10.500.000 γιὰ πέταμα!

Ἐδῶ τώρα γελᾶμε ἢ κλαῖμε;

Λέω νὰ τὸ ῥίξω στὸν τσάμικο!!! Ἴσως γλυτώσω τὸ ἐγκεφαλικό!

Θὰ μοῦ πεῖτε, δὲν τὰ ξέραμε; Φυσικὰ καὶ τὰ ξέραμε… Ἀλλὰ ἀλλοιῶς εἶναι νὰ διαβάζῃς γενικολογίες σὲ κάποιο ἱστολόγιο  κι ἀλλοιῶς νὰ κάθεσαι καὶ νὰ τὰ βάζῃς μόνος σου τὰ κουκιὰ κάτω. Μετρᾶς, μετρῶ, μετροῦμε… Τὰ κουκιὰ δὲν φθάνουν… Ποῦ στὰ κομμάτια ἀποκτοῦν τὸ θρᾶσος καὶ πετοῦν τὰ δικὰ μας κουκιά;

Δὲν ἀστειεύομαι πλέον Ἕλληνες! Εἶναι μία τρέλλα αὐτό ποὺ ζοῦμε!  Ὁ κόσμος καίγεται καὶ τὸ @@@νί κτενίζεται! Δὲν ἔχουν ἁπλῶς θρᾶσος! Ἔχουν πάρα πολὺ μεγάλο θρᾶσος! Κι ἀλλοίμονο ἐὰν τὸ μυρισθῇ ὁ κοσμάκης ποὺ ἔχει πέσει στὴν ἀνεργία καὶ τὴν ἀεροφαγία!! Ἀλλοίμονο!

Φιλονόη.

Ένα πρόγραμμα παλιάς νοοτροπίας αλλά και 6 εκ. ευρώ.

Όταν πρωτοδιάβασα την απόφαση στο diavgeia.gr ομολογώ ότι οργίστηκα. Διότι όταν είδα το ποσό χρηματοδότησης της ΓΓ Ισότητας με τίτλο :

Δημιουργία Μεθοδολογιών και

Εργαλείων Ένταξης Παρακολούθησης και Ελέγχου της Διάστασης της Ισότητας

των Φύλων σε Όλες τις Δημόσιες Πολιτικές

μου φάνηκε έτσι κι αλλιώς βαρύγδουπος. Και σκέφτηκα ότι μετά από τόσες δεκαετίες διεθνούς και παγκόσμιας έρευνας η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει και Μεθοδολογία και “Εργαλεία” (sic) ένταξης. Η οργή όμως έγινε σοκ όταν είδα και τον προϋπολογισμό αυτού του προγράμματος 6.000.000 ευρώ , σκέφτηκα ότι κάτι τεράστιο σε έργο θα γίνει εδώ, αλλιώς είναι λάθος ο προϋπολογισμός. Ειδικά σε περίοδο που όλος ο κόσμος στριμώχνεται αγρίως και ειδικά η άνεργη γυναίκα. Πήγα λοιπόν στα παραδοτέα για να δω τι ακριβώς θα μας φέρουν τα 6 εκ. ευρώ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν :

Στο υποέργο 1 : θα γίνουν λέει ομάδες εργασίας σε επίπεδο κεντρικό και μετά σε επίπεδο κεντρικό και περιφερειακό τοπικό που θα μας παραδώσουν έναν Οδηγό Εφαρμογής Προγραμμάτων Ισότητας (με ένα ακόμη για περιφέρειες και έναν ακόμη για ΟΤΑ), θα μας προτείνουν πως θα εφαρμοστεί το υποέργο 2 (δηλαδή δεν το ξέρουμε τι θαγίνει μετά αλλά εγκρίναμε όλο το έργο;;;) και θα μας κάνει και προτάσεις για την εφαρμογή της ισότητας. Α θα επιλέγει και Συντονιστής λέει γιατί με τόσες επιτροπές θα χαθεί η μπάλα!! και ερωτώ: Όλες οι επιτροπές πάνω κάτω είναι από δημοσίους υπαλλήλους. Τι κόστος μπορεί να έχουν; Δυστυχώς δεν μας παρέχετε αναλυτικός προϋπολογισμός, για να έβλεπα πόσα θα πάνε σε αυτή την δράση.

Στο υποέργο 2 (που δεν έχουμε ακόμη αποφασισει τι θα γίνει) : Εδώ θα πάρουμε λοιπόν τον Οδηγό (σαν βίβλος ένα πράγμα) που αναπτύξαμε στο 1ο υποέργο και θα τον εξειδικεύσουμε. και θα πάρουμε λέει παραδοτέα : εγχειρίδια υλοποίησης του οδηγού και εκθέσεις υλοποίησης των προγραμμάτων ισότητας (δηλαδή τόσο αυθαίρετα συγκλονιστικό αποτέλεσμα, που μπορεί να πάρουμε και αποτέλεσμα μηδέν).

Στο υποέργο 3 : θα αξιολογούμε σε τακτική συνεχή βάση το τι γίνεται στο πρόγραμμα…. Δηλαδή θα έχουμε και αξιολογητή να αξιολογεί τις επιτροπές που θα αξιολογούν πολιτικές. Μάλιστα!!! Λογικό μου ακούγεται.

Στο υποέργο 4 τέλος : θα υπάρξει και επικοινωνία του προγράμματος με τον έξω κόσμο. και τι θα είναι η επικοινωνία αυτή ; 10000 έντυπα, 14 περιφερειακές συναντήσεις, μια διακρατική και τα πρακτικά της διακρατικής συνάντησης (1500 περίπου).

Να σας βγάλω τον δικό μου προϋπολογισμό; Υποέργο 1 : το πολύ 200 χιλιάρικα, υποέργο 2 : το πολύ 100 χιλιάρικα, υποέργο 3 : 10000 ευρώ, υποέργο 4: το πολύ 300 χιλιάρικα. Που βρήκατε ωρέ 6 000 000 !!!!!! Τελικά με τίποτε δεν θα βάλουμε μυαλό σε αυτή την χώρα;;; Μα με τίποτε;; Και ενώ ήδη  έχει ενταχθεί και άλλο έργο ύψους 4,5 εκατομμυρίων για χρηματοδότηση των γυναικείων ΜΚΟ;;; Αυτές δηλαδή τι θα κάνουν; Και πως όλες μαζί χρειάζονται 4 εκ ευρώ και η ΓΓ Ισότητας θα πάρει 6 εκ. ευρώ.

Ο ειδικός γραμματέας καθηγητής Στέφανος Γριτζάλης δεν παρακολούθησε ίσως συστηματικά το έργο. Και ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσει.

tempel or rebel;

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply