Θά ἔχουμε καινούργια Ἴμια;

Τί νά σημαίνη ἄραγε ἡ προαναγγελθεῖσα καινούργια πρόκλησι τῶν γειτόνων μας; Θά ἔχουμε καινούργια Ἴμια; Αὐτό μᾶς ἔλειπε τώρα καί μέ τέτοιους ἀνίκανους πολιτικούς. Πάγκαλο, πάντως δέν ἔχουμε στήν θέσι τοῦ ὑπουργοῦ ἐξωτερικῶν. Ἔχουμε ὅμως τό ἀχτύπητο δίδυμο ΓΑΠ – Δρούτσα. Νά ἑτοιμαζόμαστε γιά ἐξελίξεις κύριοι τῆς Ἑλληνικῆς κυβερνήσεως; Ποτέ δέν ξέρεις μέ τούς τούρκους….

Τό παρακάτω ἀπό τό defencenet

Σε μείζονα προαναγγελθείσα πρόκληση, με πολλά στοιχεία από την περσινή  επιχείρηση των Τούρκων ισλαμιστών με το σκάφος “Μαβί Μαρμαρά” στο Ισραήλ, προχωρά η Τουρκία: Αύριο ο Τούρκος ορχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, (διάδοχος κεντροδεξιός πολιτικός σχηματισμός του κόμματος του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και της Τανσού Τσιλέρ), Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ ανακοίνωσε ότι θα κάνει απόβαση στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι για να καρφώσει την τουρκική σημαία!

Όλα αυτά την στιγμή που ελληνική αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ εκτελώντας εντολές της πολιτικής ηγεσίας επισκέπτεται από σήμερα την Τουρκία για να συζητήσουν τα … Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης,

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα του υποψήφιου βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και απόστρατου συνταγματάρχη Ουμίτ Γιαλίμ να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι, την δόξα του Γιαλίμ φαίνεται να ζήλεψε ο ορχηγός του κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ ο οποίος φιλοδοξεί να αποβιβαστεί αύριο στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι.

Το τουρκικό “Δημοκρατικό Κόμμα” θα διοργανώσει αρχικά εκδήλωση στα τουρκικά παράλια και ακολούθως «θα ξεκινήσουμε με σκάφη για τα νησιά μαζί με τον πρόεδρο του κόμματός μας για την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε κανένα εμπόδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τοπικός κομματικός παράγοντας!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα από το 2004…..

Η τοποθέτηση αυτή του Ζεϊμπέκ αποτελεί κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας. Φυσικά όλες αυτές οι ανακοινώσεις προθέσεων για αποβίβαση στα ελληνικά νησιά και ανάρτησης της τουρκικής σημαίας σε αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος της ρητορείας κάποιου υποψήφιου βουλευτή στα πλαίσια φυσικά των υπερβολών για την προσέλκυση ψηφοφόρων.

Από ελληνική πλευράς έχουν γίνει συστάσεις στην Άγκυρα να “μαζέψουν” τον Ζεϊμπέκ, αλλά παρά την δριμύτατη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ την επαύριο του επεισοδίου που προκάλεσε ο απόστρατος Ο.Γιαλίμ και αποκάλυψε το defencenet.gr, η Άγκυρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει κάτι τέτοιο.

Εάν τελικά οι τουρκικές αρχές δεν αποτρέψουν αυτήν την απίστευτα προκλητική κίνηση του Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ τότε είτε θα συμφωνούν με το επιχείρημα του, είτε θα είναι ανίκανες να σταματήσουν μία προβοκάτσια που ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις.

Το Λιμενικό έχει λάβει σαφείς εντολές να μην επιτρέψει την προσέγγιση στα δύο νησιά των τουρκικών σκαφών με “Κάθε τρόπο”… Πάντως στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται μεγάλες τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις στο πλαίσιο άσκησης προσβολής σκαφών επιφανείας.

εἰκόνα

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply