίως των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία κλπ). Με την Ελλάδα ενώθηκε επισήμως τον Μάιο του 1913, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Λονδίνου, οπότε και έπαψε να υφίσταται ως ανεξάρτητο κράτος.Ως ανεξάρτητο κράτος είχε και δική του σημαία, η οποία συνδυάζει το ελληνικό εθνόσημο με το τούρκικο στοιχείο. Πρόκειται για μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822: λευκός σταυρός που χώριζε τη σημαία σε τέσσερα τετράγωνα από τα οποία τα τρία ήταν κυανά, ενώ το τέταρτο, το πάνω προς το μέρος του κονταριού, ήταν κόκκινο μ’ ένα λευκό άστρο στο κέντρο του, σύμβολο της επικυριαρχίας του Σουλτάνου.Τα τελευταία χρόνια, αλλά πολύ πιο έντονα τους τελευταίους μήνες γίνεται αισθητή αυτή η προπαγάνδα, για την εκ νέου εγκαθίδρυση της Κρητικής Πολιτείας, με λίγα λόγια, διαπιστώνεται μια κινητικότητα από ορισμένους αφανείς πολίτες – εντός και εκτός νησιού – υπέρ της ανεξαρτησίας της Κρήτης από την Ελλάδα και τη συγκρότηση νέου ανεξάρτητου Κράτους, όπως ήταν τότε η Κρητική Πολιτεία.Η κινητικότητα αυτή στηρίζεται στην ψευδή φήμη ότι με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ένταξη της Κρήτης στην Ελλάδα, δηλ το 2012, θα υπάρξει δημοψήφισμα στο νησί ώστε να αποφασίσουν οι κρητικοί αν επιθυμούν να παραμείνουν στο ελληνικό κράτος ή να ανεξαρτητοποιηθούν.Τα «κρούσματα» της προπαγάνδας αυτής το τελευταίο διάστημα είναι τα εξής:1ο.-Σε τελικό τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος κάποιοι (?) ανάρτησαν στις κερκίδες του γηπέδου τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας (1896-1913) και απάνω της είχαν γράψει «Ανεξαρτησία 2012», αφού τότε συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την ένταξη της Κρήτης στην Ελλάδα. Μετά από την επέμβαση της αστυνομίας την κατέβασαν.

2ο δύο ή τρεις μέρες μετά από αυτό το περιστατικό, τα παιδιά ενός σχολείου από ένα χωριό του Ηρακλείου, επισκέφτηκαν τη Βουλή στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, και ορισμένα από τα παιδιά φορούσαν μπλουζάκια τα οποία έφεραν τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Τα εντόπισε ένας βουλευτής Ηρακλείου και συζήτησε μαζί τους για το θέμα αυτό. Τι να πούνε όμως τα παιδιά.. δεν ήξεραν καν τι σημαίνει αυτή η σημαία..

3ο το θέμα -δυστυχώς -έχει και συνέχεια, νέο κρούσμα λοιπόν.. όχι σε γήπεδο, όχι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά στη Γαλλία στα πλαίσια των Αγώνων των Ευρωπαϊκών Νήσων που διοργανώνονται στην Κορσική.Παραθέτω ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη» www.cretetv.gr

<<Σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας κινδύνευσε να εξελιχθεί η διοργάνωση των Αγώνων των Νησιών, που φέτος πραγματοποιούνται στην Κορσική. Με την άφιξη, στο αεροδρόμιο της διοργανώτριας νήσου, η κρητική αποστολή ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη, τέτοια που σε κλάσματα δευτερολέπτου πήραν “φωτιά” τα τηλέφωνα, ενεπλάκησαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Ελλάδας, ενώ ακολούθησαν διαβήματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας, με την κρητική αντιπροσωπία να απειλεί να αποχωρήσει από τους αγώνες.oι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που διένειμαν στις αποστολές των νησιών που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες εμφανίζουν την Κρήτη ως ανεξάρτητη, με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας, σε αντίθεση με τη συμμετοχή της Κέρκυρας που συμβολίζεται κανονικά με τη σημαία της Ελλάδας. Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας απεικονίζεται πάνω από την Κρήτη και στην κεντρική ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ενώ το ίδιο σκηνικό είχε προγραμματιστεί και στην τελετή έναρξης των αγώνων.

Το διάβημα του Περιφερειάρχη Τσόκα

Η πρώτη απάντηση από ελληνικής πλευράς ήρθε από το γραφείο του περιφερειάρχη, το οποίο έστειλε διάβημα προς τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, κ. Santoni, απαιτώντας να γίνουν άμεσα οι επιβεβλημένες διορθωτικές ενέργειες γι’ αυτό το τουλάχιστον ατόπημα.
Στην επιστολή-διάβημα του περιφερειάρχη αναφέρονταν τα εξής: «Κατά την άφιξη της κρητικής αποστολής στην Κορσική για τη συμμετοχή της στους Αγώνες των Νησιών “Κορσική 2007”, διαπιστώθηκε ότι τόσο στα φυλλάδια όπου παρουσιάζονται τα νησιά που συμμετέχουν, όσο και στο χώρο της τελετής έναρξης, υπάρχει αναρτημένη για την Κρήτη άσχετη με το νησί σημαία.
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εκπροσωπείται από το επίσημο σύμβολο του ελληνικού κράτους, την ελληνική σημαία.
Θεωρούμε ότι η ενέργειά σας να χρησιμοποιήσετε αυτοβούλως σημαία άσχετη με το νησί, αντί της ελληνικής που εκπροσωπεί όλο το ελληνικό έθνος, αποτελεί ατυχές γεγονός και σίγουρα πρόκειται περί λάθους. Από την άλλη πλευρά, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε κάτω από σημαία άλλη από αυτήν της ελληνικής επικράτειας.
Θα παρακαλούσαμε έως τις 3 το μεσημέρι, τοπική ώρα Γαλλίας, να έχετε αποσύρει όλα τα φυλλάδια στα οποία η Κρήτη δεν αντιπροσωπεύεται από την ελληνική σημαία, καθώς επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων, στο χώρο της τελετής έναρξης και στους αγωνιστικούς χώρους, για την Κρήτη, να υπάρχει το εθνικό μας σύμβολο, η ελληνική σημαία και μόνο.
Μετά τις προαναφερόμενες ενέργειες, θα παρακαλούσαμε στα πλαίσια του εφικτού να αναφερθείτε δημόσια κατά την τελετή έναρξης στο ατυχές συμβάν και να ενημερώσετε τους παρευρισκόμενους σχετικά. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα ανωτέρω, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουμε από τους αγώνες».

και ερωτώ εγώ…Τα σύμβολα και οι σημαίες που χρησιμοποιήθηκαν στα site και στα φυλλάδια μπορούν εύκολα να εκληφθούν ως λάθος αφού βρίθει το internet από τέτοια σύμβολα που έχουν μόνο ιστορική αξία.
Αλλά για τη σημαία στον ιστό; Πώς βρέθηκε αυτό το πανί στα χέρια των διοργανωτών; Για αυτό ο κ.Σαντονί δεν έδωσε καμία απάντηση, καμία εξήγηση.

Οι φήμες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι κρητικοί επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό αλλά και διάφορα άτομα που εξυπηρετούν τούρκικα συμφέροντα. Ειλικρινά δεν κατανοώ το λόγο, αφού μια ενδεχόμενη αποκοπή – ανεξαρτησία από την Ελλάδα θα αποδυναμώσει την Κρήτη, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά.. και θα γίνουμε νόστιμος μεζές για την «γείτονα» χώρα Τουρκία.. ή το Creta Loux island resort

Ὁ τῆς κοινωνίας Ὠτακουστής


Τέλος, τό θέμα ἀπό τότε ποὺ συντάχθηκε τὸ παραπάνω ἄρθρο, ἔχει σαφῶς προχωρήσει. Στὸ ebay πωλοῦν σημαῖες τῆς ἀνεξαρτήτου Κρήτης πρὸς 9,90 εὐρῶ. Γιὰ νὰ δοῦμε:

 

Σημαίες της “Ανεξάρτητης Κρήτης” πωλούνται πλέον στα καταστήματα.‏..

 

Η σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης κυματίζει πλέον στις Βιτρίνες των Διεθνών Ηλεκτρονικών Καταστημάτων.
Εάν κάνετε κλίκ πάνω στην εικόνα θα δείτε την ιστοσελίδα Γερμανικού ηλεκτρονικού καταστήματος το οποίο πουλά την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης.
Είναι σίγουρο οτι η παρούσα ενέργεια έχει ως απώτερο σκοπό την προέκταση της προπαγάνδας που ξεκίνησαν απο το διαφημιστικό της SPOT της Vodafon . Η διαδικτυακή Διεύθυνση του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι….
http://cgi.ebay.de/Kreta-Insel-Griechenland-Fahne-Flagge-Grosse-1-50×0-90-/220557661932?pt=Flaggen&hash=item335a42d6ec#ht_1537wt_982
Η Τιμή Πώλησης ανέρχεται στην φιλική τιμή των 9,90€ μετά τα μεταφορικά από Γερμανία. Η τιμή είναι πολύ δελεαστική γεγονός που αποδεικνύει την συγχρηματοδότηση της παραγωγής.
Όπως καταλαβαίνεται ένα Εργοστάσιο παραγωγής σημαιών δεν θα παρήγαγε προϊόν χωρίς να εξασφαλίσει το ελάχιστο κέρδος απο μια παρτίδα παραγωγής. Και μια παρτίδα παραγωγής δεν μπορεί να είναι μικρότερη απο χιλια κομμάτια ώστε μια σημαία να έρχεται στην τιμή των 9,90€.
Η δνση του εργοστασίου παραγωγής δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να παράξει προϊόν χωρίς να έχει διασφαλίσει την πώληση της παρτίδας εαν δεν είχε λάβει την σχετική χρηματοδότηση.
Ποιός είναι λοιπόν ο χρηματοδότης αυτής της προπαγάνδας;

πηγή press gr

Σχετικά θέματα:

Τὰ «λουλούδια» μας ἀπὸ τὴν Κρήτη!

Τὰ «Κρητικὰ» καθοδηγητικὰ πορτοφόλια!


(Visited 122 times, 1 visits today)
13 thoughts on “Ποιοί κόπτονται γιὰ τὴν ἀνεξαρτησία τῆς Κρήτης;

  1. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ; http://www.skyexpress.gr/overview.asp
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ) ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΗΝ 2η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΕΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ, ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ -ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ.
    Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβ.: Κυβ. Μιλτιαδης Τσαγκαράκης
    Αντιπρόεδρος και Τεχνικός Δ/ντής: Γεώργιος Μαυραντωνάκης

  2. Υπάρχει μήπως και κάποια κίνηση επιστροφής των τουρκοκρητικών (των απογόνων τους); Λογικά αυτό θα ήταν το επόμενο στάδιο. Να τοποθετηθούν και εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα-Τουρκία-Η.Π.Α.). Στη συνέχεια η Τούρκοι θα κάνουν επέμβαση για να προστατευθεί το μουσουλμανικό στοιχείο, ακολουθεί η διχοτόμηση και δημιουργείται το “κρητικό” πρόβλημα που θα στοιχειώνει την Μεσόγειο για αιώνες. Σενάριο; Ας αναρωτηθούν τα “κοπέλια” που παίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια πόσο πιθανό θα ήταν αυτό το σενάριο σε περίπτωση που η ιστορία δεν είχε την εξέλιξη αυτή που γνωρίζουμε.
    Αν δηλαδή δεν είχε προηγηθεί η ένωη της Κρήτης με την Ελλάδα, δεν είχε γίνει η ανταλλαγή πληθυσμών μετά τη μικρασιατική καταστροφή και δεν είχε χυθεί τόσο αίμα για την ένωση με την Ελλάδα. Αυτοί που ονειρεύονται ανεξαρτησία με τουρκική επικυριαρχία (αυτό δείχνει άλλωστε το κόκκινο αστέρι) ας κοιτάξουν λίγο ανατολικότερα …ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!! και θα καταλάβουν τι εννοώ!

Leave a Reply