Βάρκα πού βουλιάζει

       Ἀναρωτιέμαι….ἄν μιά βάρκα χωράει τρεῖς ἐπιβάτες καί κάποια στιγμή γιά κάποιους λόγους θελήσουν νά ἐπιβιβαστοῦν ἄλλοι τρεῖς, τί θά γίνη; Θά βουλιάξη ἡ βάρκα πνίγοντας καί τούς ἄλλους ἤ ὁ βαρκάρης θά προσπαθήση νά ἀποφύγη τόν ἐπιβιβασμό αὐτῶν πού προσπαθοῦν νά εἰσχωρήσουν;

Οἱ Ἕλληνες πολιτικοί ἀκολουθοῦν ἄλλη τακτική. «Ἐλᾶτε ὅλοι μαζί νά βουλιάξουμε παρέα!»  Μόνο πού στήν προκειμένη περίπτωσι ὁ βαρκάρης θά ἐγκαταλείψη τό σκάφος πρίν συμβεῖ τό μοιραῖο. Ἀλλοίμονο στούς ἐπιβαίνοντες!

Στήν Ἡγουμενίτσα ἔχουν ἀπηυδήσει οἱ ἄνθρωποι. Ὁ ἐμπορικός σύλλογος καλεῖ τούς καταστηματάρχες σέ διαμαρτυρία.

Διαβάζω στό ῥάδιο Ἡγουμενίτσα

Καλούμε τους συναδέλφους εμπόρους, τους επαγγελματίες – αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες, ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων, κομμωτές κλπ – και τους ιδιοκτήτες Σούπερ Μάρκετ να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για να πιεστεί η κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα της παραμονής των μεταναστών με:

Τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ την Τρίτη 3 Μαΐου 2011 και με μαζική συμμετοχή στον αποκλεισμό της εισόδου – εξόδου οχημάτων του νέου λιμένα από τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας!

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Επιτροπής Αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης.

Εκτός από τη συμβολική στάση εργασίας,

είναι απαραίτητη η παρουσία του καθένα μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νέο λιμάνι.

Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει το θέατρο του παραλόγου απέναντι στην τοπική μας κοινωνία και τους μετανάστες.

Να απαιτήσουμε τη μονομερή κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2», που μετέτρεψε το μεταναστευτικό από ευρωπαϊκό σε ελληνικό πρόβλημα και τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων προς τους μετανάστες, οι οποίοι θέλουν κι έχουν δικαίωμα να πάνε εκεί που θέλουν: στην Ευρώπη!

Ζητούμε από τον κάθε συνάδελφο να πάρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και να συμμετάσχει στο κλείσιμο των καταστημάτων και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

εἰκόνα

(Visited 22 times, 1 visits today)
Leave a Reply