Κι ἐμεῖς καθόοοοοοομαστε!!!!

Τὴν Κύπρο θὰ τὴν σώσουν Ἀμερικανοί, Ἰσραηλινοὶ καὶ Ῥῶσοι!

Οἱ Κύπριοι ἀφοπλίζονται γιὰ νὰ μὴν φοβᾶται ὁ Καταστρόφιας.

Ὁ GAP νίπτει τὰς χείρας του… (Καὶ πότε δὲν τὸ ἔκανε δῆλα δή;)

Τὰ Ἀμερικανὰ ἔχουν ναλάβει ἕνα οἰκόπεδο, τὰ Ἰσραηλινὰ ἄλλο καὶ τὰ Ῥωσόπαιδα ἔφεραν ἀεροπλανοφόρο. 

Ἐμεῖς τί κάνουμε; Σηκώσαμε τὰ χέρια ψηλὰ καὶ περιμένουμε νὰ μᾶς σώσουν;

 

Rωσική Ομάδα Μάχης αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ Κύπρου… 

Η  Μόσχα ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” από την Βόρεια Θάλασσα (θάλασσα Μπάρεντς) πρόκειται να πλεύσει για την Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην περιοχή της κυπριακής γεώτρησης του “Οικοπέδου 12”, σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στην περιοχή!

Η Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου θα αποπλεύσει στις 13 Νοεμβρίου για ασκήσεις στην θάλασσα Μπάρεντς και θα ασκηθεί για μία εβδομάδα. Ακολούθως στις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το ταξίδι της για την Μεσόγειο, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τα λιμάνια που θα προσεγγίσει.     

Η διάρκεια της αποστολής της Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου στην Μεσόγειο θα είναι τρεις μήνες. Το Ναύαρχος Κουζνέτσοφ και τα πλοία συνοδείας του αναμένονται να περάσουν τα στενά του Γιβραλτάρ στα τέλη Νοεμβρίου όταν θα έχουν γίνει γνωστά και τα αποτελέσματα της κυπριακής γεώτρησης Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 αντιτορπιλικά, φρεγάτες και πλοία υποστήριξης!

Στην περιοχή ήδη περιπολεί ρωσικό συμβατικό υποβρύχιο, αλλά φαίνεται ότι κρίθηκε πως θα πρέπει να υπάρξει πιο “πειστική” προβολή ισχύος με σκάφη επιφανείας. Κανείς δεν περίμενε βέβαια ότι θα έστελναν το “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ”. Μαζί με το ρωσικό αεροπλανοφόρο θα πλεύσει και το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko, κλάσης Udaloy II. Πάντως αναλυτές στην ρωσική πρωτεύουσα ανέφεραν ότι “Υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Συρία.

Η Ρωσία ήδη έχει ζητήσει άδεια από την Κύπρο για να έκτελέσει έρευνες σε δύο “Οικόπεδα” που τώρα έχει αναπτυχθεί ο … τουρκικός Στόλος! Πιο σαφή απάντηση στην Άγκυρα δεν μπορεί να υπάρξει.

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο είναι εξοπλισμένο με 19 αεροσκάφη Su-33, 4 Su-25 (κρούσης) και 17 ελικόπτερα Κa-27 και μεταφέρει μεγάλο αριθμό πυρηνικών κεφαλών για χρήση από τους πυραύλους Ρ-700 Granit. (defencenet)

Nυκτερινή αερομαχία μεταξύ τουρκικών F-16 και ισραηλινών F-15

Τα ισραηλινά αεροσκάφη πλησίασαν το τουρκικό σκάφος πραγματοποιώντας εικονική στόχευση –οπότε πιθανότατα πρέπει να επρόκειτο  για F-15I “Ra’am”- και αυτό παρά τις προειδοποιήσεις που ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι τους απηύθυναν από «δυνάμεις στην Βόρεια Κύπρο» για να απομακρυνθούν καθώς υποτίθεται ότι παραβίαζαν τον εναέριο χώρο τους, ο οποίος και παράνομος είναι και αυθαίρετος.Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου και πιο συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Haaretz η οποία επικαλείται δημοσίευμα της τουρκικής Today Zaman και της Vatan  δύο ισραηλινά μαχητικά τύπου F-15  –δεν διευκρινϊστηκε πάντως εάν πρόκειται για F-15C “Baz” ή για F-15I “Ra’am” τα τελευταία επιχερούν από την ΑΒ Hatzerim ενώ τα F-15C “Baz” από την ΑΒ Tel Nof   – πέταξαν το βράδυ της Πέμπτης με στόχο το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας «Piri-Reis» περνώντας μέσω του εναέριου χώρου της Κύπρου αλλά και της παράνομης Βόρειας  Κύπρου.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας η τουρκική Αεροπορία έδωσε “scramble” σε δύο F-16 από τη αεροπορική βάση στο Ικόνιο τα οποία και επιχείρησαν να αναχαιτίσουν τα ισραηλινά μαχητικά. Άλλες πληροφορίες δεν υπάρχουν για την έκβαση της αναχαίτισης η οποία τελικά μάλλον δεν είχε επιτυχές αποτέλεσμα. Οι Ισραηλινοί πιλότοι είδαν με τα ραντάρ τους και κλείδωσαν τα τουρκικά αεροσκάφη, χωρίς όμως τα τελευταία να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αντίστοιχο εγκλωβισμό. Στη συνέχεια τα ισραηλινά μαχητικά αποχώρησαν από την περιοχή.

Παράλληλα σε άλλο επεισόδιο ισραηλινό ελικόπτερο πέταξε πάνω από το «Piri-Reis» το διάστημα που αυτό βρισκόταν στο «πεδίο γεώτρησης 12» και κοντά στην εξέδρα «Όμηρος». Το ελικόπτερο αιωρήθηκε για αρκετή ώρα πάνω από το τουρκικό ερευνητικό για να αποχωρήσει στη συνέχεια.(defencenet)

“Προειδοποίηση Κλίντον σε Νταβούτογλου «Δεν θέλουμε εντάσεις και προκλήσεις» στην Ανατολική Μεσόγειο”

Τα λόγια της κυρίας Χίλαρι Κλίντον προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «δεν θέλουμε εντάσεις και προκλήσεις» στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν την πλέον προχωρημένη προειδοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Άγκυρα, η οποία συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά και να απειλεί με πόλεμο την Κύπρο και το Ισραήλ. Η συζήτηση στο ξενοδοχείο «WaldorfAstoria» μεταξύ των δύο υπουργών είχε στιγμές έντασης –κυρίως από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας–, που αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία από την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κυρία Κλίντον το ξέκοψε στον κ. Νταβούτογλου για το θέμα των κυπριακών γεωτρήσεων. Υποστηρίζουμε, του είπε, το δικαίωμα της Κύπρου να αναζητεί νέες πηγές ενέργειας και μάλιστα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φρόντισε να δημοσιοποιήσει την αμερικανική αυτή θέση, που αυτή τη φορά δεν ειπώθηκε από έναν ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο, αλλά από την ίδια την υπουργό Εξωτερικών.

Έχω υποστηρίξει πολλές φορές από αυτή τη στήλη ότι «τα πράγματα αλλάζουν στη γειτονιά μας». Και είναι μία μεγάλη αλήθεια. Το πρόβλημα, αν θέλετε, είναι ότι αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα και σε λίγο δεν θα προλαβαίνουμε τις εξελίξεις. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι ότι, σε αυτή τη φάση, τα συμφέροντα της Κύπρου –και κατ’ επέκταση της Ελλάδας– συμπίπτουν απόλυτα με τα αμερικανικά και τα εβραϊκά. Και θα έλεγα πως πρόκειται για θετική εξέλιξη, διότι είναι μία ευκαιρία για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους εις βάρος του Ελληνισμού – πραξικοπήματα και χούντες σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και τυφλή υποστήριξη στην Τουρκία. Χωρίς τη διπλωματική και οικονομική βοήθεια της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ, η τουρκική κατοχή θα είχε τερματιστεί προ πολλού. Είναι ένα γεγονός που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Στην Ουάσιγκτον δόθηκε μεγάλη σημασία στην έκκληση του Αμερικανού πρώην πρέσβη Αμπράμοβιτς –και γνωστού μέχρι πρόσφατα φιλότουρκου– προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Του ζήτησε να υπογραμμίσει στη συνάντηση που θα έχει στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον Ταγίπ Ερντογάν ότι η Αμερική σε περίπτωση πολέμου θα επιλέξει να βοηθήσει το Ισραήλ και όχι την Τουρκία. Η αλλαγή της στάσης του κ. Αμπράμοβιτς, που παλαιότερα ήταν και «πολιτικός ατζέντης» της Άγκυρας στην αμερικανική πρωτεύουσα και ανάμεσα στους Εβραιοαμερικανούς, δείχνει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: Ότι το εβραϊκό λόμπι έλαβε εντολή από το Τελ Αβίβ να συνταχθεί με τις υπόλοιπες αντιτουρκικές δυνάμεις στην Ουάσιγκτον.

Η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν θα σταματήσουν να προκαλούν στην Ανατολική Μεσόγειο και να απειλούν την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, μόνο εάν το αμερικανικό μήνυμα είναι ηχηρό και σκληρό ταυτόχρονα. Όσο και να παρουσιάζονται σήμερα ανεξάρτητοι και να δρουν και να αντιδρούν ως υπερδύναμη, οι Τούρκοι εξαρτώνται οικονομικά και κυρίως στρατιωτικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει να «χαϊδεύει» τον Ερντογάν σαν να είναι ένα «άτακτο παιδί». Ο σημερινός πρωθυπουργός της Τουρκίας έχει ισλαμική ατζέντα, είναι επικίνδυνος και με τα τερτίπια του θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα όλων των λαών της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και της Αμερικής. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν θα συνετιστεί με συμβουλές. Και το μήνυμα που θα τον φοβίσει περιλαμβάνεται στη δέσμη εισηγήσεων του Αμπράμοβιτς…

Μιχάλης Ἰγνατίου, (ἐπίκαιρα)

Ξέρω, ξέρω… Τὰ καλὰ καὶ συμφέροντα… Ἐν τάξει, πέσαμε στὴν «περίπτωσι»… Τυγχάνει νὰ βολεύονται οἱ ἀπὸ «ἐδῶ» σήμερα… Νὰ εἴχαμε κι ἕναν πατριώτη πρωθυπουργό… Καὶ θὰ γλυτώναμε γιὰ πάντα ἀπὸ τοὺς κακοὺς γείτονες… Ἀλλὰ δὲν ἔχουμε… Καὶ τὴν πίττα ἄλλοι τὴν μοιράζουν…

Πρὸς ὥρας παρατηροῦμε… 

Ἀργότερα, ὅταν θὰ ἔχουμε ὁλοκληρώσει τὶς εἰκόνες μας, ἀποφασίζουμε…

Φιλονόη.

 φωτογραφία

(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply