Κι ὁ Δρούτσας στὴν …..κοσμάρα του!

Ἢ μᾶς δουλεύει ψιλό γαζί! Διότι κάτι δὲν πάει καλά… Ἐχθές τὰ λέγαμε πάλι ἀλλὰ δὲν ξέραμε τὴν συνέχεια… (Δὲν τίθεται θέμα ΑΟΖ)

Νὰ τὸν στείλουμε γιὰ ίδιαίτερα στὸν Καρυώτη; Νὰ τὸν πάρουμε ἀπὸ κοντὰ καὶ νὰ τοῦ ἐξηγήσουμε; Ἢ χαμένο θὰ πάῃ τὸ λογίδριο;

Θάβουν την ΑΟΖ για να μην στενοχωρήσουν την Τουρκία


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να οριοθετήσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ΑΟΖ με την Τουρκία, πριν καταλήξουν οι διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα». «Η ΑΟΖ δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του ορυκτού πλούτου. Με την υφαλοκρηπίδα σχετίζεται. Το εύρος της ΑΟΖ δεν μπορεί να ξεπερνά το εύρος της υφαλοκρηπίδας. Επειδή οι διερευνητικές επαφές για την υφαλοκρηπίδα συνεχίζονται το να τις επιβαρύνει κάποιος με έναν νέο όρο δεν δίνει τίποτα παραπάνω δεν θεωρείται ωφέλιμο» επεσήμανε ο κ. Δρούτσας διευκρινίζοντας ότι και μεταξύ Καστερόλιζου και Κύπρου ισχύει η υφαλοκρηπίδα.

Ο κ. Δρούτσας επιτέθηκε και σε όσους επιχειρούν να καταστήσουν το τελευταίο διάστημα την ΑΟΖ στο εσωτερικό της χώρας ως…μόδα. «Είναι επιζήμιος ο τρόπος που κάποιοι χρησιμοποιούν το θέμα στον εσωτερικό πολιτικό διάλογο χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη σημασία της ΑΟΖ, βλάπτουν την Ελλάδα. Θέτουν δύο επιχειρήματα στον δημόσιο διάλογο που είναι λάθος. Πρώτον εάν δεν οριοθετείς την ΑΟΖ χάνεις τη δυνατότητα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και δεύτερον ότι κατά αυτόν τον τρόπο επεκτείνεις γεωγραφικά τη δική σου επιρροή. Και τα δύο είναι λάθος» υπογράμμισε ο κ. Δρούτσας αναφερόμενος σαφώς στην ΝΔ και τον Α. Σαμαρλα

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος,αναφερόμενος στα όσα φέρεται ότι είπε ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσαςσε δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις. Γι’ αυτό και τον καλούμε να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τα ρεπορτάζ, που αναφέρονται και στο διαδίκτυο. Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι τις επιβεβαιώνει. Οπότε αρμόδιος πλέον να απαντήσει για τα όσα απαράδεκτα είπε κ. Δρούτσας είναι ο ίδιος οΠρωθυπουργός ». (ἀντιnews)

Βέβαια ὁ φὸν Δημητράκης, ἔχει καὶ κάποιες δικαιολογίες… Ἔχει κι ἕνα σχέδιο Ἀνάν νὰ ὑποστηρίξῃ… Δὲν γίνεται νὰ ἀλλάξῃ γραμμὴ πλεύσεως τώρα… Θὰ τὸν κάνῃ ντά ὁ Ἀχμέτ..

Κι ὅσο γιὰ τὸν πρωθυπουργό… Μὴν κουράζεστε… Ἐνήμερος εἶναι… Καὶ σύμφωνος… Καὶ συναινεῖ…

Φιλονόη.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply