Ἡ ἀπεργία εἶναι ἁμαρτία!

Δὲν τὸ λέω ἐγώ! Οἱ μουφτῆδες τὸ λένε!

Σήμερα εἶπα νὰ ἀσχοληθῶ λίγο μὲ ἐργατικὰ ζητήματα! 

Ἕνα «τρυφερό» λοιπὸν μήνυμα, πρὸς ὅλους τοὺς «ἐργατοπατέρες» ποὺ ἐλπίζουν πὼς θὰ προσεταιριστοῦν κάθε ἰσλαμιστή γιὰ νὰ μεγαλώσουν τὰ μαγαζάκια τους! Νὰ ξέρουν (ποὺ τὸ ξέρουν κι ἄς προσποιοῦνται τὸ ἀντίθετον) πὼς ἐὰν ὁ ἰμάμης ἢ ὁ μουφτής ἢ ὁ κάθε θρησκευτικός τους ἡγέτης κάνῃ καλλίτερες συμφωνίες ἀπὸ τὶς δικές τους, πελατεία ΓΙΟΚ!!!! Σήμερα ἀλληλοβολεύονται ἅπαντες! Αὔριο νὰ τοὺς δῶ… 

Φιλονόη.

Κουρδικό Πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ 19-5-2011

Κήρυγμα από την Διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων : Η απεργία είναι αμαρτία

ΝΤΟΥΖΤΖΕ- Μετά από την απόλυση 12ο εργατών στην πόλη Ντούζτζε επειδή έγιναν μέλη στο συνδικάτο Birleşik Metal-İş που συνδέεται με την DİSK, ήρθε και η στήριξη στους εργοδότες με το κήρυγμα που αναγνώσθηκε στα τζαμιά. Στο κήρυγμα αναφέρθηκε ότι ¨είναι βαριά η ευθύνη αυτού ο οποίος επιβραδύνει υπέρ του δέοντος την εργασία, προκαλεί ζημιά στην επιχείρηση ή προβαίνει σε συμπεριφορές που μειώνουν το κέρδος και την κερδοφορία της¨.

Μετά από την αντίσταση που εμφανίστηκε στην πόλη Ντούζτζε ενάντια στις 120 απολύσεις από την βιομηχανία Mas-Daf, η μουφτεία της περιοχής έβγαλε ένα συζητήσιμο κήρυγμα. Το κήρυγμα αυτό που στηρίζει τα αφεντικά που έδιωξαν τους εργαζόμενους των οποίων οι κινητοποιήσεις είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, αναγνώσθηκε κατά την προσευχή της Παρασκευής 29 Απριλίου.

Στο κήρυγμα αναφερόταν ότι ¨είναι βαριά η ευθύνη αυτού ο οποίος επιβραδύνει υπέρ του δέοντος την εργασία, προκαλεί ζημιά στην επιχείρηση ή προβαίνει σε συμπεριφορές που μειώνουν το κέρδος και την κερδοφορία της¨ και ότι η απεργία είναι αμαρτία.

Το κείμενο αυτό ετοιμάσθηκε από τον ιμάμη Νεβζάτ Οζάλ της περιοχή Κουγιουντουζού, εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων και ανακοινώθηκε σε όλα τα τζαμιά.

τουρκικά νέα

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply