Οἱ Γᾶλλοι παρατοῦν τὴν Σένγκεν. Ὁ Παπουτσῆς ὄχι!

Στὴν σημείωσι Θὰ χάσουμε τὴν ἀσφάλεια τῆς συνθήκης τοῦ Σένγκεν; μάθαμε πὼς ὁ Παπουτσὴς δὲν θέλει νὰ φύγουμε ἀπὸ τὴν συνθήκη τοῦ Σένγκεν διότι θὰ μᾶς «κοστίσῃ»!  Γιὰ ἐτοῦτο καὶ δὲν ἀνοίγει τὰ σύνορα νὰ φύγουν οἱ ΛΑΘΡΟμετανᾶστες πρὸς τὴν Εὐρώπη! Ἐκπληκτικό δὲν εἶναι;

Τὸ καλλίτερο; Οἱ Γᾶλλοι διαφωνοῦν μὲ τὸν Παπουτσή! Καὶ σκέπτονται σοβαρότατα νὰ ἄρουν ἢ  καὶ νὰ παύσουν τὴν ἰσχύ τῆς συνθήκης, πρὸ κειμένου νὰ «ξεμπουκώσουν» ἀπὸ τοὺς ΛΑΘΡΟμετανᾶστες ποὺ μαζεύτηκαν στὴν χώρα τους! 

Τὸ ἀκόμη καλλίτερο ποιό θὰ εἶναι; Νὰ πράξῃ καὶ ἡ Ἰταλία τὰ ἀνάλογα! Καὶ ἡ κάθε χώρα ποὺ ἔχει ὑπογράψει τὴν συνθήκη! Καὶ τότε τί θὰ γίνῃ Παπουτσή; Θὰ μείνουμε μόνοι μας νὰ προσέχουμε τοὺς ὅρους τῆς συνθήκης; Καὶ θὰ συνεχίσουμε νὰ παραμένουμε ἡ σκουπιδιάρα τῆς Εὐρώπης; 

Κοινὴ λογικὴ εἶναι! Κοινότατη! Ἀλλὰ ποῦ νὰ τὴν βρεῖτε; 

Φιλονόη.

Η Γαλλία δεν φοβάται να φύγει από τη συνθήκη Σένγκεν, σε αντίθεση με άλλους…

Η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής της συμφωνίας του Σένγκεν για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της συρροής πλήθους μεταναστών από την Τυνησία και τη Λιβύη, μέσω Ιταλίας, ανακοινώθηκε σήμερα από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Το θέμα της μετανάστευσης είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία της γαλλο-ιταλικής συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη στη Ρώμη με τον ιταλό πρωθυπουργό Silvio Berlusconiκαι τον γάλλο πρόεδρο Nicolas Sarkozy.

Την περασμένη Κυριακή το Παρίσι είχε σταματήσει στα γαλλο-ιταλικά σύνορα τραίνο με Τυνήσιους μετανάστες το οποίο προερχόταν από την Ιταλία. Η παραπάνω όμως κίνηση είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ιταλίας η οποία αποκάλεσε την γαλλική άρνηση ως «παράνομη και η οποία  έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές Ευρωπαϊκές αρχές», όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Franco Frattini

Η Γαλλία, από την πλευρά της, είναι ενοχλημένη από την Ιταλία η οποία αποφάσισε να χορηγήσει άδειες παραμονής έξι μηνών σε περισσότερους από 20.000 Τυνήσιους που έχουν φθάσει στις ακτές της από τον Ιανουάριο, ώστε να μπορέσουν να συναντήσουν «φίλους και συγγενείς» στην Γαλλία και αλλού στην Ευρώπη.

Αναπόφευκτα η γαλλική απόφαση για προσωρινή έστω αναστολή της συμφωνίας Σένγκεν έρχεται σε σύγκριση με την ελληνική μοιρολατρική στάση απέναντι στο πρόβλημα –κατ΄ ουσία βέβαια έχει ξεπεράσει προ πολλού το επίπεδο του «προβλήματος»- της λαθρομετανάστευσης στη χώρα.

Στις 16 Απριλίου και απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απέλαση των λαθρομεταναστών απ’ όλη τη χώρα, ο αρμόδιος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρήστος Παπουτσής, είχε πει:

«Την επόμενη ημέρα που θα διώξουμε τους μετανάστες θα…..αποβληθεί η χώρα από το Σένγκεν. Την επόμενη ημέρα, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει…συνολικά πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί θα εκδιωχθεί από το πεδίο της Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προφανώς η τοποθέτηση αυτή του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ απέχει «παρασάγγας» από τις πραγματικές πολιτικές των χωρών της ΕΕ. Έτσι αντί η Ιταλία να εκδιωχθεί από την συνθήκη Σενγκεν –όπως σχεδόν σε κατάσταση «απελπισίας» και «ψυχικής οδύνης» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Χ. Παπουτσής  φοβούμενος ότι θα συμβεί στην Ελλάδα- συνέβη το ακριβώς αντίθετο: Να αποχωρήσει ο «θιγόμενος», δηλαδή η Γαλλία!

Έτσι ότι για τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ αυτό που φαντάζει ως ένα απευκταίο σενάριο καταστροφής για την Ελλάδα, για την Γαλλία αποτελεί συνειδητή και πραγματιστική πολιτική.

Και όλα αυτά με μια απλή παροχή από τους Ιταλούς άδειας παραμονής 6 μηνών στους μετανάστες.

Τελικά για άλλη μια φορά τίθεται το γνωστό ρητορικό ερώτημα: Ποιος δουλεύει ποιον σε αυτή τη χώρα.Απάντηση φυσικά δεν πρόκειται να δοθεί, αν και οι περισσότεροι ήδη τη γνωρίζουν…

πηγὴ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply