Κερατέα: Ξεκουρασθήκατε; Θαυμάσια….

Ξεμουδιᾶστε τώρα γιατί δὲν τὰ βλέπω καλὰ τὰ πράγματα!!!
Μὴ ξεχνᾶμε τὸν πόλεμο ποὺ ἐδέχθη ὁ Παπουτσῆς… Ὁ ὁποῖος δὲν παρητήθη φυσικά, ὡς ὄφειλε, ἀλλὰ τὴν οὐρίτσα του τὴν ἐτράβηξε…
Κι ἐκεῖ ἔγινε τῆς κακομοίρας:

Σὲ λίγο ξεκινᾶ νέος γύρος…  

Ραγκούσης κατά Παπουτσή για την απόσυρση των ΜΑΤ από την Κερατέα…

Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα εκδηλώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, με αφορμή την συμφωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο και τον δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή για πασχαλιάτικη «ανακωχή» και απόσυρση και των δύο πλευρών από τα μπλόκα και το «πεδίο της μάχης», καθώς και για συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα ΜΑΤ έφυγαν από τα μπλόκα και γενικότερα την Κερατέα  και οι κάτοικοι από τα … «καραούλια» που είχαν στήσει, καθώς επίσης και ότι το βράδι στήθηκε μεγάλο γλέντι στην Κερατέα, με την συμμετοχή σχεδόν όλων των κατοίκων.

Η πρωτοβουλία αυτή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν άρεσε καθόλου στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση που όπως φαίνεται επέμενε όχι μόνο στην παραμονή των ΜΑΤ στην Κερατέα, αλλά και στην δυναμική τους παρουσία, ώστε να επιβάλλουν την λύση που έχει προκριθεί.

Λέγεται ότι διαμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενήργησε χωρίς καμία συνεννόηση και δεν είχε ενημερωθεί πριν ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ούτε η υπουργός Περιβάλλοντος, ούτε και ο ίδιος και ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί κακό παράδειγμα για τις κοινωνικές ομάδες με τις οποίες θέλει να συγκρουστεί η  κυβέρνηση προκειμένου σε ορισμένες περιπτώσεις να επιβάλλει την πολιτική της.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τον υπουργό  Εσωτερικών για αυταρχισμό και πολιτική ακαμψία, θυμίζοντας και την υπόθεση της Υπατίας και επισημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δηλώνοντας ότι η παραμονή των ΜΑΤ εκεί έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ και 36 τραυματίες από την πλευρά της Αστυνομίας, χώρια πόσοι πολίτες έχουν τραυματιστεί στους περίπου 3,5 μήνες που διαρκούσε αυτή η κατάσταση.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πως ακριβώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι και βουλευτής της περιοχής, όμως  κυβερνητικοί παράγοντες τόνιζαν ότι ανάμεσα σε τόσο σοβαρά θέματα, που ο Γ. Παπανδρέου έχει να αντιμετωπίσει, όπως είναι η οικονομία της χώρας, έχει να αντιμετωπίσει και τα «καπρίτσια» διάφορων υπουργών όπως αυτό του υπουργού Εσωτερικών, που φαίνεται να μην συνομιλεί με κανέναν, ούτε σε επίπεδο υπουργικό, αλλά ούτε και σε επίπεδο κοινωνικών φορέων, προβάλλοντας  ως δυναμικό προφίλ την «ακαμψία»…

Εν αναμονή λοιπόν της κόντρας που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κυβερνητικά παρασκήνια…

Προσωρινῶς κτυποῦν τὴν Μπιρμπίλη….

Μπόμπολας, Πάγκαλος και Ραγκούσης, εναντίον Μπιρμπίλη για την Κερατέα

Πυρ ομαδόν και σήμερα από το Mega, από κύκλους του Γιάννη Ραγκούση και του Θόδωρου Πάγκαλου, εναντίον της Τίνας Μπιρμπίλη για το ζήτημα της Κερατέας. Οι πολέμιοι της υπουργού Περιβάλλοντος λένε πως «δεν πρέπει να μην αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός και το ΧΥΤΥ να γίνει στην Κερατέα».

Παραβλέποντας όλοι τους ότι ,για πολλούς και γνωστούς λόγους, το έργο δεν μπορεί και δεν θα γίνει στην περιοχή. Ωστόσο το θέμα είναι… πόθεν και γιατί προέκυψε τέτοια ευαισθησία για την «τήρηση» ή μη μιας κυβερνητικής απόφασης;
Και καλά για τον Ραγκούση και τον Πάγκαλο να το καταλάβει κανείς. Ο μεν Ραγκούσης θεωρεί ότι, αν και συναρμόδιος υπουργός, «υποβαθμίστηκε» ο ρόλος του στο θέμα. Ο δε Πάγκαλος λόγω τοπικών εκλογικών ισορροπιών και λόγω του γεγονότος ότι μπορεί η σύζυγός του να είναι υποψήφια στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, θέλει να έχει λόγο.
Το ερώτημα όμως είναι γιατί τέτοια πρεμούρα από το Mega; Γιατί κάθε βράδυ το κανάλι , συμφερόντων του μεγαλοκατασκευαστή Γιώργου Μπόμπολα, «πυροβολεί» την Τίνα Μπιρμπίλη;


Τὸ Λημέρι

Ἀλλὰ σιγὰ σιγὰ φθάνει καὶ ἡ σειρά σας…. Ἐδῶ κοτζάμ Μπιρμπίλη δὲν φοβοῦνται.. Ποὺ ἔχει καὶ μίαν θέσι μέσα στὴν κυβέρνησι… Ἐσᾶς θὰ ὑπολογίσουν;

Ὅπως ἀντιλαμβάνεσθε, μόλις ξεπεράσουν τὰ ἐσωκομματικά τους, νὰ τοὺς περιμένετε… Μὲ νέα προβιά φυσικά… Ἀλλά νὰ τοὺς περιμένετε… Ὁ ἀντιπρόεδρος δὲν ξεχνᾶ… Ὁ Ῥαγκούσης δὲν παίζει…. Κι ὁ Μπόμπολας ἀναμένει ὀφέλη… Συνεπῶς;  Κοντοζυγώνει ὁ δεύτερος γύρος… 

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἀλήθεια, ποῦ ἦταν ὁ Ῥαγκούσης κατὰ τὶς συμφωνίες μὲ τοὺς ΛΑΘΡΟεποίκους τῆς Ὑπατίας; Σὲ ἄλλον πλανήτη; Ξαφνικὰ τὸν ἔπιασε κόψιμο νὰ μὴ τὸν πάρουν στὸ ψιλό; Νὰ μὴ φανῇ στοὺς πολίτες πὼς ἡ κυβέρνησις δὲν ξέρει τί τῆς γίνεται; Μὰ στὴν κυβέρνησι δὲν ξέρει οὐδεῖς τί τῆς γίνεται! Καὶ τὴν ἔχουν πάρει στὸ ψιλό… Ὅλους δῆλα δή…. Ἀργεῖ λίγο νὰ τὸ καταλάβῃ ἀλλὰ ποῦ θὰ πάῃ; Θὰ τὸ καταλάβῃ!  

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply