Ἐκεῖ ὑπάρχουν ἄνθρωποι! Ἀκόμη!

Japanese Nuclear Volunteers

Μὲ ἔχει συγκλονίσει ἡ παρακάτω  εἴδησις.  (ἀπὸ techgear)

Ηλικιωμένοι Ιάπωνες προσφέρονται να καθαρίσουν τη Φουκουσίμα!

Λίγους μήνες μετα τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, έρχεται μια είδηση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Αυτή τη φορά μια ομάδα ηλικιωμένων Ιαπώνων ζητά την άδεια για να καθαρίσει τη Φουκουσίμα.


Πρόκειται για περισσότερους από 300 συνταξιούχους οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να πάρουν τη θέση των νέων ανθρώπων που εκτίθενται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, οι συνέπειες της ραδιενέργειας θα φανούν σε 20 χρόνια από τώρα, διάστημα στο οποίο, πιθανότατα, οι ίδιοι να μην είναι καν ζωντανοί. Αντίθετα, οι νέοι άνθρωποι που εδώ και 3 μήνες πασχίζουν να απομακρύνουν τα ραδιενεργά υλικά από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο σε λίγα χρόνια. Η συγκινητική προσφορά τους, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της αυτοθυσίας, τότε ποιος ξέρει τι είναι.

[πηγή BBC]

Ἐκεῖ ὀ κόσμος πῆγε στὴν κόλασι καὶ γύρισε. Κι ὅμως ἀκόμη διαθέτει ἀνθρωπιά καὶ συνείδησι.  Κι ὁ λαὸς καὶ οἱ κυβερνῶντες.

Ἐδὼ, ξεκινῶντας ἀπό τὸ κεφάλι, διαπιστώνουμε μὲ θλίψι ποὺ φθάνει στὰ ὅρια τοῦ θυμοῦ πλέον, πὼς ὄχι μόνον δὲν θὰ ἔκανα ποτὲ κάτι ἀνάλογο, ἀλλὰ ἀντιθέτως, θὰ ἔριχναν ἀκόμη καὶ τὰ παιδιά τους μέσα στὰ ῥαδιενεργὰ φέρετρα πρὸ κειμένου νὰ μὴν πειραχτῇ τό τομάρι τους. 

Μόνον νὰ κλαίω μπορῶ γιὰ τὴν ξεφτίλα τους.

Φιλονόη.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply