Τὸ κίνημα τῆς καλημέρας καὶ τοῦ χαμογέλου!

Δὲν ξέρω ἐὰν μποροῦμε νὰ τὸ κάνουμε.

Ὅμως πρέπει!

Οἱ  Ἰάπωνες περνοῦν μέσα ἀπὸ τὴν φωτιά καὶ τὸ ἀτσάλι! Ἀλλὰ ΖΟΥΝ! Καὶ χαμογελοῦν! Κι ἀτενίζουν μὲ θάρρος τὸ μέλλον τους!  Κι ὅσους ἔχασαν, τοὺς τιμοῦν καὶ συνεχίζουν!

Ἡ καλημέρα καὶ τὸ χαμόγελο! Πόσο μᾶς λείπουν….

Ἂς δοκιμάσουμε.

Τὸ χρωστᾶμε στὸν ἑαυτὸν μας.

Πρέπει νὰ τὸν ξανὰ εὕρουμε, μὲ κάθε τίμημα, γιὰ νὰ καταφέρουμε νὰ περάσουμε στὴν ἐπομένη ἡμέρα.

Φιλονόη.

ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ας ξεκινήσουμε την ημέρα μας, με μία καλημέρα και ένα ζεστό χαμόγελο.

Σήμερα βιώνουμε μία Ελληνική πραγματικότητα όπου βγαίνουν αληθινά τα πλέονευφάνταστα   σενάρια   συνομωσιολογίας.   Και   είναι   αυτά   που      μέχρι   «χθες»αντιμετωπίζαμε με συγκατάβαση και κρυφά  χαμόγελα

Η καθημερινότητά μας βρίσκεται υπό διαρκή πολιορκία. Θυμός, φόβος για το αύριο, ανασφάλεια από την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα. Θωρακίσαμε τα σπίτια μας και την καρδιά μας. Χάσαμε την κοινωνικότητά μας. Αδιαφορούμε για τον διπλανό μας.

Βιώνουμε μία πραγματικότητα     που προκαλεί κατήφεια και μελαγχολία. Αρχικό αίτιο είναι ο τρόπος ζωής που μας επέβαλαν και ασυνείδητα τον αποδεχθήκαμε. Ένας τρόπος ζωής με ψευδεπίγραφη ευδαιμονία, η οποία οδήγησε τον κάθε ένα από εμάς σε κοινωνικό απομονωτισμό.   Ξαφνικά βρεθήκαμε μόνοι μας. Περιχαρακωθήκαμε στον  μικρόκοσμο  του  εαυτού  μας  ή  έστω  της οικογένειάς  μας.  Βυθιζόμαστε  σε ολοένα μεγαλύτερη ασυνείδητη δεκτικότητα σε ότι μας επιβάλλουν.   Έχουν αδρανοποιηθεί τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά.

Όλα τα παραπάνω επιδρούν δυσμενώς στον ψυχικό μας κόσμο και υπονομεύουν τιςσχέσεις μας με τους οικείους μας και τον κοινωνικό  περίγυρό μας.   Παράλληλα ενισχύουν τον    απομονωτισμό, την αποξένωση. Δυσκολεύουν τις νοητικές λειτουργίες.

Επιδρούν δυσμενώς στην υγεία μας. Και όλα αυτά γιατί ο σύγχρονος παγκόσμιος τρόπος ζωής θέλει τον άνθρωπο κλεισμένο στον εαυτό του, ατομιστή.

Χάθηκε το αίσθημα αλληλεγγύης. Χάθηκε η ανθρώπινη επαφή.Και όμως, στην σημερινή ζοφερή πραγματικότητα στον μόνο που μπορούμε να βασιστούμε είναι ο συνάνθρωπος, ο γείτονας, ο κοινωνικός μας περίγυρος.

Ας συσφίξουμε τις σχέσεις μαςΑς ξεκινήσουμε την ημέρα μας, με μία καλημέρα και ένα ζεστό χαμόγελο.

Και όσο περίεργο αν φαίνεται, την πρώτη καλημέρα πείτε την μέσα από τον καθρέφτη στον εαυτό σας! Στην συνέχεια στον γείτονα, στον γνωστό.Θα πάει η ημέρα μας καλύτερα.

Θα πλημμυρίσουμε θετική διάθεση. Και αν η θετική ενέργεια είναι πραγματικότητα και παραγόμενη μπορεί να επηρεάσει θετικά, βιοτικόπεριβάλλον και γεγονότα, ας ρισκάρουμε να το προσπαθήσουμε με μία καλημέρα και ένα ζεστό χαμόγελο.

Με το χαμόγελο, χαμογελάει και η ψυχή. Με την καλημέρα δημιουργούμε κλίμα ευεξίας.

Συνδυαστικά σκορπίζουν ελπίδα.Φέρνουν ψυχική ηρεμίαΗ ψυχική ηρεμία φέρνει διαύγεια πνεύματος.

Η διαύγεια πνεύματος μας οδηγεί σε σωστές αποφάσεις, ενέργειες, αντιδράσειςΑς ξεκινήσουμε την ημέρα μας, με μία καλημέρα και ένα ζεστό  χαμόγελο.

Μας φέρει κοντά με τους συνανθρώπους μας, στη ζωή και στην σκέψη!Είναι μία απάντηση σε αυτούς που θεωρούν ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να ομονοήσουν. Μία απάντηση στο «Διαίρει και Βασίλευε» που μεθοδικά κάποιοι υποδαυλίζουν.

Ενισχύει το συναίσθημα της αλληλοϋποστήριξης, τα αντανακλαστικά αυτοάμυνας. Ας ξεκινήσουμε την ημέρα μας, με μία καλημέρα και ένα ζεστό χαμόγελο. Άλλωστε, είναι ο γείτονας, ο διπλανός μας, που θα μας στηρίξει στην δυσκολία μας, που θα απαντήσει στην φωνή μας για βοήθεια, που θα ενδιαφερθεί για την οικογένειά μας και την περιουσία μας.

Ας προωθήσουμε ένα ακόμη κίνημα! Αυτό της καλημέρας και του χαμόγελου. Είναι το μόνο φάρμακο στην απαισιοδοξία, στην μελαγχολία, στην ανασφάλεια και στον απομονωτισμό που ηθελημένα ή αθέλητα μας έχουν οδηγήσει.

Είναι το πρώτο βήμα για να συνδεθούμε και να ομονοήσουμε.

Είναι το ξεκίνημα μιας ειρηνικής επανάστασης!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Τὸ κίνημα τῆς καλημέρας καὶ τοῦ χαμογέλου!

  1. θέλω να συμμετέχω σε αυτό το νέο κίνημα. Άλλωστε πάντα μιλάω για το κοινό καλό και το πως πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτό. Η αλήθεια είναι πως τελευταία διαβάζουμε και βλέπουμε κινήματα αντίδρασης, βίας, αρνητισμού, αμφισβήτησης που στηρίζονται σθεναρά.
    Η πρότασή σου είναι το ακριβώς αντίθετο, εύχομαι οι αντιδράσεις των αναγνωστών σου να είναι το ίδιο θερμές :[

Leave a Reply