3.500 ἐτῶν ὑπολογιστής;

3.500 ἐτῶν ὑπολογιστής;

Δὲν τὰ λέγω ἐγώ! Τὰ λένε οἱ ἐρευνητές!

Οἱ ἀποκαλύψεις συγκλονιστικές!

Ἕνα  «μηχάνημα» (ὅπως καὶ κάθε τι ποὺ δημιουργοῦσαν οἱ πρόγονοί μας) στὴν ὑπηρεσία τοῦ ἀνθρώπου!

Ἕνας ὑπολογιστής ποὺ ἔρχεται νὰ ἐπιβεβαιώσῃ ἁπλῶς πὼς δὲν ζωγράφιζαν κύκλους στὴν τύχη! Δὲν βασίζονταν σὲ ὑποθέσεις! Δὲν πορεύονταν μὲ τὰ «ἴσως»…

Αὐτό, εἶναι ὄντως κάτι πολύ δύσκολο γιὰ νὰ ἀπαντηθῇ  καὶ νὰ κατανοηθῃ, ἀπὸ τοὺς συγχρόνους λάτρεις τῆς βλακείας.

Φιλονόη.

Ο υπολογιστής του Μίνωα!

1400 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ!!!

(σ.σ.Yπάρχει και κάτι πολύ εκπληκτικό στο εύρημα.Ο υπολογιστής αυτός είναι μια μινιατούρα ακριβείας του Στόουνχεντζ άλλα και του ναού των Δελφών!!Στο Στουνχεντζ επίσης έχουν βρεθεί χαραγμένα Μινωικά σύμβολά,αν αυτό λέει κάτι…

Επίσης ο υπολογιστής διαθέτει αστρονομικές γνώσεις ,παλαιότερες κατα μία χιλιετία περίπου από αυτές των Βαβυλώνιων και των Χαλδαίων που υποτίθεται ότι μας είχαν δανείσει.Τελικά κάτι τέτοια μικρά ευρήματα έρχονται ρίχνουν μια κλωτσιά, και γυρίζουν ανάποδα όλη την ιστορία της επιστήμης..
-“Βισάλτης”-)

Ένας ερευνητής από την Κρήτη, υποστηρίζει πως ο πρώτος υπολογιστής, λειτούργησε στον Μινωικό πολιτισμό.
.newsbomb.gr

Ο κ. Μηνάς Τσικριτζής, μάλιστα, ισχυρίζεται πως τον έχει θέσει σε λειτουργία και πως μετά από μια ολική σεληνιακή έκλειψη που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου του 2010, ανακάλυψε πως μπορούν να προβλεφθούν όλες οι εκλείψεις που θα συμβούν μέχρι το 2018.

Πρόκειται για έναν ακτινωτό κύκλο, που φέρει πάνω του τα σύμβολα του Ηλίου και της Σελήνης. Σύμφωνα με τον ερευνητή, η ανακάλυψη λογίζεται πως έγινε 1.400 χρόνια πριν την ανακάλυψη του μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Ο ακτινωτός κύκλος, εκτιμάται πως είναι η «μήτρα» του υπολογιστή. Έχει 25 τριγωνικές ακτίνες, που η καθεμία ισοδυναμεί με ένα 15νθήμερο. Εσωτερικά ο κύκλος χωρίζεται από δύο ημικύκλια που έχουν 29 και 30 χαράξεις αντίστοιχα. Έτσι συμβολίζονται δύο σεληνιακοί μήνες 29 και 30 ημερών.

Από τη μελέτη του επιστήμονα, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο «Εθνος», υπολογίζεται πως ο «υπολογιστής» βοηθούσε τους Μινωίτες να προβλέπουν και να καταγράφουν τις εκλείψεις της σελήνης και του Ήλιου. Μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και σαν ρολόι, αλλά και σαν όργανο προσδιορισμού γεωγραφικού πλάτους.

Βισάλτης

(Visited 19 times, 1 visits today)
Leave a Reply