Ὁ Βέγγος κι ὁ Μαραγκός.

Σᾶς μεταφέρω τὸ μήνυμα τοῦ ἀγαπητοῦ Ἀντώνη Ἀντωνάκου σχετικῶς μὲ μίαν ἱστορικὴ καταγραφή ποὺ ἀφορᾷ στὸν μεγάλο καὶ πολυαγαπημένο,  ἐκλιπόντα πλέον, Θανάση Βέγγο. 

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ

   ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ, ΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ  ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!

   ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ, ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Θ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΒΕΓΓΟ! ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ 1978 ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ 1979. Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ! ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

   ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ, ΔΙΟΤΙ Η (ΣΚΟΠΙΜΗ;) ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥ Θ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

ΑΝΤΩΝΗΣ Α. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ


———————————————————————-
 

Είχα την τύχη και ήταν μεγάλη τιμή για μένα να συνεργαστώ στα πρώτα μου βήματα στον λεγόμενο εμπορικό κινηματογράφο

με τον σπουδαίο Ελληνα ηθοποιό τον φίλο μου τον Θανάση Βέγγο. Είχαμε πολὐ ωραία συνεργασία και χάριν της ευφυϊας του,

της μεγάλης του γνώσης,αλλά και της μεγάλης του καρδιάς, έμαθα πολλά.
Ο Θανάσης Βέγγος θα παραμείνει ένα ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας

Θόδωρος Μαραγκός

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ 1978

ΘΑΝΑΣΗ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ 1979

Μᾶς λείπει ἤδη… Καὶ θὰ μᾶς λείψῃ πολὺ περισσότερο στὰ δύσκολα χρόνια ποὺ ἔρχονται… Αὐτὰ ποὺ ἡ ἱστορία δὲν θὰ καταγράψῃ γιατὶ οἱ ἱστορικοὶ θὰ ντρέπονται…

Φιλονόη.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Leave a Reply