Ὅταν ἡ ἐπιστήμη «διαψεύδεται» ἀπὸ τὴν παραπληροφορία.

Κάνοντας κλικ στο πιο κάτω βιντεάκι  θα δείτε δύο διαπρεπείς ξένους καθηγητές να ανασκευάζουν με επιστημονικά επιχειρήματα τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών ότι είναι Μακεδόνες και ότι τα Σκόπια είναι η αρχαία Μακεδονία. Αφετηρία των καθηγητών αυτών είναι η διαπίστωση ότι τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη υπάρχουν σήμερα ολοένα και περισσότερα άτομα, ανάμεσά τους και φοιτητές, που θεωρούν τον Μ. Αλέξανδρο ως Σκοπιανό.

Ο Stephen  G. Miller είναι αμερικανός, ομότιμος καθηγητής της αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, ανασκαφέας και αναστηλωτής του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας, στον οποίο έχει ανεγείρει μουσείο με τη συνδρομή αμερικανών και ομογενών στην Αμερική χρηματοδοτών. Ο Paul Cartledge είναι βρετανός, καθηγητής του ελληνικού πολιτισμού στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ο μεγαλύτερος εν ζωή ιστορικός της αρχαίας Σπάρτης. Και οι δύο ηγούνται της κίνησης για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και έχουν παρασημοφορηθεί για τη συνολική  προσφορά τους από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αγγελική Πετροπούλου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη ΕΛΠ

Ἐὰν τὸ θέμα ἦταν ἐπιστημονικό, συνομιλούσαν μὲ ἐπιστήμονες καὶ εἶχαν νὰ ἀντιμετωπίσουν κάποιους ποὺ θέλουν νὰ μάθουν, τὰ πράγματα θὰ ἦταν ξεκάθαρα κι ἁπλᾶ.

Ὅμως αὐτὴν τὴν στιγμὴ δὲν ἐνδιαφέρει ἡ ἱστορικὴ ἀλήθεια ἀλλὰ ἡ καταγραφὴ ἑνὸς ἀνυπάρκτου λαοῦ πρὸς χρήσιν αὐτοῦ ὡς μοχλοῦ πιέσεως στὴν χερσόνησο τοῦ Αἵμου. Ἡ ὁποία, τελικῶς εἶναι, ὅπως λέει καὶ τὸ ὄνομά της, εἶναι μία χερσόνησος ποὺ ἔχει ποτιστεῖ ἀπὸ αἷμα… Αἵμα ποιῶν; Γιὰ ποιὸν λόγο;  Ὅσοι ξέρουν, αἰσθάνονται καὶ καταλαβαίνουν, ἀπαντοῦν…

Κρατῆστε τὴν πληροφορία. Θὰ χρειαστῇ.

Φιλονόη.

Εὐχαριστῶ τὸν ἀγαπητό φίλο Γιάννη ποὺ τὸ μοιράστηκε μαζί μου.

(Visited 17 times, 1 visits today)
One thought on “Ὅταν ἡ ἐπιστήμη «διαψεύδεται» ἀπὸ τὴν παραπληροφορία.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὅταν οἱ ἐπιστήμη «διαψεύδεται» ἀπὸ τὴν παραπληροφορία. | αἰέν ἀριστεύειν

Leave a Reply