Ἂς βοηθήσουμε ὅλοι!

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ…

Αγαπητοί Φίλοι,

          εκδότες και συντάκτες του εξαιρετικού περιοδικού «Ελληνική, Διεθνής Γλώσσα». Σας ευχαριστώ θερμά για την δημοσίευση στο τεύχος του Ιαν.-Μαρτίου 2011, της πολύ κολακευτικής κριτικής της κυρίας Σχοινά για το βιβλίο μου «Παιχνίδια των Αρχαίων Ελλήνων», σελ. 456. Και δραττώμενος της ευκαιρίας ζητώ τη βοήθεια της φιλολογικής και επιστημονικής κοινότητας για το εξής :

  Με το έργο μου «Αρχαία Ελληνικά και Βυζαντινά Παιχνίδια – Παίζοντας στο Χρόνο», εκδόσεις Αίολος, Αθήνα 2002, είχα μελετήσει τα παιχνίδια των Ελλήνων από το 1.500 π.Χ. – 1.500 μ.Χ. Αποφάσισα να συνεχίσω το έργο αυτό και τώρα συλλέγω στοιχεία για τα «Ελληνικά Παραδοσιακά Παιχνίδια από το 1.500 – 2.000», έργο ογκώδες, δύσκολο και χρονοβόρο. Έως τώρα, (Μάιος 2011), έχουν καταγραφεί 5.500 ! περίπου τίτλοι παιχνιδιών και οι παραλλαγές τους, ενώ έχει μελετηθεί το ¼ περίπου απ’ αυτά.

Μέσω του πνευματικού φάρου, που είναι το Περιοδικό σας, επικαλούμαι την τελευταία παράγραφο του Ελληνικού Συντάγματος περί ευαισθησίας, ευθύνης κ.λπ. και ζητώ απ’ όσους μπορούν να βοηθήσουν το έργο αυτό να έρθουν σε επαφή μαζί μου.

      Είτε με στοιχεία και πληροφορίες είτε με φωτογραφικό υλικό είτε με αναμνήσεις παλαιών χρόνων είτε από αγάπη για ό,τι μας εξέθρεψε και δεν πρέπει να απωλεστεί, ας συνδράμουν αυτή μου την προσπάθεια, ώστε να αποβεί ένα συλλογικό έργο που θα μας αφυπνίσει από το αίσθημα της απογοήτευσης και κατάθλιψης, στο οποίο μας έχουν οδηγήσει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ.

Υπάρχει η Ελλάδα της γνώσης, της αθάνατης και δυσβάστακτης κληρονομιάς, υπάρχει το Ελληνικό Δαιμόνιο, το αίσθημα της μάχης και όχι της απώλειας. Πρέπει να αντισταθούμε και καλώ όσους πιστεύουν σ’ αυτά που γράφω και στο έργο μου, να έλθουν αρωγοί στη διάσωση ενός σημαντικού, πλην παραμελημένου τμήματος του πολιτισμού μας. Όπου γης !

       Έχω συγκεντρώσει παιχνίδια από την κυρίως Ελλάδα, Κύπρο, Γκρεκάνικα της Κάτω Ιταλίας, Ανατολικής Θράκης, Παραλίων της Ιωνίας και του Πόντου. Υπάρχουν και άλλα πολλά που μας διαφεύγουν και θέλουν καταγραφή και διάσωση.

        Περιμένω και ελπίζω στην συνδρομή όλων, πάνω σ’ αυτήν την έρευνα.

        Φίλοι, σας ευχαριστώ για όλα.

Χρήστος Δ. Λάζος

Γραφείο : Νικηταρά 6, Αθήνα, τ.κ. 106 78

τηλ. Γραφείου : 210 – 3803198 (ώρες 9.30 -3.00 μ.μ.)

Κινητό : 6972378598

πηγή: μήνυμα καὶ φωτογραφία ἀπό ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply