Τὰ «Κρητικὰ» καθοδηγητικά πορτοφόλια!

Τὰ Κρητικὰ καθοδηγητικὰ πορτοφόλια

Ἀναζητῶντας πληροφορίες γιὰ ὅλα αὐτὰ ποὺ συμβαίνουν γύρω ἀπὸ τὴν Κρήτη, δίχως ὅμως τὴν ἔγκρισι ἢ τὴν ἐνημέρωσι τῶν περισσοτέρων Κρητικῶν, ἔπεσα σὲ κάποιες πολύ ἐνδιαφέρουσες σημειώσεις, ποὺ ἀνήρτησε τὸ Ἴχνος. Τὰ διάβασα μὲ πολύ μεγάλη προσοχή. Οἱ κατηγορίες εἶναι πλέον ξεκάθαρες κι ἐπώνυμες.

Μίαν μικρή ἔνστασι ἔχω μόνον. Ὁ Βαρδινογιάννης, γνωρίζοντας τὰ ἔργα τῆς οἰκογενείας του καὶ τὶς πράξεις του, θὰ ἔλεγα πὼς δὲν εἶναι δυνατόν νὰ εἶναι μόνος του σὲ αὐτὰ τὰ παιχνίδια. Ὄχι γιατί δὲν ἔχει τὸ χρῆμα ἢ τὴν δύναμι. Ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε, λίγο νὰ ξέρῃς ἀπὸ Κρήτη, ἀναγνωρίζεις τὸ μέγεθος τοῦ ὀνόματος καὶ τὴν βαρύτητά του. Ἡ Κρήτη σέβεται τὴν οἰκογένεια τῶν Βαρδινογιάννηδων καὶ τὴν τιμᾶ. Ἀλλὰ τὴν τιμᾶ ὅσο ἡ οἰκογένεια τιμᾶ τὴν Κρήτη. Ἐὰν οἱ Κρητικοὶ αἰσθανθοῦν πὼς ἔπαψε νὰ συμβαίνῃ κάτι τέτοιο, δὲν ξέρω γιὰ πόσον καιρό ἀκόμη θὰ μποροῦν νὰ λύνουν καὶ νὰ δένουν στὴ Μεγαλόνησο.

Τὸ γεγονός πὼς ἕνα ὁλόκληρο νησὶ ἐξαρτᾶται, σὲ πολύ μεγάλο βαθμὸ, ἀπὸ τὶς ἐμπορικὲς δραστηριότητες τῆς οἰκογενείας αὐτῆς, δὲν σημαίνει πὼς ἔχασαν καὶ τὴν συνείδησι ἢ τὴν ταυτότητά τους οἱ Κρητικοί. Προσωπικὴ ἄποψις φυσικὰ, ποὺ βασίζεται μόνον στὴν προσωπικὴ ἐπαφὴ μὲ τὸ νησί.

Ἐὰν λοιπὸν ἡ οἰκογένεια Βαρδινογιάννη ἀπεφάσισε νὰ δράσῃ ὑπὲρ τῆς «Κρητικῆς ἀνεξαρτησίας», ὅσο ἐξαρτημένοι κι ἐὰν εἶναι οἱ «κολίγοι» τους, νὰ εἶναι σίγουροι πὼς θὰ τὰ βροῦν κάπως δύσκολα. Διότι «κολίγοι» «κολίγοι»… Ἀλλὰ καὶ οἱ «κολίγοι» κάποιαν στιγμὴ φτιάχνουν κάτι ὠραῖα Κιλελέρια…

Ἀπὸ τὴν ἄλλην μεριά, ἡ παρουσία τῆς οἰκογενείας Μητσοτάκη,ὡς ὑποκινούσης νήματα, δὲν εἶναι νὰ παραμένῃ ἀδιάφορη. Μὴν ξεχνᾶμε τὶς δράσεις τῆς θυγατρός, μὲ τὴν ἵδρυσι τοῦ κόμματός της, μὲ τὴν στήριξι στὰ καλλικρατικὰ σχέδια καὶ στὰ περὶ μνημονίου,  καὶ  τὶς διάφορες καὶ περίεργες δηλώσεις ποὺ κατὰ καιροὺς ἐκστομίζει! (Προσωπικῶς πιστεύω, πὼς ἀκόμη καὶ τὸ καλλικρατικὸ σχέδιον, εἶναι ἕνα σχέδιον διαμελισμοῦ τῆς χώρας, τὸ ὁποῖον θὰ ἐμφανίσῃ σταδιακῶς ἀλλὰ ξεκάθαρα τὰ ἀποτελέσματα τῶν ἀπὸ πολλῶν ἐτῶν σχεδίων κάποιων ἀνθελληνικῶν κέντρων. Ἀποτελέσματά του ἤδη ἀναγνωρίζονται στὴν Θράκη καὶ στὴν Ἤπειρο.)

Τέλος, ἐὰν θέλουμε νὰ παραμένουμε ἔντιμοι καὶ εἰλικρινεῖς, θὰ πρέπῃ νὰ ἀναγνωρίσουμε  ὅτι οὐδεῖς ἐκ τῶν πολιτικῶν μας δὲν διαθέτει «καθαρὰ» χέρια. Ὅλοι, ἄλλος λιγότερο κι ἄλλος περισσότερο, «ὀφείλουν» κάτι κάπου. Ἡ «ἐξόφλησις» τῶν δικῶν τους «δανεικῶν»,  εἶναι πλέον ἐθνικό μας θέμα. Διότι, οὐδεῖς ἐξ αὐτῶν θὰ πληρώσῃ ἀπὸ τὴν τσέπη του. Τὸ «χρέος τους», ὅπως συνηθίζουν ὅλοι, μετατίθεται στὰ  «δημόσια ταμεῖα». Καὶ δὲν ἔχει καμμίαν σημασία γιὰ αὐτοὺς ἐὰν αὐτὰ τὰ «δημόσια ταμεῖα» θὰ πρέπῃ νὰ ἐξοφληθοῦν μὲ ἐθνικὲς παραχωρήσεις.

Προτείνω ἀνάγνωσι καὶ διατήρησι τοῦ παρακάτω κειμένου σὲ κάποιο ἀρχεῖο. Συντόμως θὰ προστεθοῦν κι ἄλλες πληροφορίες ποὺ θὰ διαφωτίσουν ἀκόμη περισσότερο τὸ θολό σκηνικό ποὺ πᾶνε νὰ στήσουν


Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἐλπίζω μόνον νὰ μὴν ἀποδεικτῇ  συντόμως, πὼς πίσω ἀπὸ ὅσα «κτίζονται» ὑπογείως κατὰ τοῦ ἔθνους, κρύβεται κάποια ἰσραηλινὴ ἢ τουρκικὴ παράνοια!

Ρε «καπετάν» Γιώργη, βάλθηκες να χαλάσεις την υστεροφημία σου;

Γιατί η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλει Αυτόνομη Κρήτη ;Είναι δικό της επιχειρηματικό σχέδιο ή κοινό project με άλλα νέο-οθωμανικά συμφέροντα; Ο «Καπετάν» Γιώργης Βαρδινογιάννης, έριξε χθες το σύνθημα. «Εμπρός για αυτόνομη Κρήτη». Μιλούσε στην κοπή της Βασιλόπιτας της Παγκρήτιας Ένωσης
Επί του Ελυρου που παραχώρησε ο Γιάννης του Σήφη. Άκουγαν τα παιδιά του Μητσοτάκη. Η πρωτοβουλία του «Καπετάν» Γιώργη λέει πολλά ενόψει και της δημιουργίας των 13 ομόσπονδων κρατιδίων με τον Χάλια-Κράτη, και του πιθανού δημοψηφίσματος
Για την τύχη της Κρήτης το 2012 λόγω της λήξης της συνθήκης του 1911 που ίσχυε για 100 χρόνια. ( Βλέπε: Ανεξαρτησία της Κρήτης, Κρητική Πολιτεία και Κρητική σημαία – Θρυαλλίδα, προβοκάτσια, ή φούσκα;
Kαι Η νεοοθωμανική Ψωρο-ελίτ διαμελίζει την Ελλάδα)
Δεν φτάνει που ο Μητσοτάκης κατάντησε τους κρητικούς με το..Εφετείο και τα ΚΤΕΛ να γίνουν οι Βροντάκηδες με τους Φουρτουνάκηδες, τώρα έχουμε και τον «Καπετάν» Γιώργη που αν δεν υπήρχε η χούντα να τους δώσει χαριστικά τους καλούς λιμένες, τα χαριστικά συμβόλαια του εφοδιασμού του έκτου στόλου, και το εμπάργκο στην Αφρική, θα φύλαγε φιστικιές στο χωριό του, να έχει το απύθμενο θράσος να πατρονάρει την αυτονομία. Ένας Θεός ξέρει πώς θα ήταν σήμερα η Κρήτη, αν δεν είχε ενωθεί με την Ελλάδα. Από τις επιρροές εκείνης της περιόδου το κακό είναι όμως ότι υπάρχουν και σήμερα τα κατάλοιπα των “βαρονιών” στην Κρήτη.
Πρώην Χαφιέδες και συνεργάτες ξένων δυνάμεων είναι οι περισσότερες από τις κυρίαρχες κρητικές οικογένειες, οι οποίες λειτουργούν εις βάρος όλων των Κρητικών και απομυζούν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στο νησί. Οικογένειες, οι οποίες, για ν’ αποκτήσουν μια “δημοκρατική” μονιμότητα στο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον της Κρήτης, έχουν στο σύνολό τους “κρυφτεί” μέσα στα μεγάλα κόμματα εξουσίας.
Ο Μητσοτάκης και οι “τυχεροί” κουμπάροι του είναι οι βασικοί οπλοφόροι του νησιού. Απέναντί τους εξίσου οπλισμένοι είναι οι άλλοι “βαρόνοι” με τους δικούς τους “τυχερούς”. Όσες είναι οι ξένες δυνάμεις, τόσες είναι και οι “εκλεκτές” τους “μεγαλοοικογένειες” στην Κρήτη. Αυτές οι οικογένειες πρωταγωνίστησαν στον εγκληματικό κομματισμό του κρατικού μηχανισμού. Είναι θέμα επιβίωσης γι’ αυτές μια τέτοια πρακτική.
Είχαν και έχουν ιδιωτικούς “στρατούς” και για να τους ταΐσουν η λύση του κρατικού μισθού ήταν η τελειότερη. Σε κάθε εκλογική διαδικασία οι “βαρόνοι” της Κρήτης διαπραγματεύονται θέσεις για τους “πραιτοριανούς” τους. Η Κρήτη γινόταν “πράσινη” ή “γαλάζια” μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Είναι επί χρόνια πράσινη, γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε τις καλύτερες προσφορές και αυτό συνέφερε και τους υποτιθέμενους γαλάζιους “βαρόνους”. Επί ΠΑΣΟΚ ενισχύθηκαν οι πάντες, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε “οικονομία” στα βολέματα. Με τον τρόπο αυτόν συμμετείχαν στην κεντρική εξουσία, αλλά δεν έχαναν τα “προνόμιά” τους στο νησί. Διόριζαν ανθρώπους τους σε όλη την Ελλάδα, για να εισπράξουν δύναμη στο νησί. Διόριζαν αβέρτα δημοσίους υπαλλήλους, για να βαστούν σε “ομηρία” τις οικογένειές τους στο νησί. Με τον διορισμό τούς “εγκλώβιζαν” στην “αυλή” τους και με τη μετάθεση τους απειλούσαν. Είναι οι πρώτοι και πιο επιτυχημένοι διδάξαντες της υπερκομματικής διαπλοκής.
Αυτές οι οικογένειες με τον τρόπο αυτόν δεν έπαψαν ποτέ να δρουν ανεξέλεγκτα και υπεράνω νόμων. Αυτοί οι “βαρόνοι” αποφασίζουν μέσα στην Κρήτη ποιος θα “προοδεύσει” και ποιος όχι. Ποιοι, για παράδειγμα, έγιναν πλούσιοι από τον δρόμο που συνδέει τα Χανιά με το Ηράκλειο; Οι τυχεροί που μάντεψαν τη χάραξη ή μήπως οι “τυχεροί” οι οποίοι γνώριζαν τον Μητσοτάκη που “χάραζε”; Όλοι αυτοί οι “βαρόνοι” έχουν “τυχερούς” ανθρώπους γύρω τους. Ανθρώπους, οι οποίοι πετυχαίνουν εκεί όπου οι υπόλοιποι Κρητικοί αδυνατούν να πετύχουν. Αυτοί οι πετυχημένοι “τυχεροί” τους στηρίζουν.
Τον σκύλο του να βάλει ο Μητσοτάκης υποψήφιο βουλευτή, θα τον στηρίξουν οι “τυχεροί”. Όπως έκαναν έξαλλου και στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. Οι “τυχεροί”, που, θέλοντας να μονιμοποιήσουν την “τύχη” τους, συνήθως τη σφραγίζουν με μια κουμπαριά. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Μητσοτάκη, γιατί είναι η πλέον αντιπρο¬σω¬πευτική περίπτωση. Ελέω Αμερικανών και Εβραίων είναι ο επικεφαλής του κεντρικού ελληνικού παρακράτους και ο απόλυτος ρυθμιστής του κρητικού παρακράτους. Αυτός ο οποίος παίρνει τη σημαδεμένη “τράπουλα” από την αμερικανική πρεσβεία και μοιράζει “χαρτί” στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Ο πολιτικός παρακρατικός “γενετιστής”, ο οποίος σήμερα φτιάχνει τον “κλώνο” του παρακράτους στην Κρήτη. Αυτός είναι το πλέον επικίνδυνο στοιχείο στην Κρήτη. Γιατί; Γιατί χρωστάει τα πάντα στους προστάτες του.
Ο Μητσοτάκης είναι ό,τι είναι με τις “πλάτες” των ξένων. Αυτοί τον προστάτευσαν, όταν ο ελληνικός λαός ήθελε να τον εξοντώσει για την αποστασία. Αυτοί τον επανέφεραν στη χώρα, όταν κανένας δεν τον ήθελε. Αυτοί τον επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία, όταν οι νεοδημοκράτες τον μισούσαν. Αυτοί τον έκαναν πρωθυπουργό, όταν οι Έλληνες δεν τον ψήφιζαν. Αυτοί του δίνουν ακόμα και σήμερα —που δεν έχει καμία επίσημη ιδιότητα— βήμα στα κανάλια να κάνει διαγγέλματα στον λαό, όταν κανένας πολίτης δεν θέλει να τον ακούσει. Αυτοί ευεργέτησαν την οικογένειά του.
Αυτοί έδωσαν στην κόρη του “καριέρα”. Αυτοί την έκαναν υπουργό εξωτερικών. Αυτοί βοηθάνε τον “ηλεκτροκίνητο” λόγω siemens Κυριάκο να “προοδεύει”. Αν αυτοί οι ξένοι —στους οποίους ο Μητσοτάκης χρωστάει όχι απλά την πρόοδό του, αλλά την ίδια του την ύπαρξη— θέλουν την Κρήτη αυτόνομη, ο Μητσοτάκης τι θα κάνει; Θα “ξυπνήσει” ο πατριώτης μέσα του; Θα τους αρνηθεί την εξυπηρέτηση; Και αν θυμώσουν τα αφεντικά του; Αυτά τα αφεντικά είναι προφανές ότι γνωρίζουν τα πάντα για τον Μητσοτάκη, εφόσον υπό τις δικές τους οδηγίες λειτουργεί.
Μπορούν να τον καταστρέψουν μέσα σε ένα απόγευμα. Έχουν στοιχεία να κλείσουν στη φυλακή όχι μόνον τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και όσους Μητσοτάκηδες ακόμα δεν έχουν γεννηθεί. Τα ανάλογα συμβαίνουν και με κάποιους άλλους μεγαλοπαράγοντες του νησιού. Μεγαλοπαράγοντες, οι οποίοι μεγαλουργούν με ξένες “πλάτες”. Με αυτούς συνεργάζονταν πάντα οι ξένοι πάτρονες της αυτονομίας, και με αυτούς θα συνεχίσουν να συνεργάζονται. Δικοί τους άνθρωποι είναι όλοι αυτοί. Τους προστάτευσαν επί έναν αιώνα και τώρα θέλουν ανταπόδοση. Δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους από αυτούς η ανταπόδοση η οποία θα τους ζητηθεί είναι η ίδια η Κρήτη. Σε διαφορετική περίπτωση, όσα θα ήταν τα ξένα συμφέροντα, τόσες θα ήταν και οι συγκρουόμενες ομάδες.
Πιστεύει κάποιος απλός Κρητικός ότι είναι ίσος με έναν Μητσοτάκη απέναντι στον νόμο; Αν ο Μητσοτάκης βρίσκεται υπεράνω του νόμου ενός σχετικά συγκροτημένου κράτους —όπως είναι η Ελλάδα—, πόσο θα υπερέχει όταν θα γίνει ο ίδιος ο νόμος μιας ανεξάρτητης Κρήτης; Όταν εντός ενός ενιαίου ελληνικού κρατικού πλαισίου αυτές οι οικογένειες δεν σταμάτησαν ποτέ να χτίζουν παρακρατικά “φέουδα”, τι θα έκαναν αν δεν υπήρχε αυτό; Αν αυτοί τολμούν σήμερα και λειτουργούν υπεράνω νόμων, γιατί έτσι το επιβάλει η αθλιότητά τους, τι θα έκαναν αν οι ίδιοι ήταν ο νόμος; Δεν χρειάζεται δηλαδή να έχει κάποιος μυστικές πληροφορίες, για να καταλάβει τι συμβαίνει σήμερα στο παρασκήνιο.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης, για να γνωρίζει τι πρόκειται να επακολουθήσει. Ήδη έχει αρχίσει η δρομολόγηση των πραγμάτων και έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πρωταγωνιστές. Από τώρα λοιπόν το υπογράφουμε ότι ο Μητσοτάκης είναι υπέρ της αυτονομίας της Κρήτης,
Σήμερα η “οικογένεια” χτίζει στην Κρήτη μια κατάσταση με παράνομα μέσα, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια του παρακράτους και στην κρίσιμη ώρα ο Αποστάτης θα κάνει αυτό το οποίο έκανε πάντα. Θα αρχίσει να γίνεται προκλητικός, ώστε να προκαλέσει τα ένστικτα του λαού εκατέρωθεν του κρητικού πελάγους. Θα κάνει αυτό το οποίο έκανε πάντα με απόλυτη επιτυχία και είναι να διχάζει τους Έλληνες.
Εάν δεν προλάβει; E υπάρχει και η Κόρη να συνεχίσει το θεάρεστο έργο. Η Κρήτη του Μίνωα και του Ιδομενέα δεν υποχρεούται τέτοιες εθνοπροδοτικές προτάσεις από ανθρώπους που πάνω από όλα βάζουν το πορτοφόλι τους. Τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Κρήτη θελήσει να αφήσει το ελληνικό εθνικό σκάφος προς χάρη της γεωγραφικής της ιδιομορφίας; Την αμέσως επόμενη ημέρα οι σημερινοί Κρητικοί θα πάψουν να αντιπροσωπεύσουν το “όλον” και θα πάνε στο “μερικό”.
Θα γίνουν Ελληνοκρητικοί έστω και σε μια αρχική πληθυσμιακή πλειοψηφία. “Κρήτες” όμως, από εκείνη την ημέρα κι έπειτα, θα είναι όλοι όσοι για τον οποιονδήποτε λόγο κατοικούν στο νησί. Όλοι αυτοί, που σήμερα εξαιτίας του ελληνικού κράτους είναι “Αλβανοί”, “Πακιστανοί”, “Βρετανοί” κλπ., θα γίνουν “Κρήτες”. Αυθεντικοί Κρήτες με βάση τον διεθνή νόμο, ο οποίος προβλέπεται για το οποιοδήποτε νέο κράτος ιδρύεται και στο οποίο βρίσκονται άνθρωποι που ζουν και εργάζονται σ’ αυτό, ανεξάρτητα με τον τόπο καταγωγής τους. Θα αναγκαστεί μια “Κρητική Δημοκρατία” να τους αναγνωρίζει ως “Κρήτες”.
Αυτό όμως σημαίνει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού. Αυτοί οι πληθυσμοί στο επίπεδο της ατομικής ιδιοκτησίας θα αποκτήσουν “αιώνια” δικαιώματα και στο επίπεδο της συνολικής ιδιοκτησίας του νησιού θα αποκτήσουν δικαιώματα επί του συνόλου του νησιού και απολύτως ανάλογα με το πληθυσμιακό τους μέγεθος. Θα αποκτήσουν δικαιώματα εθνικής μειονότητας, άσχετα αν είναι πολυεθνική η σύνθεσή τους. Αν για παράδειγμα σήμερα οι ξένοι αντιπροσωπεύουν ένα 30% των κατοίκων του νησιού, σε περίπτωση αυτονομίας αυτό το 30% θα μεταφερθεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού.
Μέσα δηλαδή σε μία μέρα οι σημερινοί Κρητικοί θα χάσουν το 30% του νησιού. Από το σημερινό 100% θα πάνε απευθείας στο 70% με καθοδικές “τάσεις”, εφόσον είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα μεθοδεύουν να τη “φορτώσουν” με ξένους πληθυσμούς στο επίμαχο διάστημα. Με το “καλημέρα” δηλαδή οι Κρητικοί θα χάσουν κάτι παραπάνω από έναν σημερινό νομό της Κρήτης. Θα χάσουν το 30% της συλλογικής τους περιουσίας. Και έχει χυθεί πολύ αίμα για το πατρώο των εδαφών της. Όταν πετάτε λοιπόν καπεταναίοι ρουκέτες αυτονομιστικές να εξηγάτε στους κρητικούς όχι το τι θα κερδίσουν, αλλά και το τι θα χάσουν. Εάν τους αγαπάτε όπως διατείνεσθε.

Σχετικά θέματα:

Ποιοί κόπτονται γιὰ τὴν ἀνεξαρτησία τῆς Κρήτης;

Τὰ «λουλούδια» μας ἀπὸ τὴν Κρήτη!

(Visited 136 times, 1 visits today)
10 thoughts on “Τὰ «Κρητικὰ» καθοδηγητικά πορτοφόλια!

 1. μιλάς για Βαρδινογιάννηδες και Μητσοτάκηδες λες και κουμάντο κάνει στην Κρήτη, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.
  Η ανάπτυξη και η ευημερία του νησιού στηρίζεται από την δράση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα όλων των νομών. Η γεωργία του Λασιθίου, οι εμπορικές και ερευνητικές δραστηριότητες στο Ηράκλειο, η κτηνοτροφία στο Ρέθυμνο, ο τουρισμός στα Χανιά, είναι μόνο λίγοι τομείς που μετατρέπουν την Κρήτη σε έναν τόπο αυτάρκειας και ευημερίας :[

  • Ἀπὸ προσωπικὲς ἐμπειρίες καὶ μόνον, θὰ μποροῦσα νὰ σοῦ μιλήσω γιὰ Μπαντουβᾶδες, γιὰ Κεφαλογιάννηδες καὶ γιὰ ἀρκετοὺς ἄλλους. (Ἂν καὶ τοὺς Μπαντουβᾶδες σὲ κάποια σημεῖα τοὺς ἐκτιμῶ.)
   Σαφῶς καὶ δὲν κάνουν κουμάντο τὸ Ῥέθυμνο καὶ τὰ Χανιά.
   Δὲν ἔχει σημασία ὅμως τὸ ποιός κάνει κουμάντο. Σημασία ἔχει ἡ πρόθεσις καὶ τὸ παρασκήνιο. Κι αὐτὸ ἀναζητοῦμε.
   Τὸ ἐὰν θὰ ἢ δὲν θὰ ἐμπλακοῦν στὸ σύνολό τους οἱ Κρητικοί σὲ περιπέτειες, δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μόνον μὲ τὸ ἐὰν ζοῦν ἀπὸ κάποια «τζάκια». Καθοριστικότατον ῥόλο θὰ παίξουν πολλοὶ περισσότεροι παράγοντες. Ὅπως ἡ συνείδησις καὶ τὸ ἦθος. Σὲ ἀτομικό ἐπίπεδο φυσικά!

Leave a Reply