Δὲν τίθεται θέμα ΑΟΖ…

Λέει ὁ φὸν Δημητράκης! 

Μὰ φυσικὰ καὶ δὲν τίθεται θέμα ΑΟΖ!!! Μὲ τὰ δικά του κριτήρια οὔτε θέμα συνόρων τίθεται! Οὔτε θέμα ταὐτότητος! Οὔτε θέμα ὑπάρξεως τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους! Θὰ ἦταν παράλογο, πάντα μὲ τὰ δικά του κριτήρια νὰ τεθῇ τέτοιο θέμα! Γιατί ἄλλως τε; Μήπως θὰ τοῦ προσφέρῃ κάτι; Ἀντιθέτως… Θὰ χαλάσουν οἱ σχέσεις του μὲ τὸν Ἀχμέτ… Καὶ τὰ πᾶνε τόσο καλά τώρα τελευταῖα… Μέσα στὴν χαρὰ καὶ τό γέλιο εἶναι ὁ Ἀχμέτ μὲ τὰ καμώματα τοῦ φὸν Δημητράκη!!! 

Ὑπό ποίου τὸ βλέμμα συμβαίνουν ὅλες αὐτές οἱ χαρές;

ἀπὸ ἔθνος:

Αποκλείει τώρα έγερση θέματος Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης

Κατηγορηματικά αποκλείει την έγερση τώρα, και ενώ είναι σε εξέλιξη οι διερευνητικές επαφές, θέματος ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε το κλίμα των συνομιλιών, χωρίς να προσφέρει αντίστοιχο όφελος.

Σε συζήτηση με δημοσιογράφους ο κ. Δρούτσας είπε ότι η «ΑΟΖ έγινε της μόδας», αποδίδοντας την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην κριτική που επιδιώκεται να ασκηθεί προς την κυβέρνηση (και με ευθύνη της ΝΔ) τη στιγμή που, όπως είπε, «κινούνται» οι διερευνητικές επαφές.

Ο υπουργός επέμεινε ότι αλλοιώνεται η έννοια της ΑΟΖ, καθώς δεν συνδέεται με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του βυθού (που αφορά την υφαλοκρηπίδα), ενώ η ανακήρυξή της δεν αρκεί, καθώς απαιτεί και συμφωνία οριοθέτησης και δεν προσφέρει, όπως είπε, περαιτέρω πλεονεκτήματα, καθώς ταυτίζεται με την υφαλοκρηπίδα.

Αποκλείει τώρα έγερση θέματος Αποκλειστικής Οικονομικής ΖώνηςΗ κυβέρνηση έχει επενδύσει στις διερευνητικές επαφές, θεωρώντας ότι οι εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία είναι το κρίσιμο ορόσημο για να αποδειχθεί η ειλικρίνεια των προθέσεων του κ. Ερντογάν. Ερωτηματικά, πάντως, δημιουργεί η δήλωση του κ. Δρούτσα ότι προϋπόθεση για τις διερευνητικές επαφές είναι να «κάνουμε χρήση του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων», καθώς δίνεται η εντύπωση ότι το εύρος των χωρικών υδάτων, βάσει των οποίων θα επιχειρηθεί η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αν και κατεξοχήν κυριαρχικό δικαίωμα, τίθεται προς συζήτηση με την τουρκική πλευρά. Ο ΥΠΕΞ επέμεινε ότι οι επαφές πρέπει να καταλήξουν σε μια λύση που θα εξασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις, ενώ σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το αντάλλαγμα που θα εξασφαλίσει η Τουρκία σε μια τέτοια περίπτωση, εκτίμησε ότι η Τουρκία θα πετύχει την απαλλαγή της από το βάρος που δημιουργούν στη διεθνή εικόνα της και στην προσπάθεια ανάληψης περιφερειακού ρόλου η ένταση στα ελληνοτουρκικά αλλά και αυτό ακόμη το Κυπριακό.

Νίκος Μελέτης

Εἰλικρινῶς, θὰ ἤθελα νὰ ἤξερα ἐὰν τίθεται θέμα φὸν Δημητράκη… Ἀλλὰ θὰ μοῦ πεῖτε ἀπὸ ποιόν νὰ τεθῇ; Ἀπὸ τὸν «αὐτοκράτορα»; Τὸν λάτρη τῆς ἑλληνοτουρκικῆς φιλίας; Ἐδῶ ἀπὸ αὐτοὺς δὲν τίθεται θέμα Ἑλλάδος, στὴν ΑΟΖ θὰ κολλήσουν; Σιγὰ μὴν ἀσχοληθοῦν μὲ τέτοιες λεπτομέρειες… Αὐτοὶ ἔχουν ὡς κύριο στόχο τους τὴν πλήρη παράδοσι τῆς χώρα στὸν μεγάλο βεζύρη… Καὶ προσκυνοῦν ὡς κανονικοὶ προσκυνημένοι…. Σιγὰ μὴν χαλάσουν τὴν ἡμέρα τοῦ Άχμέτ… Νὰ βρικολακιάσῃ κι ὁ Κεμάλ;

Αὐτὸ ὅμως ποὺ δὲν άναμένουν εἶναι τὸ βρικολάκιασμα τοῦ Μαύρου Καβαλάρη… Ἢ τοῦ Γέρου… Ἢ τοῦ Καρϊσκάκη…. Καὶ γιὰ ἐτοῦτο ποτὲ δὲν ξέρεις… Μία καὶ πιάσαμε ἱστορίες γιὰ βρικόλακες…..

Φιλονόη.

Σχετικά θέματα: 

Ὁ ἀνίκανος ἢ ὁ ἀνθέλλην φὸν Δημητράκης;

(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply