Τὸ νέο Σύνταγμα.

Ἕνα νέο Σύνταγμα κυκλοφόρησε ἐδῶ καὶ λίγες ἡμέρες στὸ διαδίκτυο. Μοῦ τὸ ἔστειλε φίλος σχεδόν ἀμέσως καὶ τοὺ τὸ ἐπέστρεψα ἐπίσης ἀμέσως, συνοδευόμενο μὲ τὸ παρακάτω σχόλιο:

«Σταμάτησα νὰ τὸ διαβάζω ὅταν ἔφθασα στὰ τῆς ἐκκλησίας. Ἐὰν δὲν καταλάβουμε πὼς ἡ κοσμοθέασις εἶναι διάφορο τοῦ συντάγματος, τότε Ἑλλάδα δὲν φτιάχνουμε. Ἡ ἐλευθερία τῆς κοσμοθεάσεως δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μέ νόμους καὶ συντάγματα. Θὰ ἀρκοῦσε ἕνα «ὁ καθεῖς θρησκεύεται ὅπως τοῦ ἀρέσει» τὰ ὑπόλοιπα εἶναι ἐπικίνδυνα. Ἰδίως μὲ τόσους 12θεϊστές, ἰσλαμιστὲς κι ἀθέους γύρω μας.
Συνεπῶς δὲν μοῦ ἀρέσει.»

Ὅταν ξεκινᾶς νὰ ξανακτίσῃς μίαν πολιτεία κρατῶντας τμήματα ἀπὸ τὰ σάπια της κομμάτια, τότε εἶναι βεβαιωμένον πὼς πολύ σύντομα θὰ ἐπιστρέψῃς στὰ προηγούμενα χάλια σου. 

Διότι, θεωρῶ ἀναφέρετον δικαίωμα τοῦ ἀνθρώπου  νὰ θρησκεύεται ὅπως ἐκεῖνος ἐπιθυμεῖ, ἀλλὰ θεωρῶ καπήλευσι τῶν δικαιωμάτων  τοῦ ἀνθρώπου τὴν ἐμπλοκὴ ἐκκλησίας καὶ κράτους σὲ συμφωνίες, συνεργασίας καὶ δυστυχῶς κάποιες φορές, ξεπουλήματα. (Ἂς μὴν πᾶμε μακριά… Προσέξτε τὸν σημερινὸ ἀρχιεπίσκοπο καὶ τὴν στάσι του στὰ ἐθνικά μας θέματα… Διεθνιστική ἐν τελῶς!!!) 

Θέλετε νὰ τὸ πιστέψετε ἢ ὄχι,  εἶναι μία πραγματικότης. Ἐδῶ ἔχουμε τὴν ἐπιχείρησι κρᾶτος καὶ τὴν ἐπιχείρησι ἐκκλησίας. Ἡ ἐμπλοκὴ τοῦ ἐνὸς ἐπιχειρηματία στὰ πόδια τοῦ ἄλλου, (οἱ ὀποῖοι κάποιες φορὲς ἔχουν κι ἀντικρουόμενα συμφέροντα) ὀφελεῖ τὸν ἀνταγωνιστή τους. Ὄχι τὸν ὑπάλληλο ἢ αὐτὸν ποὺ ἔχει κάποιαν ἄλλην (πλὴν πελατειακῆς) σχέσι μαζί τους.  Διότι ὅταν δύο ἐπιχειρήσεις συνεργοῦν, τό βέβαιον εἶναι πὼς δὲν θὰ συνεργήσουν ΠΟΤΕ γιὰ τὸ καλὸ τῶν μὴ ἐμπλεκομένων στὰ συμφέροντά τους. 

Δὲν θέλω νὰ τὸ ἀναλύσω περισσότερο. Ὅσοι συμφωνοῦν συμφωνοῦν. Ὅσοι διαφωνοῦν, καλῶς κάνουν. 

Θὰ σᾶς μεταφέρω μίαν ὠραία παρουσίασι ἀπό τὸ ἱστολόγιον Μέγας Ἀλέξανδρος, ὅπου καὶ διάβασα τὶς ἴδιες μὲ τὶς δικές μου θέσεις. 

Ἀξίζει πράγματι νὰ τὶς ἔχουμε ὑπ’ ὄψιν μας. Διότι οἱ ἀλλαγὲς φθάνουν καὶ θὰ εἶναι πρωτόγνωρες.

Φιλονόη.

Ένα θέμα ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ!!!

Τελευταίως πολύς λόγος γίνεται μετά την “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” , τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα μας  και γενικά στην πολιτική ζωή που ΈΝΑ κομμάτι της είναι και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!

Σύνταγμα είναι ο θεμελιώδης νόμος επάνω στον οποίο βασίζεται η διαμόρφωση ολόκληρης της νομοθεσίας μιας χώρας όσον αφορά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του πολίτη, την οργάνωση και βασικούς κανόνες λειτουργίας του κράτους και των θεσμών.
Το σύνταγμα μπορεί να εκπονηθεί και εγκριθεί από συντακτική συνέλευση (αντιπροσωπεία του λαού) ή να είναι άθροισμα νόμων ή άλλων διατάξεων που με την πάροδο του χρόνου έχουν καταστεί θεμελιώδεις.

Άρα το θεμέλιο μιας κυρίαρχης, ελεύθερης Χώρας αλλά και το όπλο του κάθε πολίτη ενάντια στην ασυδοσία του κράτους και κάθε κρατικού μηχανισμού ……όπως είναι η Εκκλησία της Ελλάδος….είναι η Εκκλησία της Ελλάδος κρατικός μηχανισμός και εάν ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ???

Επειδή υπέπεσε  στην αντίληψή μου ένα άρθρο που είχε ένα προσχέδιο του Συντάγματος και που αναπαράχθηκε/αναρτήθηκε από μερικά ακόμα blogs/ιστοσελίδες αυτούσιο:
 http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/06/blog-post_9520.html

Μόλις άρχισα την ανάγνωση και έφτασα στο ……

ΤΜΗΜΑ Β’
ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Άρθρο 3  …..
αναρωτήθηκα , τότε τι πραγματικά θέλουμε να αλλάξει επιτέλους σε αυτή την χώρα ???
 
Το συγκεκριμένο τμήμα από μόνο του ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΤΟ ….
 
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ????
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ????

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ/ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ  ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (

Έθνος ονομάζεται ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα που διακρίνουν το σύνολο αυτό, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κυριότερα από τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να είναι η φυλή, η γλώσσα ΚΑΙ η κοινή ιστορία και πολιτισμός και η γεωγραφική καταγωγή.

) , το θρήσκευμα ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ , ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!!!

Αποτελεί η θρησκευτικότητα ένα ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ???
Εάν θέλουμε πραγματικά ένα ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ της Ανεξιθρησκίας και της Ισοτιμίας των Πολιτών ΤΟΤΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :
 
ΤΜΗΜΑ Β’
ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Άρθρο 3  
 
1. Δεν Υπάρχει Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα αλλά Επίσημες θρησκείες που θα αναγνωρίσει η Πολιτεία και πάντα βάσει των Ατομικών Ελευθεριών του κάθε Έλληνα πολίτη εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλες οι Θρησκείες έχουν το Δικαίωμα της Αναγνώρισης τους από την Πολιτεία και οι οποίες θα προστεθούν στην Επίσημη Χάρτα των Αναγνωρισμένων Θρησκειών του Ελλαδικού Χώρου. 
3. Καμία Θρησκεία δεν επιτρέπεται να έχει το δικαίωμα Επιβολής η Εξουσίας έναντι άλλων Θρησκειών η έναντι της Πολιτείας και των Ελλήνων Πολιτών κατ’ επέκταση και ο ρόλος τους περιορίζεται στα Εσωτερικά Διοικητικά της καθήκοντα  στα οποία και δεν θα επεμβαίνει η Πολιτεία.
4. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
5. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. 
6.Απαγορεύεται δια Νόμου  ο προσηλυτισμός η ο εξαναγκασμός σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δρώμενο οποιασδήποτε Αναγνωρισμένης Θρησκείας από την Επίσημη Χάρτα της Ελληνικής Πολιτείας.
7. Οι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της Ελληνικής Πολιτείας. 
8. Κανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Κράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.
9. Κανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του. Ο μόνος Όρκος που επιβάλλεται είναι,  ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν και την θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. 
10. Οι σχέσεις των Επίσημων Αναγνωρισμένων Θρησκειών με την Πολιτεία  ορίζεται όπως η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία που δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.

11. Βάσει του ανωτέρω προβλέπονται να συμμετέχουν ισότιμα και να φορολογούνται ως ιδιωτική πρωτοβουλία.

12.  Με νόμο επίσης καταργούνται τα έως τώρα  τελωνειακά και φορολογικά πλεονεκτήματα που απολάμβαναν και θεωρούνται ως ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία που δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.
 
Πιστεύω πως αυτό είναι μια ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ,
ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Σημείωσις

Τὸ πρόβλημα δὲν εἶναι οἱ νόμοι μὰ ἡ μὴ τήρησίς των. Ἐὰν εἴχαμε ἦθος, θὰ συζητούσαμε καὶ γιὰ νέο σύνταγμα. Πρὸς τὸ παρὸν …Τς!!!

φωτογραφία ἀπό ἐδῶ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply