Ἀνεβαίνει τουρκική σημαία στό Παλαμῆδι;

Αὐτή ἡ κυβέρνησις μᾶς ἔχει φθάσει στά ὅρια μας. Ἄν αὐτοί εἶναι ἀμερικανοτραφεῖς, δοσίλογοι καί προδότες δέν εἶναι ἀνάγκη νά προκαλοῦν μέ τόν πιό “ἀνερυθρύαστο” τρόπο τόν Ἑλληνικό λαό. Ἡ ὑπομονή του ἔχει φτάσει σέ ἐπικίνδυνο σημεῖο. Εἰσαγώμενοι εἶναι καί ἔτσι θά παραμείνουν ὅταν νύχτα θά τά μαζέψουν καί θά φύγουν. Ἀφοῦ μᾶς ἐξαθλίωσαν μέ τήν καταστροφή τῆς οἰκονομίας μας, “παίζουν” καί μέ τά πατριωτικά μας αἰσθήματα! Νά μή τολμήσουν!

Τήν εἰδησι τήν βρῆκα στήν ἐλ ὥρα :

Το φεστιβάλ Ναυπλίου θα διεξαχθεί φέτος με τη χορηγία της τουρκικής πρεσβείας. Για τα χρήματα κάνουν όλοι τα ΠΑΝΤΑ…

Η κατάπτυστη αντεθνική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Ναυπλίου, να γίνει το φεστιβάλ της πόλης με τη χορηγία της τουρκικής πρεσβείας, αναδεικνύει το μηδενισμό που επικρατεί σε όλα τα στρώματα του διοικητικού μηχανισμού της χώρας.

Το Ναύπλιο, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας, μετά την Επανάσταση του 1821. Ο συμβολισμός της άθλιας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της ιστορικής πόλης, είναι σαφής: δεν έμεινε πια τίποτα όρθιο, για τα χρήματα κάνουν όλοι τα ΠΑΝΤΑ.

Να τους χαίρονται…

Για την ιστορία: η ενέργεια αυτή, ήταν πρόταση του φίλα προσκείμενου στη ΝΔ δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Μιλάμε για έναν πρώην αριστερό, τον οποίο η Συγγρού προαλείφει για υποψήφιο βουλευτή στην Αργολίδα. Σήμερα, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά ενημερώθηκε για την εθνικά αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια και θα λάβει τα μέτρα της.

Πάμε παρακάτω: συμπαραστάτες της πλειοψηφίας στα «σφιχταγκαλιάσματα» με τους Τούρκους (οι οποίοι το έριξαν για τα καλά στον πολιτισμικό ιμπεριαλισμό, εξαγοράζοντας τους πάντες), ήταν ο δικηγόρος Γιάννης Γκιόλας (επικεφαλής συνδυασμού ΠΑΣΟΚων και ΣΥΡΙΖΑδων) και ο επίσης δικηγόρος Ανδρέας Βασιλείου, υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Αναγνωσταρά, ζήτησαν εγγύηση να μην τοποθετηθεί η τουρκική σημαία στο Παλαμήδι (αυτό θα έλειπε!), χωρίς να πάρουν όμως απάντηση… Το αν θα δούμε την τουρκική σημαία να κυματίζει, αυτό απομένει να το δούμε.

Επτασφράγιστο μυστικό για να μην υπάρξουν αντιδράσεις… 

Από την άλλη, οφείλουμε να επισημάνουμε την αντίδραση στο δημοτικό συμβούλιο του πρώην νομάρχη του ΠΑΣΟΚ Τάσου Σαλεσιώτη και του «γαλάζιου» Χρήστου Γραμματικόπουλου, επικεφαλής «αντάρτικου» συνδυασμού στο Ναύπλιο, στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι, ο τότε αρμόδιος για τα πολιτιστικά δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Χελιώτης, αν και είχε ειδοποιηθεί από πέρσι για την επιλογή της Τουρκίας ως χώρας-σπόνσορα από το φεστιβάλ (για την έλευση στο Ναύπλιο) Τούρκων καλλιτεχνών, διευθυντής του οποίου είναι εδώ και 20 χρόνια ο γνωστός πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, κρατώντας το ως επτασφράγιστο μυστικό ως την τελευταία στιγμή.

Χειρότεροι από την κυβέρνηση…

Ερωτηθείς, ο φίλος της «ΕΩ» και εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρατηρητής» Γιώργος Μουσταΐρας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, σχολίασε το γεγονός λέγοντας ότι «αυτοί είναι χειρότεροι από την κυβέρνηση, ξεπουλάνε χωρίς μνημόνιο».

Νίκος Χιδίρογλου

Ἐδῶ καί ἡ ἀπάντησις τοῦ έκπροσώπου τοῦ καλλιτεχνικοῦ φεστιβάλ:
«Προς άρση κάθε παρεξήγησης και παραπληροφόρησης εις ότι αφορά την διεξαγωγή του 20ου Φεστιβάλ Ναυπλίου (κλασσικής μουσικής) διευκρινίζεται ότι:

α) Χορηγοί του μουσικού φεστιβάλ είναι οι εταιρείες Όμιλος Μυτιληναίου και το Καζίνο Λουτρακίου. Ουδέποτε  αναφέρθηκε η Τουρκική Πρεσβεία ως χορηγός και βέβαια δεν είναι χορηγός του Μουσικού φεστιβάλ.β) Το φετινό ρεπερτόριο περιλαμβάνει σχήματα όπου συμπράττουν Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες σε κλασσική και παραδοσιακή μουσική όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί.γ) Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο Βουλευτικό και στο Δημοτικό στάδιο.δ) Δεν ετέθη ποτέ θέμα ανάρτησης εθνικών συμβόλων πουθενά όπως και ουδέποτε έχει συμβεί  κάτι τέτοιο. Τα όσα αντίθετα διαδόθηκαν είναι απολύτως ψευδή και ανυπόστατα.

Όλα όσα δε τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν, αποτελούν παραποίηση της αλήθειας με σκοπό την δημιουργία αρνητικού κλίματος έντασης και παραπληροφόρησης.
Αποκλειστικός σκοπός του φεστιβάλ είναι η προαγωγή του πολιτισμού και όχι η εμπλοκή του στην πολιτική…

Ακολουθεί το πρόγραμμα του φετινού Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου»

Δήμος Ναυπλίου
20ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Βακαρέλης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply