Οὒπςςςς… Μᾶς λέν νὰ κάτσουμε ἥσυχα;

Δὲν ξέρω…

Τὴν μία «ὑποπτεύονται» ταραχές καὶ μᾶς ἐνημερώνουν… (καὶ τσοῦπ λίγες ἡμέρες ἀργότερα προβάλλουν κάποιοι «ἀγανακτισμένοι»..)

Τὴν ἄλλην μᾶς ἐνημερώνουν πὼς θὰ γίνουν ἄλλες ταραχὲς μὲ τοὺς ΛΑΘΡΟεποίκους….

Μετὰ ἐμφανίζεται παρουσίασις μίας ἐκ τῶν πλέον ἐπικινδύνων πόλεων, ποὺ δὲν εἶναι ἄλλη ἀπὸ τὴν ..Ἀθήνα!!!

Τώρα μᾶς λὲν νέα νέα….  

Ἀσκήσεις καταστολῆς πλήθους!!!!

Ποῦ καὶ πῶς; (ἀπὸ defencenet τὸ παρακάτω)

Ξαφνική άσκηση καταστολής ταραχών σε κατοικημένες περιοχές ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου στο Δροσάτο του Κιλκίς . Τυπικά σκοπός της εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των τμημάτων με απαιτήσεις που συνδέονται με στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα με τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν “Οι αμερικανοί επέμειναν ότι πρέπει να είναι έτοιμες στρατιωτικές δυνάμεις για να αναλάβουν αποστολές εσωτερικής ασφάλειας. Όχι για την Ελλάδα, διεθνώς. Έτσι μας είπαν”.

Η δικαιολογία ότι είναι για την KFOR, δηλαδή για το Κόσοβο, απλά δεν αντέχει σε κριτική γιατί απλά στο Κόσοβο η κατάσταση έχει εκτονωθεί και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ξαφνικές ασκήσεις. 

Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η σύμπτωση της διοργνάνωσης μιας τέτοιας άσκησης την ώρα που που ξένοι προβλέπουν ταραχές και όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, υπάρχει το απαιραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τέτοιου είδους αποστολές. Τις οποίες έτσι ή αλλιώς έχουν εκτελέσει κατά την διάρκεια των Ολιμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με καταρτισθέν σχετικό επιτελικό σχέδιο με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων ξένων χωρών, το οποίο έλαβε την έγκριση επίσημης κυβερνητικής σύσκεψης, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δεν είναι στενά Αστυνομικό πρόβλημα μόνο.

Απαιτούνται ενιαίες και συγκλίνουσες δράσεις όλων των τομέων του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των Ε.Δ. της χώρας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει η έκταση και το εγκατεσπαρμένο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στόχων (ολόκληρη η Αττική και οι πόλεις Θεσσαλονίκη και Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης), για την αποτελεσματική ασφάλεια των οποίων μόνη η ΕΛ.ΑΣ κρίνεται ανεπαρκής.

Στα πλαίσια της Νέας Στρατηγικής Αναθεώρησης, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμπεριληφθεί και η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, αλλά μέσα σε όρια και κανόνες.

Έτσι, με γνώμονα το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του νέου σφαιρικού Δόγματος Ασφαλείας, αναφορικά με τη συμμετοχή και την συμβολή αυτών στην κάλυψη των αναγκών Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ομόφωνα είχαν αποφασιστεί τα εξής:

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διαθέσει ειδικές δυνάμεις, οι οποίες,  ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την Αστυνόμευση χώρων.

Οι ειδικές αυτές δυνάμεις λειτούργησαν μεν συμπληρωματικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η συμμετοχή τους ήταν κρίσιμη.

Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω).

Καὶ τώρα νὰ ἀναρωτηθοῦμε; Στοὺς Ὀλυμπιακοὺς νὰ δεκτοῦμε πὼς εἶχαν δικαιολογία. Εἶχαν καὶ μίαν …«τρομοκρατία» νὰ ἀντιμετωπίσουν. Τώρα ἀπὸ τί κινδυνεύουν; Ἀπὸ τὶς μανοῦλες, τὰ πιτσιρίκια καὶ τοὺς παπποῦδες;  Ἢ μήπως ὄχι; 

Γιὰ νὰ δοῦμε λίγο κι αὐτό:

(ἀπὸ τὸ ἔρχεται τὸ τέλος ἢ ἡ ἀπελευθέρωσις;)

Τί ἀκριβῶς μᾶς δείχνει; 

Γιατί; Καὶ μάλιστα μέσα σὲ πόλεις; Ποιός καταστέλλει; Κάποιος ποὺ εἶναι ἀστυνομικός ἤ ὄχι; Καὶ πότε; Τὴν τρίτη ἑβδομάδα μήπως;  Θέλει κάτι νὰ πῇ; Ἢ κι αὐτὸ εἶναι τυχαῖον;
Οἱ ἡμέρες κυλοῦν… Τὰ γεγονότα τρέχουν…

Κάποιοι πιστεύουν πὼς θὰ μείνουν ἀτιμώρητοι… Πολὺ κακῶς…

Φιλονόη.

ἡ φωτογραφία ἀπό ἐδῶ

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply