Τουρκικό Πανεπιστήμιο στήν Θράκη;

Εἴδατε οἱ γείτονες; Ὀργανωμένο σχέδιο. Πάντοτε, ἀργά ἀλλά σταθερά, ἐπιτυγχάνουν τούς στόχους τους.

Τώρα θέλουν νά ἱδρύσουν τουρκικό Πανεπιστήμιο. Ἐφ΄ὅσον ὑπάρχει μουσουλμανική (τουρκική ὅπως τήν

ἀποκαλοῦν) μειονότητα, γιατί ὄχι; Ἑλληνική μειονότητα δέν ὑπάρχει πλέον στήν τουρκία. Ἐξασκοῦν

καλλίτερη ἐξωτερική καί ἐσωτερική πολιτική οἱ τοῦρκοι. Οἱ δικοί μας κοιμοῦνται τόν ὕπνο τοῦ δικαίου.

Δῶστε τους καί ἄλλα προνόμια. Σέ λίγο θά τρέχουμε καί δέν θά φτάνουμε

Τό παρακάτω κείμενο ἀπό τόν ἐλ. κόσμο

Μετά τις «αγανακτισμένες» διαμαρτυρίες τους προς το υπουργείο Παιδείας να καταργηθούν ως «απαράδεκτοι» οι εορτασμοί των εθνικών επετείων στη Θράκη και τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα για την κατάργηση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, οι Τούρκοι δάσκαλοι στρώνουν το χαλί για την ίδρυση Τουρκικού Πανεπιστημίου.

Οι άνθρωποι της Άγκυρας αναζητούν ήδη χώρο στην Κομοτηνή για την στέγαση του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να προωθηθεί και το επίσημο αίτημα στην κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην κατάργηση της Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ) η οποία ιδρύθηκε το 1968 για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των Ελλήνων μουσουλμάνων δασκάλων της Θράκης, είναι οι ίδιοι οι Τούρκοι.

Ο νόμος του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται ήδη στη Βουλή για ψήφιση – ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της Άγκυρας να κλείσει την Ακαδημία και οι εκπαιδευτικοί να διορίζονται απευθείας από την Τουρκία -και σύμφωνα με αυτόν, οι εισαγωγικές εξετάσεις για το προκαταρκτικό έτος στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης δεν θα διεξαχθούν για το ακαδημαικό έτος 2011-12 και εφεξής. Και τα ζητήματα εκκρεμών δικών , επαγγελματικών δικαιωμέτων αποφοίτων, θέματα κατάστασης προσωπικού και ασφαλιστικών θα ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα.
Εισηγήτρια της απόφασης φέρεται ότι είναι η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα…

Η κατάργηση της ΕΠΑΘ και όσα δρομολογούνται είναι μια ακόμα μεγάλη νίκη της Τουρκίας, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η αποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», ο στόχος είναι η «επαναδόμηση της αυτονομίας του εκπαιδευτικού συστήματος της “Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης”.

ΜΜ  

(Visited 11 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Τουρκικό Πανεπιστήμιο στήν Θράκη;

Leave a Reply