Οἱ «φιλοξενούμενοι»

 

Δέν θέλω νά σχολιάσω. Τά συμπεράσματα δικά σας. Σιγά – σιγά νά προετοιμαζόμαστε γιά τόν κόσμο πού θά ζοῦμε καί θά ἐπιβραβεύουμε! Ὁμολογῶ ὅτι τό συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ δέν τό ἔχω δεῖ καί οὔτε πρόκειται. 

Τό παρακάτω κείμενο ἀπό τόν στόχο

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΕΦΑΝΗ, ΕΥΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΕΤ1

Η μορφονιά της φωτογραφίας δεν είναι άλλη απο την κόρη του Πασόκου υπουργού, Στεφανή, Εύα (και δεν χρειάζεται να έχει κανείς πτυχίο φυσιογνωμιστή για να βγάλει τα συμπεράσματά του). Για όσους δεν θυμούνται η λεγάμενη είχε προκαλέσει τον Ελληνισμό, προσβάλλοντας τον Εθνικό ΜΑΣ Ύμνο, όταν στην… εικαστική διοργάνωση Art Athina (που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στην Κηφισίας) είχε εκθέσει ένα βίντεο 40 δευτερολέπτων (τόσο κράτησε η… έμπνευσή της!). Τι πραγματευόταν αυτό το… ιδιοφυές έκθεμα; Μια κλειδαρότρυπα απο την οποία φαίνεται αιδοίο γυναίκας αυνανιζόμενης υπό τον ήχο του Εθνικού Ύμνου!!! Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού! Η δημοσιοποίηση της διεστραμμένης αντίληψης περί τέχνης και εικαστικών (πολύ χαιρόμαστε που δεν είμαστε οπαδοί αυτών των ειδών τέχνης, στα οποία διαπρέπουν οι εν Ελλάδι προοδευτικάριοι) προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αστυνομικοί τελικά αφαίρεσαν το… “έργο” και συνέλαβαν τον γενικό διευθυντή της Art Athina Μιχάλη Αργυρού, που πέρασε τη νύχτα του στο τμήμα Αμαρουσίου για προσβολή της δημοσίας αιδούς και των εθνικών συμβόλων. Δε χρειάζεται να σας θυμίσουμε ότι αλληλέγγυοι στην κόρη του υπουργού στάθηκαν όλοι οι “καλλιτέχνες” του είδους της. Είχε γίνει μάλιστα και λόγος για…. υπερπατριώτες που προκάλεσαν την κατάσχεση του βίντεο οι οποίοι δεν έχουν παρακολουθήσει την πορεία της Στεφανή, που θεωρείται κορυφαία κινηματογραφίστρια (δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι η διαστροφή επιβραβεύεται). Την “καλλιτέχνη” τότε είχε… φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό του ο “Στόχος” στις 7 Ιουνίου 2007. Της Εύας Στεφανή όμως είχε προηγηθεί ένα ακόμη αποκαλούμενο “έργο τέχνης” στην έκθεση Outlook του Θανάστη Τότσικα, στο οποίο ο “καλλιτέχνης” συνουσιαζόταν με ένα καρπούζι (αν είχε βγάλει πρώτα τα κουκούτσια, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί), καθώς και του Βέλγου Thlerry De Cordler που απεικόνιζε ένα ανδρικό μόριο και τον Σταυρό! Ο δε πατέρας της Εύας Στεφανή, ο γνωστός ακαδημαϊκός, καθηγητής της ιατρικής και πρώην υπουργός υγείας, Κώστας Στεφανής, δήλωσε: “Είμαι υπερήφανος για την κόρη μου και υποστηρίζω ότι κάνει”! Αλίμονο, κάθε πατέρας τέτοια πορεία ονειρεύεται για την κόρη του…
Στην Ελλάδα όμως της “μεταπολίτευσης” και της πλέριας δημοκρατίας, κάθε στρεβλή αντίληψη περί τέχνης αμοίβεται. Έτσι και η Εύα (η οποία γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1974) έγινε και επίκουρος καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε όμως αναζητήσεις. Οπότε βρήκε θέσεις στην… ανανεωμένη Κρατική Τηλεόραση, που κάνει υποτίθεται και περικοπές! Η Εύα Στεφανή συμμετέχει σε μια νέα σειρά ντοκυμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στις 4 Απριλίου απο την ΕΤ1, με τον χαρακτηριστικό για το περιεχόμενό τους τίτλο, “Οι Φιλοξενούμενοι”! “Ξένοι στη χώρα που ζουν αλλά και “ξένοι” στη χώρα που γεννήθηκαν. 26 άνθρωποι αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες αποδεικνύοντας ότι πραγματική πατρίδα είναι εκεί όπου χτυπάει η καρδιά σου” (σ.σ.: μπορεί δηλαδή να είναι και ο θάλαμος του χειρουργείου!). Με τα παραπάνω γίνεται η πρώτη προσπάθεια διαφήμισης και προώθησης της πολυπολιτισμικής εκπομπής, που έχει πολύ συγκεκριμένη στόχευση. “Οι Φιλοξενούμενοι” αφορούν την ιστορία 13 Ελλήνων στο εξωτερικό και αντίστοιχων ξένων στην Ελλάδα! “….Οι Φιλοξενούμενοι συμπληρώνουν επεισόδιο με το επεισόδιο την μεγάλη εικόνα της Ελλάδας, σε μια εποχή που η συζήτηση γύρω απο τον “ξένο” μοιάζει να έχει ξεφύγει απο την πραγματική της διάσταση”… Το πιάσατε το υπονούμενο; Άντρο του κάθε συμπλεγματικού- αριστερών καταβολών και ευαισθησιών πάντα, για να μη χαλάει η παράδοση- και λιμάνι κάθε… κατατρεγμένου της “άτιμης κοινωνίας”που δεν καταλαβαίνει τις ανησυχίες του, έχει καταντήσει η κρατική τηλεόραση. Αν θέλουν λοιπόν εκεί στο Ραδιομέγαρο να παριστάνουν τους πολυπολιτισμικούς, προκαλώντας τους Έλληνες με τα καμώματά τους και τις αποφάσεις τους, να το κάνουν με τα δικά τους λεφτά. Και όχι με τα λεφτά που πληρώνει ο ειρωνικά αποκαλούμενος “κυρίαρχος” λαός για να παριστάνουν τους… σπουδαίους καλλιτέχνες, διαταραγμένες προσωπικότητες!
Δήμητρα Μυλωνά

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Οἱ «φιλοξενούμενοι»

  1. ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ (Α/ΓΕΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ -ΜΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΟΛΟΙ (ΕΣ) ΜΑ ΟΛΟΙ (ΕΣ)ΜΕ ΤΟ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Leave a Reply