Ἡ παλιο-συντρόφισσα Μαρία!

Ἡ παλιο-συντρόφισσα Μαρία!3Κορίτσι κι αὐτό ὅμως; «Ἡρωΐκή» μορφή τοῦ Πολυτεχνείου ποὺ ἐξαργύρωσε τὸν ἡρωϊσμό της μὲ κάθε δυνατό τρόπο!!! Ἀλήθεια, οἱ πραγματικοὶ ἀγωνιστὲς τοῦ Πολυτεχνείου, ποῦ νὰ εὑρίσκονται σήμεμα; Ὑπάρχουν; Ζοῦν; Ἔχουν τροφή; Διότι, κακὰ τὰ ψέμματα, συνήθως οἱ ἔχοντες ἰδεολογία δὲν γνωρίζουν τίποτα ἀπὸ ἐξαργυρώσεις… 

ΣοσιαλΗστρια ἀπὸ τίς πρῶτες καὶ ἀγωνίστρια στὴν πρώτη γραμμή!!! Μεγάλη προσωπικότης!! Μοναδική!!!! 

Ἀπὸ τὴν φιλοτιμία,  τὰ χάλια καὶ τὸν Ἥπιο λόγο-Πολιτική:

Ξέχασε… προς τα που πέφτει το Πολυτεχνείο 

Η Γενιά του Πολυτεχνείου έχει… τον τρόπο της να μην μας αφήνει να την ξεχάσουμε. Και να μας θυμίζει, συχνά και έντονα, ότι η κρίση την οποία βιώνουμε σήμερα, και θα κληρονομήσουν οι γενιές που έρχονται, είναι μια κρίση στο πιστοποιητικό γέννησης της οποίας, η… χιλιοτραγουδισμένη Γενιά φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της.

Η Μαρία Δαμανάκη υπήρξε η «φωνή του Πολυτεχνείου». Και σήμερα, 37 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μιας Δημοκρατίας για την οποία η Γενιά του Πολυτεχνείου είχε οράματα και προσδοκίες, μοιάζει να μην θυμάται καν… προς τα πού πέφτει το Πολυτεχνείο.

Όχι φυσικά χωροταξικά, αλλά πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά. Επίτροπος πλέον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μαρία Δαμανάκη μας πληροφόρησε σήμερα ότι το ευρώ συνιστά τη μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η ένταξή μας στην ΟΝΕ, το 2002, και όχι στην Ευρώπη, το 1981. Και τροφοδότησε σενάρια συνωμοσίας και ασκήσεις πανικού στην Αθήνα, προειδοποιώντας ότι αν δεν συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών, που ωστόσο θα φέρει αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας, θα επιστρέψουμε στη δραχμή.

Η αφήγηση της Μαρίας Δαμανάκη, μοιάζει με αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Και έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για να μην μας αφήσει κανένα περιθώριο απορίας, ως προς το τι συνέβη στην Ελλάδα όλα αυτά τα 37 χρόνια, και φτάσαμε στο σημερινό πρωτοφανές αδιέξοδο. Η εθνική διαδρομή προς τον… τοίχο, μοιάζει πολύ με εκείνη της Μαρίας Δαμανάκη στην πολιτική.

Από «φωνή των αγωνιζόμενων Ελλήνων», πέρασε στην ενεργό πολιτική, και μάλιστα στην κεντρική σκηνή. Βρέθηκε σε τρία κόμματα, το ΚΚΕ, τον Συνασπισμό και το ΠΑΣΟΚ, ενώ διεκδίκησε και τη δημαρχία της Αθήνας. Από το ΚΚΕ έφυγε όταν… δεν την εμπιστεύονταν για πρόεδρο, και από τον Συνασπισμό επειδή την είχαν… απομακρύνει από πρόεδρο. Ήταν η εποχή του πολιτικού φλερτ με τον «εκσυγχρονισμό» του Κώστα Σημίτη, που εξηγεί εν πολλοίς και το γιατί η Μαρία Δαμανάκη θεωρεί την ΟΝΕ μεγαλύτερο επίτευγμα από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.

Από το δε ΠΑΣΟΚ… δεν έφυγε, επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου της χρύσωσε το χάπι για τη μη υπουργοποίησή της το 2009, και την έστειλε στις Βρυξέλλες. Για να είναι οι δυο τους «μακριά και αγαπημένοι».

Δεν μπορεί πάντως κανείς παρά να συμφωνήσει με μια αποστροφή της δήλωσης Δαμανάκη: «Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας», είπε η Ελληνίδα Επίτροπος στην Κομισιόν. Και επειδή η ίδια έχει, τόσο παρελθόν όσο και ευθύνες, ως προβεβλημένη φυσιογνωμία ενός πολιτικού δυναμικού που καλλιέργησε την εθνική αυτοχειρία στην οποία φτάσαμε στις μέρες μας, θα μπορούσε να ξεκινήσει την ανάληψη των ευθυνών για τις οποίες μιλάει, υπογράφοντας μια παραίτηση. Συμβολική αλλά και συνάμα καθαρτήρια, ως χρέος απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ακούγοντας μεταξύ άλλων και τη φωνή της από το Πολυτεχνείο.

Κοίτα να δείς που κατήντησαν οι σοσιαλιστές, Μαρία Δαμανάκη !

Ἡ παλιο-συντρόφισσα Μαρία!2
«ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών, ή επιστρέφουμε στη δραχμή». δήλωσε η σοσιαλίστρια, αγωνίστρια του Πολυτεχνείου και νυν επίτροπος στις Βρυξέλλες, Μαρία Δαμανάκη

(ολόκληρη η δήλωση εδώ)

Από το “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία“, στο “να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών“.
Ε, ξεκίνα πρώτη τις θυσίες σοσιαλίστριά μου !
Κόψε το επίδομα στον γιό σου που σπουδάζει στο York και στην κόρη σου που σπουδάζει στο Leicester συντρόφισσα ! Ας γραφτούν στο ΤΕΙ Αθήνας, να γλιτώσεις και τα ενοίκια !
φωτο: η συντρόφισσα Μαρία Δαμανάκη με την κόρη της.

Η ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ «ΕΙΔΙΚΗ» ΑΠΟΣΤΟΛΗ…

Ἡ παλιο-συντρόφισσα Μαρία!1Αξιοζήλευτη και κυρίως έντιμη πολιτική σταδιοδρομία. Από εκφωνήτρια, προήχθη σε στέλεχος και επέκεινα σε βουλευτή

του ΚΚΕ
του Συνασπισμού, αλλά και
του ΠΑΣΟΚ
Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Κυρίως σταθερές απόψεις,  χωρίς ίχνος 

ιδιοτέλειας και αρριβισμού. Η αποτυχία της δύο φορές να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων με την πράσινη σημαία του ΠΑΣΟΚ, είχε ως φυσικό επακόλουθο την ανταμοιβή της και την δικαίωση των αγώνων 

της. Σήμερα απολαμβάνει τα προνόμια της θέσεως της Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Παραλλήλως εκτελεί  και χρέη ΛΑΓΟΥ στην υπηρεσία του πρωθυπουργού της Ελλάδος, με την διασπορά ψιθύρων και κινδυνολογιών, που στα ευήκοα ώτα των  αργυρωνήτων δημοσιογράφων και στα λοιπά γιουσουφάκια της ενημερώσεως, φαντάζουν ως βαρύγδουπες και βαθυστόχαστες δηλώσεις. Μας απειλεί τώρα η κ. Δαμανάκη πως θα επιστρέψουμε στην δραχμή. Και εκείνη τι την νοιάζει;; Εκείνη θα συνεχίσει να αμείβεται σε ευρώ, στις Βρυξέλλες. Θα θέλαμε πολύ να την πιστέψουμε πως 

νοιάζεται για τους Έλληνες πολίτες. Αν όμως κρίνουμε από τον πρότερο βίο της,  δηλαδή πως νοιάστηκε για τους πολίτες από το ΚΚΕ που την τίμησαν, για τους άλλους από τον Συνασπισμό που την τίμησαν και αυτοί, αλλά και τους υπολοίπους από το ΠΑΣΟΚ, μας είναι αδύνατο να την πάρουμε στα σοβαρά. Ήταν, είναι και θα παραμείνει  η αποτυχημένη πρόεδρος του Συνασπισμού, η αποτυχούσα δύο φορές να εκλεγεί ως δήμαρχος Αθηναίων. Η ιδεολογικά, πολιτικά και κομματικά άστεγη επαίτις αξιωμάτων. Με δύο λέξεις η Μαρία Δαμανάκη.

Τάσος Καρ.
Καλή ἡ συντροφικότης ὅμως ὅταν ἀποδίδει… Τί λέτε;

Υ.Γ.Μήπως κάποιοι ὀφείλουν τοὐλάχιστον νὰ παραιτηθοῦν καὶ νὰ ἐξαφανισθοῦν… Μήπως ὅμως χρειάζεται καὶ λίγο φιλότιμο; Ἢ ὄχι;
(Visited 53 times, 1 visits today)
Leave a Reply