Σᾶς ἀπειλοῦν μὲ νεροπίστολο κι ἐσεῖς παραδίδετε τὴν Ἑλλάδα;


Σας απειλούν με “νερομπίστολο” και εσείς παραδίδετε την Ελλάδα;

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Μια ξενοτραφής παρέα που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, σας παρασύρει με ψευδέστατα διλήμματα  προκειμένου να υποθηκεύσετε την ζωή των Ελλήνων για πολλές γενεές  και να ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής η Εθνική Περιουσία.

Υπήρξα μέλος του ΠΑΣΟΚ. Αποχώρησα όταν τον Ιανουάριο του 2010, όταν διαπίστωσα ότι οι Κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες οδηγούσαν  -κατά την άποψή μου μεθοδευμένα- την χώρα στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ.

Τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και ο σχεδιασμός για την «ιδιωτικοποίηση» Δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων, όπως και η «αξιοποίηση» της Δημόσιας Περιουσίας, διαλύουν την χώρα και παραδίδουν τον Εθνικό Πλούτο, την Εθνική Κυριαρχία και την ευημερία των Ελλήνων σε ξένους Σάϊλοκς.

Αυτό που πραγματικά θα συμβεί αν ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο είναι να υποδουλώσετε την Ελλάδα. Θα αγγίξετε τα όρια της Εθνικής Προδοσίας.

Ως πεπειραμένος οικονομολόγος και επιχειρηματίας που επικοινωνώ καθημερινά με Έλληνες και ξένους οικονομολόγους, χρηματιστές και μεγάλους επιχειρηματίες απ’ όλον τον κόσμο, σας διαβεβαιώνω ότι τα διλλήματα περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων  είναι τουλάχιστον κακοήθη ψέματα.

Οι δε «απειλές» των Ευρωπαίων περί μη καταβολής της 5ης δόσης  δεν είναι τίποτε άλλο από μία προσπάθεια τρομοκράτησής σας για να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης και να ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο.
Εξάλλου το “πιστόλι” που κραδαίνουν και σας απειλούν είναι τό ίδιο με εκείνο που κράδαινε και ο Γ.Α.Π. πέρισυ όταν απειλούσε τους κερδοσκόπους. Δηλαδή ένα ψεύτικο νερομπίστολο.

Ωστόσο ακόμη και αν δεν εισπράξουμε την πέμπτη δόση οι μισθοί θα πληρωθούν, εκτός αν υπάρξει «Ελληνική» κυβέρνηση που θα επιλέξει να πληρώσει τους δανειστές και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτό άφησε να αιωρηθεί ως απειλή ο πρώην υπουργός οικονομίας Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στον Παπαχελά  Δεν θέλω να μάθω ποιους εξυπηρετούσε αυτή η δήλωση.

Εύχομαι να μην συμμετάσχετε στην «μονόπολη» των τραπεζιτών, που στην κυριολεξία παίζουν την οικονομία, την περιουσία και την εθνική κυριαρχία της χώρα μας. Ελπίζω να γνωρίζετε ότι ο τελικός στόχος είναι ο ορυκτός πλούτος.

Είναι βέβαιο ότι  γράφονται μαύρες  σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας εξ αιτίας φαύλων πολιτικών. Μην συνδέσετε το άνομά σας με ενέργειες οι οποίες μεθοδεύουν  το ξεπούλημα της χώρας. Το χρωστάτε σε αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, στον εαυτό σας στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας….

Να είστε βέβαιος ότι αν δεν ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο, ακόμη και αν δεν δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, η πέμπτη δόση θα μας δοθεί συντομότερα και η μπλόφα τους δεν θα περάσει. Και τούτο γιατί γνωρίζουν ότι αν η χώρα μας κάνει στάση εξωτερικών πληρωμών, στην μεν Ευρώπη θα καταρρεύσει το οικοδόμημα του Ευρώ, στην δε Αμερική και αλλού θα κληθούν να καταβάλουν τεράστιες αποδόσεις στους κατόχους των CDS.

Κυριολεκτικά θα μας παρακαλάνε να διαγράψουνε το χρέος μας για την δημιουργία του οποίου έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Μαζί και πολιτικοί μας.

Όλες οι απειλές από Ευρώπη, Δ.Ν.Τ. κλπ., είναι μία παιδιάστικη μπλόφα για να κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις των Ελλήνων Βουλευτών. Προφανώς σας υποτιμούν λόγω της «τυφλής» ψήφισης εκ μέρους σας του πρώτου Μνημονίου!

Δέστε σαν παράδειγμα την  γείτονα Τουρκία, η οποία όταν αντιλήφθηκε το αδιέξοδο που την οδηγούσε η προσφυγή της στο Δ.Ν.Τ. αποφάσισε το 2008 να απελευθερωθεί από αυτό. Σήμερα η οικονομία της τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης  άνω του 8-10%. Και σε αυτούς είχαν τεθεί επίπλαστα διλήμματα. Όμως δεν έπεισαν γιατί την Κυβερνούσαν Πολιτικοί -ίσως και Στρατιωτικοί- πατριώτες!

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

 Ένα είναι βέβαιο. Αν και είμαι 60 ετών φιλήσυχος άνθρωπος, με εξαιρετική οικογένεια, επιτυχημένος επιχειρηματίας που διετέλεσα και καθηγητής Οικονομικών, θεωρώ υποχρέωσή μου να αντιδράσω στην περίπτωση που δεν διαθέτετε την απαραίτητη λογική ώστε να μην υποκύψετε στους επίπλαστους εκβιασμούς.

Αν όμως τελικά  επιλέξετε την κομματική πειθαρχία και το βουλευτικό βόλεμα εις βάρος των Ελλήνων και της χώρας  με αναγκάζετε να σταθώ και εγώ απέναντί σας. Στη βουλή, στην πόλη, στον δρόμο. Δεν είμαι άνθρωπος της βίας και έτσι θα αρκεστώ να σας λοιδορώ και να θυμίζω στην οικογένειά σας, στα παιδιά σας και τα εγγόνια σας ότι υπήρξατε ανάμεσα σε αυτούς που «ξεπούλησαν» την χώρα.

Αδιαφορώντας για τις όποιες εις βάρος μου επιπτώσεις, αφού θα μου έχετε αφαιρέσει την αξιοπρέπειά μου και το δικαίωμα να αισθάνομαι ελεύθερος. 

Και πιστεύω πως εκφράζω τις απόψεις εκατομμυρίων Ελλήνων.

Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία ἀπό ἐδῶ 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply